PSS

09 Ιανουαρίου, 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΤΑΣΟΥ) ΠΡΑΤΣΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΤΑΣΟΥ) ΠΡΑΤΣΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ
Την Κάρυστο επισκέφτηκε την Παρασκευή 05/01/2018 ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με φορείς και πολίτες σε όλες τις περιοχές του νομού, προκειμένου να έχει άμεση γνώση των θεμάτων που τους απασχολούν και να συμβάλει, όπου είναι εφικτό, στην επίλυσή τους.
Ο Δήμαρχος κ. Ραβιόλος τον υποδέχθηκε στο Δημαρχείο και συζήτησαν μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση του ΒΙΟΚΑ των Στύρων, επισκευών και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, καθώς και την ανάγκη προμήθειας μηχανημάτων έργου. Συζητήθηκε επίσης η διερεύνηση της επίσπευσης της διαδικασίας προμήθειας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου.
Στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκαν επίσης όλες οι συναντήσεις του Βουλευτή με τους εκπροσώπους των φορέων.
Στη συνάντηση με επιτροπή των λατόμων της Καρύστου, συζητήθηκε το αίτημά τους για παράταση ισχύος των αδειών τους, κάτι που ήδη διευθετήθηκε, καθώς συμπεριλαμβάνεται ανάλογη ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που πρόκειται να κατατεθεί άμεσα και να ψηφιστεί έως τις 15/01/2018. Ωστόσο, ο κ. Πρατσόλης τους ενημέρωσε ότι απλοποιείται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις αδειοδοτήσεων αυτών των επιχειρήσεων, γεγονός που θα τους επιτρέψει να λύσουν οριστικά το ζήτημα χωρίς να υπάρχει ανάγκη επαναλαμβανόμενων παρατάσεων.
Με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρύστου, του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου και του Τουριστικού Συνδέσμου Καρύστου, συζητήθηκε το θέμα της ρύθμισης με περισσότερες δόσεις και μικρότερη προκαταβολή, των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ.
Οι άμισθοι υποθηκοφύλακες υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων, στο μεταβατικό διάστημα, μέχρι την πλήρη εφαρμογή του Κτηματολογίου.
Στη συνέχεια, ο κ. Πρατσόλης παραβρέθηκε σε γεύμα που παρέθεσε η επιτροπή λατόμων Καρύστου.
Ο κ. Πρατσόλης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη φιλοξενία και όλους τους συμμετέχοντες για την ουσιαστική συμβολή τους στη συζήτηση. Δεσμεύτηκε από την πλευρά του, ότι στο μέτρο του εφικτού θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων και την εξασφάλιση της αναπτυξιακής δυναμικής της Καρυστίας.