PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

16 Νοεμβρίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις κυρώσεις των ΗΠΑ εις βάρος των εταιρειών που έχουν συναλλαγές με το Ιράν»



http://georgiosepitideios.gr 



Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις κυρώσεις των ΗΠΑ εις βάρος των εταιρειών που έχουν συναλλαγές με το Ιράν»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις εξωεδαφικές επιπτώσεις των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στο Ιράν για τις ευρωπαϊκές εταιρείες.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, η επαναφορά των κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εναντίον του Ιράν πλήττει σημαντικούς και καίριους τομείς της οικονομίας του Ιράν, όπως τις εξαγωγές πετρελαίου, την αυτοκινητοβιομηχανία, τις αερομεταφορές και, κυρίως, πλήττει και τις εμπορικές συναλλαγές των ευρωπαϊκών εταιρειών με τις αντίστοιχες του Ιράν. Υπό την έννοια αυτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλώς προτρέπει τις ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν συναλλαγές με ιρανικές εταιρείες να παραβλέψουν αυτές τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Όμως, δεν μπορώ να φανταστώ έναν τρόπο με τον οποίον μπορεί να εγγυηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την προστασία των συμφερόντων αυτών των εταιρειών. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και συμφωνία με το Ιράν, ούτως ώστε να πειστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι επαφές και η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Ιράν δεν στρέφονται κατά των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει και το ενδεχόμενο να επιβάλει και αυτή κυρώσεις σε αμερικανικές εταιρείες εάν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο.