PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

22 Νοεμβρίου, 2018

Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Κάρυστο: «Ομάδα» που αποδίδει στην κοινωνία



Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Κάρυστο: «Ομάδα» που αποδίδει στην κοινωνία

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, επισκέφτηκε τα περιφερειακά ιατρεία στα Νέα Στύρα και το Μαρμάρι, το Νοσοκομείο Καρύστου και το Δημαρχείο Καρύστου.
Στα Περιφερειακά Ιατρεία Νέων Στύρων και Μαρμαρίου συναντήθηκε με τους ιατρούς αλλά και πολλούς κατοίκους συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκο Κόκκο και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Θαλασσινό. Στις συζητήσεις που είχε με το προσωπικό των ιατρείων αλλά και με τους κατοίκους διαπίστωσε ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες έχουν αναβαθμιστεί, οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την ενδυνάμωση των δημοσίων δομών υγείας και αναγνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση ασχολείται πραγματικά και υπεύθυνα με τις ανάγκες της κοινωνίας ιδίως σε ότι αφορά την δημόσια υγεία.
Στο Νοσοκομείο Καρύστου συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Αναστάσιο Μίχα, τη Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου και τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Σιόλια. Η συνάντηση αφορούσε τα επόμενα αναγκαία βήματα για την εγκατάσταση και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (μονάδας αιμοκάθαρσης) στο Νοσοκομείο Καρύστου το συντομότερο δυνατόν, καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να γίνει πράξη η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την κρίσιμη αυτή παρέμβαση για τους κατοίκους της περιοχής. Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι οι διαδικασίες για την τοποθέτηση σύγχρονου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Καρύστου προχωρούν ταχύτερα από το αναμενόμενο και η πρόθεση έναρξης λειτουργίας του τον Ιανουάριο του 2019 μπορεί να επιτευχθεί. Στη συνάντηση ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, δεσμεύτηκε ότι θα αυξηθούν οι οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου Καρύστου κατά 20% προκειμένου να καλυφθούν οι νέες υπηρεσίες που αυτό θα παρέχει στους πολίτες αλλά και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το σημαντικό αυτό δημόσιο νοσοκομείο. Με τον διοικητή τέλος συζητήθηκαν και οι προτάσεις του Υπουργείου Υγείας για την περαιτέρω ενδυνάμωση των περιφερειακών ιατρείων, των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης και του ΕΚΑΒ, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μείγμα δημοσίων δομών υγείας που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις πραγματικές ανάγκες.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κλιμακίου με τον Δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο με τον οποίο συζήτησαν τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο Δήμο με τις δημόσιες δομές υγείας και τον τρόπο που αυτές συμβάλλουν συνολικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Συζητήθηκε επίσης η πρόθεση του Δήμου να παραχωρήσει συγκεκριμένο χώρο στο νοσοκομείο Καρύστου προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί το ΕΚΑΒ, που αναμένεται να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό. Ο Σταμάτης Βαρδαρός ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις επόμενες κινήσεις ενίσχυσης των δομών υγείας με εξοπλισμό και επιστημονικό δυναμικό και συζήτησε με τον Δήμαρχο τις προτάσεις του για την περαιτέρω θωράκιση – ανάπτυξη του νοσοκομείου αλλά και το ζήτημα της κατασκευής ελικοδρομίου για τη δυνατότητα αεροδιακομιδών σε περίπτωση ανάγκης. Ο αναπληρωτής Γενικός
Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, συμφώνησε να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες που θα διαμορφώσουν καλύτερες συνθήκες για την περιοχή.
Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, τόνισε: «Το παράδειγμα του Δήμου Καρύστου είναι αποκαλυπτικό για το τι πραγματικά μπορεί να γίνει στο χώρο της δημόσιας υγείας παρά τον περιορισμό των οικονομικών πόρων που μας ταλανίζει. Έχουμε την ευτυχή συγκυρία να υπάρχει η πολιτική βούληση και η αποφασιστικότητα από αυτή την Κυβέρνηση να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας και ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με ανθρώπους σε κρίσιμες θέσεις όπως αυτή του Δημάρχου, του διοικητή του Νοσοκομείου αλλά και των ανθρώπων που στελεχώνουν τα ιατρεία, το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να πετύχει αυτή η προσπάθεια. Ειδικά το νοσοκομείο Καρύστου που είχε υποβαθμιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με ορατό τον κίνδυνο το 2014 να βάλει λουκέτο ως Νοσοκομείο, όχι απλώς δεν μετατράπηκε σε Κέντρο Υγείας αλλά ενισχύθηκε σημαντικά, επεκτείνεται σε δομές και υπηρεσίες και αποδεικνύει τη χρησιμότητά του κάνοντας στην πράξη καλύτερη την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της Καρύστου. Στην Κάρυστο έχει διαμορφωθεί μια ομάδα ανθρώπων από το Κεντρικό Κράτος, τον Δήμο και την Διοίκηση του Νοσοκομείου που συνεχίζει τον καθημερινό αγώνα για ακόμα καλύτερο σύστημα δημόσιας δωρεάν υγείας στην Κάρυστο. Αυτή είναι η κοινή μας προσπάθεια, ανεξάρτητα από την πολιτική μας προέλευση και αυτή είναι δέσμευση όλων μας.