PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

21 Ιανουαρίου, 2019

Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη ΝΟΔΕ Εύβοιας για το ευφάνταστο δελτίο Τύπου περί ταφόπλακας στα ΤΕΙ Χαλκίδας. Τι έρχεται λοιπόν και μας λέει η ΝΟΔΕ...



ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Εύβοιας
Χαλκίδα, 21 Ιανουαρίου 2019
ΘΕΜΑ: 
«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ»
Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη ΝΟΔΕ Εύβοιας για το ευφάνταστο δελτίο Τύπου περί ταφόπλακας στα ΤΕΙ Χαλκίδας.
Τι έρχεται λοιπόν και μας λέει η ΝΟΔΕ...
Πως η συνέργεια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας με το Τ.Ε.Ι. Ψαχνών τα οδηγεί σε αφανισμό, πως δεν τους εξασφαλίζει χρηματοδότηση, πως δεν έχουν βιωσιμότητα, πως γίνεται με βίαιο και ισοπεδωτικό τρόπο και μάλιστα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ότι όλα έγιναν με προχειρότητα, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία και μελέτη.
Συγγνώμη εκεί στη ΝΟΔΕ που θα σας προσγειώσουμε αλλά η πραγματικότητα που φαίνεται να αγνοείτε είναι η εξής:
1) Το ΕΚΠΑ είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Χώρας και ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως . Η ένταξη του ΤΕΙ Ψαχνών και η συνέργεια με ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα με μακρόχρονη παράδοση και εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης μόνο να το καταστήσει πιο ισχυρό μπορεί και να συντελέσει στην αναβάθμισή του. Κατά συνέπεια είναι το λιγότερο παράλογο και μικροπολιτικό το να ισχυρίζεται κανείς το αντίθετο.
2) Η διαδικασία διαβούλευσης που ακολουθήθηκε τόσο γενικότερα όσο και ειδικά για το ΤΕΙ Ψαχνών διήρκεσε πάνω από χρόνο και παράλληλα ήταν μια διαδικασία διευρυμένη στην οποία είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να συνδιαμορφώσουν τα τελικά αποτελέσματα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου 2 φορές ήρθε στα Ψαχνά και σε ανοιχτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, μπροστά σε πολίτες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, αιρετούς, αλλά και με το σύνολο των ακαδημαϊκών του ΕΚΠΑ που συμμετείχε ενεργά σε αυτό το σχεδιασμό παρουσίασαν το ολοκληρωμένο σχέδιο τους και έλαβαν υπόψη τους παρατηρήσεις και προτάσεις που ακούστηκαν.
Επιπλέον εκτενείς συζητήσεις και διαβούλευση πραγματοποιήθηκε τόσο στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Ψαχνών και Χαλκίδας όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Από την πλευρά μας, εμείς οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ανοιχτή εκδήλωση στην πόλη της Χαλκίδας παρουσιάσαμε αναλυτικά την πρόταση του ΕΚΠΑ.
Δεν γίνεται όλοι, τα δημοτικά συμβούλια, οι επιστημονικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ ακόμα και η ΝΕ ΚΙΝΑΛ να έχουν εκφράσει τη συμφωνία τους και εσείς να σπείρετε το πανικό και να φέρνετε την
καταστροφή, όταν μάλιστα επί των ημερών της διακυβέρνησή σας το μόνο που πετύχατε ήταν η συρρίκνωση και η υποβάθμιση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.
Με βάση τα δεδομένα αυτά σας προκαλούμε να μας εξηγήσετε, αφού τόσο πολύ σας πείραξε η συνεργασία του ΕΚΠΑ με το ΤΕΙ Ψαχνών, για ποιον ακριβώς λόγο αφήσατε το 2013 να κλείσει το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας; Και ακόμα να μας απαντήσετε τι ακριβώς έγινε με το πολυδιαφημισμένο σχέδιο ΑΘΗΝΑ (του κ. Αρβανιτόπουλου) που όχι μόνο δεν βελτίωσε την κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά απέτυχε παταγωδώς;
Με το να εκδίδετε δελτία τύπου όπως αυτό, με ανακρίβειες, γενικεύσεις, και συλλήβδην αφορισμούς το μόνο που καταφέρνετε είναι να αποδεικνύετε για ακόμα μια φορά τις μικροπολιτικές σας σκοπιμότητες. Θέλετε να μας πείσετε ότι ενδιαφέρεστε για την αναβάθμιση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, όταν γνωρίζουμε όλοι καλά ότι το βασικό μέλημα σας είναι η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και η υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την ενίσχυση και την ουσιαστική αναβάθμιση της Παιδείας, τόσο στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και σε όλες τις βαθμίδες, με το επανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό των δομών, με την ενίσχυση του διδακτικού προσωπικού, με τη συνεχή αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση και την έρευνα. Στόχος μας ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, καινοτόμο που θα προάγει την ελεύθερη σκέψη και τη δημιουργικότητα. Ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους και όχι μόνο για τους “ Άριστους” και κατέχοντες.
Η μόνη ταφόπλακα που βάλαμε είναι στις ορέξεις σας για να ιδιωτικοποιήσετε τις ελπίδες και τις προοπτικές των νέων του τόπου μας.