PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

20 Ιανουαρίου, 2019

«Η Μακεδονία είναι ελληνική, Η Μακεδονία είναι Ελλάδα !»


«Η Μακεδονία είναι  ελληνική,  Η Μακεδονία είναι Ελλάδα !»
Όπως ακριβώς εδώ και ένα χρόνο έτσι και τώρα που κορυφώνεται ο αγώνας για τη Μακεδονία μας, ο σύλλογός μας στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στο συλλαλητήριο την Κυριακή 20/1 στην πλατεία Συντάγματος. Είναι καθήκον όλων μας που ενεργούμε στο χώρο της παράδοσης να πράξουμε το πατριωτικό μας καθήκον που δεν είναι άλλο από τη διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας μέσω  της διάσωσης και διάδοσης  της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των ηθών και των εθίμων της  Πατρίδας μας. Όλα αυτά δηλαδή που χαρακτηρίζουν την ύπαρξή μας και τα οποία με τις αξίες της Ελευθερίας, της Πίστης και της Δημοκρατίας μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας . Και αυτή μας η κληρονομιά είναι αποτέλεσμα αγώνων ! Είναι αποτέλεσμα θυσιών και αίματος ! Είναι αποτέλεσμα αιώνων ιστορικής διαδρομής την οποία δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε σε κανένα παρά μόνο στα παιδιά μας !
 Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας « ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ » όπως κάθε ποντιακός σύλλογος  αποτελείται από ανθρώπους οι πρόγονοι των οποίων ξεριζώθηκαν και δολοφονήθηκαν γι αυτό ακριβώς που ήταν, Έλληνες και Χριστιανοί ! Υπήρξαν τα θύματα μιας Γενοκτονίας που αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, και που φέτος 100 χρόνια μετά συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να αναγνωριστεί παγκοσμίως. Είμαστε λοιπόν μαθημένοι στους αγώνες για την Πατρίδα μας και γι αυτό δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας σήμερα μπροστά στο μείζον αυτό εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας μας.
Όλοι εμείς  που η Μακεδονία αγκάλιασε τους προγόνους μας  από τον Πόντο και έγινε η πατρίδα μας  θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα αγωνιστούμε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, και γι αυτό καλούμε τα μέλη και τους οικείους μας και καθώς και όλους εσάς, τα αδελφά μας σωματεία ανά την Ελλάδα, και όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται στο νησί μας την Εύβοια να συνταχθούμε μαζί στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών ενώσεων Υφηλίου.
Ελάτε όλοι μαζί ενωμένοι  με μια φωνή να μεταφέρουμε το μήνυμά μας,
Η Μακεδονία είναι ελληνική,  Η Μακεδονία είναι Ελλάδα !
Για το Σύλλογο Ποντίων Εύβοιας
          "ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ"
 
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι για τη μεταφορά από την Εύβοια προς και από το συλλαλητήριο θα υπάρχουν λεωφορεία. Για κρατήσεις θέσεων, τηλ. 6974451041, Κωνσταντίνος Καραγιάννης.