PSS

14 Νοεμβρίου, 2018

Η Ζωή Λιβανίου εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Λιβανίου Ζωή Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ 
Μεσσαπίων 4, Χαλκίδα, 2221024886 
Σέκερη 1, Αθήνα, 2103648205 fax 2103675617 
email z.livaniou@parliament.gr 
Χαλκίδα, 14 Νοεμβρίου 2018

Η Ζωή Λιβανίου εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 
Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στην τελετή έναρξης του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας. 
Την τελετή έναρξης πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, ενώ τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο σπουδαίος Διευθυντής Φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης. 
Η Ζωή Λιβανίου στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για τη δυναμική που έχει αποκτήσει το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και κυρίως για τον τρόπο που καθιερώθηκε αυτός ο θεσμός για την πόλη και την Εύβοια. Ανήκοντας και η ίδια στην αρχική ομάδα που διοργάνωσε το 1ο Φεστιβάλ και παραμένοντας έως και σήμερα εθελοντής στην όλη προσπάθεια θυμήθηκε τις δυσκολίες και τη δυσπιστία που αντιμετώπισαν στην πρώτη τους προσπάθεια και ευχήθηκε ο Θεσμός πλέον του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας να βρει μόνιμη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Χαλκίδας ώστε να μην βιώνει «το μαρτύριο της σταγόνας» κάθε χρόνο και να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας. 
Ταυτόχρονα διατύπωσε την άποψη ότι το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας πρέπει να αποκτήσει μόνιμη έδρα στην πόλη και πρότεινε γι αυτό το σκοπό να αξιοποιηθεί κάποιο από τα εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια που παραμένουν αναξιοποίητα μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. 
Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες στο Υπουργείο Πολιτισμού και την παριστάμενη Υπουργό, Μυρσίνη Ζορμπά, για την σταθερή ηθική και χρηματική υποστήριξη του εγχειρήματος τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ευχόμενη ότι παρά την γενικότερη έλλειψη πόρων του κράτους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πολιτισμού θα συνεχίσει να συνδράμει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία – θεσμό της πόλης της Χαλκίδας.