PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

16 Μαρτίου, 2018

Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου, ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός


Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου, ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός συνοδευόμενος από τον Ειδικό του Σύμβουλο Νίκο Ανέστη, τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Νέστορα Αντωνίου και τον Τομεάρχη του ΕΚΑΒ Εύβοιας, Νίκο Κόκκο, παρουσία της Δημάρχου Αιδηψού Λίνας Ευσταθίου.
Σκοπός της επίσκεψης του κ. Βαρδαρού ήταν η ενημέρωση από τον νέο επιστημονικό υπεύθυνο του Κ.Υ., κ. Φώντα Αποστολόπουλο, και η συζήτηση με το προσωπικό και τους τοπικούς φορείς για την κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος αναβάθμισης της μονάδας σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Συγκεκριμένα επιβεβαιώθηκε η δέσμευση του Υπουργείου για δρομολόγηση της προκήρυξης 2 μόνιμων θέσεων ιατρών ειδικότητας καρδιολόγου και λοιπού προσωπικού, με έμφαση στην ενίσχυση του διαγνωστικού τομέα. Αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή, συμφωνήθηκε η εντατική εξέταση τρόπων κτηριακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας και αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την άμεση προμήθεια νέου ακτινολογικού μηχανήματος.
Ο Αν. Γενικός Γραμματέας ανταποκρινόμενος στην από χρόνια εκπεφρασμένη ανάγκη των νεφροπαθών κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, δεσμεύθηκε στην κάλυψη της ανάγκης αυτής, με την εξεύρεση βέλτιστης λύσης αναφορικά με τη λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
Στη συνάντηση που ακολούθησε με τη Δήμαρχο, ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Αν. Γενικό Γραμματέα στην υποστήριξη που προσφέρει η Δημοτική Αρχή στο Κ.Υ. Ιστιαίας, καθώς και στο θέμα του ιαματικού τουρισμού, σχετικά με την ενεργοποίηση για πρώτη φορά των διατάξεων που καθορίζουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αναγνώρισης των μονάδων ιαματικής θεραπείας, των κέντρων ιαματικού τουρισμού - θερμαλισμού και των κέντρων θαλασσοθεραπείας ως μονάδων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Εξέλιξη που θα δώσει τη δυνατότητα να εισρεύσουν σημαντικοί πόροι από Ασφαλιστικά Ταμεία του Εξωτερικού, μέσω του ΕΟΠΥΥ, στην τοπική οικονομία. Εν αναμονή της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Τουρισμού, που θα αναλύει το πλαίσιο λειτουργίας των κέντρων, συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ του Γραφείου του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και της Δημοτικής Αρχής Ιστιαίας - Αιδηψού και η υποστήριξη δράσεων που θα καθιερώσουν εκ νέου την ευρύτερη περιοχή ως πόλο ιαματικού ενδιαφέροντος. Ένα πρώτο βήμα της συνεργασίας είναι η οργάνωση διεθνούς συνεδρίου στη θεματική «Βόρεια Εύβοια – προορισμός υγείας», ενέργεια που θα συνδράμει στη διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος για τον τουρισμό, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αναβάθμιση του τοπικού έμψυχου δυναμικού και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου.