PSS

23 Σεπτεμβρίου, 2021

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ Εύβοιας αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Γιώργο Ροζάνη και τον υπεύθυνο παιδείας και Πολιτισμού Μπάμπη Καρκαντελιδη, συναντήθηκε.....

 



Τη Δευτέρα 20.09.2021 αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ Εύβοιας αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Γιώργο Ροζάνη και τον υπεύθυνο παιδείας και Πολιτισμού Μπάμπη Καρκαντελιδη, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας κ.Δάσκο, σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας των δύο πλευρών ,που είχε γίνει στις 09.09.2020 ,εν όψει του ξεκινήματος της νέας σχολικής χρονιάς.

 Ο κύριος Διευθυντής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ για το άνοιγμα των σχολείων αναφέροντας τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, και ακόμα δεν έχουν επιλυθεί. 

Μάλιστα όσον αφορά τη στελέχωση του διδακτικού προσωπικού των σχολείων η νέα χρονιά ξεκίνησε με 126 κενές θέσεις σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Εύβοιας και καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθούν. 

Αυτό που προκάλεσε έντονη ανησυχία στα στελέχη του Κινήματος μας, είναι το γεγονός ,ότι παρά τις προσπάθειες της Πρωτοβάθμιας ,ακόμα δεν έχει γίνει διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών. Για εμάς είναι θέμα που χρήζει άμεσης λύσης και θα το παρακολουθούμε ,πιέζοντας για την επίλυση του. 

Σχολιάζοντας στη συνέχεια το θέμα του αριθμού των μαθητών στις τάξεις γίνεται προσπάθεια και με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο οι μαθητές να είναι ασφαλείς στις αίθουσες διδασκαλίας. 

Στη συνέχεια τα μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης επισήμαναν την ανάγκη της ασφάλειας και της ομαλής λειτουργίας των σχολείων , τονίζοντας την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης , τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές αλλά και για την κοινωνία μας γενικότερα . 

 Ν.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΚΙΝ.ΑΛ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ