PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

24 Ιανουαρίου, 2019

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να ζήσει το «1984» του Orwell και να καταστραφεί>>.



http://georgiosepitideios.gr 


Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να ζήσει το «1984» του Orwell και να καταστραφεί»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για διαφοροποιημένη ολοκλήρωση.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η διαφοροποιημένη ολοκλήρωση είναι ένας ασαφής, συγκεχυμένος και, για τον λόγο αυτό, δυσνόητος όρος με τον οποίον ορισμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αλλά και κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως προσπαθούν να συγκαλύψουν έναν επικίνδυνο στόχο που έχουν θέσει για το μέλλον της Ευρώπης.

Δηλαδή, την κατάργηση της σημερινής δομής της Ευρώπης και τη δημιουργία της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων, στην οποία θα έχει καταργηθεί η αρχή της ισότητος και ορισμένα κράτη θα είναι πιο ισχυρά από τα υπόλοιπα. Τα υπόλοιπα κράτη θα μετατραπούν σε παρίες, θα τεθούν στο περιθώριο και, εάν τους επιτραπεί, θα συνεχίσουν την πορεία. Η όλη κατάσταση μου θυμίζει τη γνωστή φράση από το έργο του Orwell «Η φάρμα των ζώων» ότι όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά ορισμένα είναι πιο ίσα από τα άλλα. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πρέπει να καταργηθεί η αρχή της ομοφωνίας στη λήψη αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Με άλλα λόγια θα αποδυναμωθεί η ισχύς των κρατών και τα μικρά κυρίως κράτη δεν θα μπορούν να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους.

Επειδή αναφέρθηκα στον Orwell θα κλείσω την παρέμβασή μου λέγοντας το εξής: εάν δεν αντιδράσουμε σε αυτή την επικίνδυνη μεθόδευση, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υποχρεωμένη να ζήσει το «1984» του Orwell και φυσικά να καταστραφεί.

Αργότερα σε ερώτηση του Γερμανού σοσιαλιστή Ευρωβουλευτή Jo Leinen ο Στρατηγός απάντησε τα εξής:

Κύριε συνάδελφε, όπως γνωρίζετε, και όπως γνωρίζουμε όλοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται σε κάποιες αρχές και σε κάποιες αξίες. Κάποιες από τις αρχές αυτές είναι η αρχή της ισότητας, η αρχή της αλληλεγγύης και η αρχή της συνεργασίας. Άρα, λοιπόν, πρέπει σε αυτή την Ένωση όλα τα κράτη να είναι ίσα και να συνεργάζονται μεταξύ τους. Δεν πρέπει τα ισχυρότερα κράτη να επιβάλλουν την θέλησή τους επί των υπολοίπων. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συνεννοήσεως και συνεργασίας. Υπάρχουν ορισμένα θέματα τα οποία αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα των συμφερόντων των μεγάλων κρατών και των ισχυρών κρατών. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Τα μικρά κράτη δεν πρέπει να τεθούν στο περιθώριο.