PSS

15 Αυγούστου, 2021

ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΘΑΝΑΤΟ πλήρως εμβολιασμένου ασθενούς από κορονοϊό και χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα που καταγράφεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, έκανε γνωστό ο διευθυντής Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος. == KOINOΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ==



Είναι ο πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου από κορονοϊό, σε σύνολο περίπου 13.000 θανάτων που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας στη χώρα.
Τον πρώτο θάνατο πλήρως εμβολιασμένου ασθενούς από κορονοϊό και χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα που καταγράφεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, έκανε γνωστό ο διευθυντής Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN, πρόκειται για ασθενή που είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, άλλα έχασε τη «μάχη» με τον κορονοϊό.

«Έχουμε τον πρώτο θάνατο ασθενούς, πλήρως εμβολιασμένου, στη μονάδα μου, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή του» σημείωσε ο κ. Καπραβέλος. 

«Είναι μία από τις περιπτώσεις - εξαιρέσεις. Ο πρώτος θάνατος στις 13.000 που έχουμε, ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος» τόνισε.

Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στην κρίσιμη επιδημιολογική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «άλλαξε όλα τα δεδομένα».
«Μιλάμε για μία καινούργια πανδημία» επεσήμανε, κάνοντας μνεία στις ανησυχίες που καλλιεργούνται για τον κίνδυνο νέας επιδείνωσης, μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές τους.
Μάλιστα, ο ίδιος απηύθυνε μήνυμα προς τους εμβολιασμένους ότι πρέπει και αυτοί να προσέχουν.
Πάντως, τόνισε ότι η προστασία που παρέχει το εμβόλιο είναι σημαντική και η συγκεκριμένη περίπτωση θανάτου πλήρως εμβολιασμένου συνιστά «μοναδική εξαίρεση».
«Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πάρα πολύ» είπε, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενός «σφοδρότατου κύματος με πάρα πολλούς νεκρούς».
Προειδοποίηση Καπραβέλου ακόμα και για 10.000 κρούσματα τον Σεπτέμβριο

ΠΗΓΗ : SPUTNIK