PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

29 Νοεμβρίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Το Κοσσυφοπέδιο είναι το λίκνο του σερβικού πολιτισμού»


http://georgiosepitideios.gr 



Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Το Κοσσυφοπέδιο είναι το λίκνο του σερβικού πολιτισμού»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την Έκθεση του 2018 για την Σερβία.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, όπως προκύπτει από την ισορροπημένη έκθεση του κυρίου McAllister, η Σερβία καταβάλλει προσπάθειες για να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, ώστε να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει υποχρέωση να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Κοσσυφοπέδιο. Αυτή είναι μία υποχρέωση συναισθηματικά επαχθής για τη Σερβία, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι το λίκνο του σερβικού πολιτισμού, είναι το βάθος της καρδιάς της Σερβίας.

Παρά ταύτα, το Κοσσυφοπέδιο προκαλεί τη Σερβία και δυσχεραίνει τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων. Προκαλεί, όπως είπαμε, τη Σερβία και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι αυτήν τη στιγμή η αύξηση κατά 100% των δασμών για τις εισαγωγές προϊόντων από τη Σερβία και τη Βοσνία. Οφείλει η Σερβία να αντιδράσει και οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην πιέζει μόνο τη Σερβία να αλλάξει την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία, αλλά και το Κοσσυφοπέδιο. Ως Έλληνας, εύχομαι οι προσπάθειες της Σερβίας να ευδοκιμήσουν και να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με καλές συνθήκες.