PSS

08 Αυγούστου, 2021

Έμπρακτα στηρίζουμε τους πυρόπληκτους συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού.

 



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


           Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους κατοίκους της Β. Εύβοιας και των υπόλοιπων περιοχών της χώρας μας, που δοκιμάζονται σκληρά από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να απειλούν ανθρώπινες ζωές και το φυσικό πλούτο.

     Αγανακτούμε γιατί ο λαός μας βρίσκεται για άλλη μια φορά απροστάτευτος, αφού οι κυβερνώντες απαξιώνουν ζητήματα πολιτικής προστασίας, όπως οι πυρκαγιές και δεν λαμβάνουν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα δασοπροστασίας, αλλά ούτε και τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης με ενίσχυση της δασοπυρόσβεσης. Επιλέγουν δε να παρακολουθούν τις εξελίξεις και περιορίζονται στην εκκένωση του πληθυσμού από τις πληττόμενες περιοχές.

          Αγανακτούμε γιατί βιώνουμε από πρώτο χέρι την ίδια απαξίωση στο χώρο της δημόσιας υγείας και τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής που θυσιάζει τα πάντα στο όνομα του κέρδους, των συμφερόντων, είτε αυτά αφορούν την Υγεία είτε στην Πράσινη Ενέργεια είτε οπουδήποτε αλλού.

        Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες που μας δίνει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας ώστε να μπορούμε να προστατευόμαστε από τα καιρικά φαινόμενα, χωρίς να κινδυνεύουν οι ζωές και οι περιουσίες μας, ώστε να μπορούμε να έχουμε την υγεία που δικαιούμαστε, ώστε να έχουμε αξιοπρεπή ζωή.

   Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι, οι πυροσβέστες και εθελοντές για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα, που έχει κάνει στάχτη σπίτια και κόπους μιας ζωής. Είναι άμεση η ανάγκη να ενισχυθούν από το κράτος οι δυνάμεις της πυρόσβεσης, καθώς και να παρθούν άμεσα μέτρα διαβίωσης των κατοίκων.

       Έμπρακτα στηρίζουμε τους πυρόπληκτους συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε, μπροστά στον πύρινο εφιάλτη που ζουν σήμερα και τις εξαιρετικά δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν αύριο.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης.

Αναλυτικά:

  • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)

  • Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

  • Είδη προσωπικής καθαριότητας και υγιεινής (χαρτί υγείας, σερβιέτες, βρεφικές πάνες)

  • Υλικά καθαριότητας σπιτιών (σκούπες, απορρυπαντικά, χλωρίνες κ.α.)

  • Πετσέτες, σεντόνια κ.ά

  • Ζωοτροφές

  • Γάζες, Pulvo, επιδέσμους, αλοιφές εγκαυμάτων

Τα είδη μπορούν να παραδίδονται στο γραφείο του σωματείου μας από την Δευτέρα 9/8 έως και την Παρασκευή 13/8, από τις 1200μμ έως τις 1300μμ.


Το ΔΣ