PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

10 Μαΐου, 2019

Στη Χαλκιδα, στο «Κόκκινο Σπίτι» πραγματοποιείται σήμερα η 1η Γιορτή Αγωγής Υγείας που διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια με συμμετοχή του Κέντρου Υγείας Χαλκίδας και των Τοπικών Ομάδων Υγείας Δροσιάς και Βασιλικού




Στη Χαλκιδα, στο «Κόκκινο Σπίτι» πραγματοποιείται σήμερα η 1η Γιορτή Αγωγής Υγείας που διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια με συμμετοχή του Κέντρου Υγείας Χαλκίδας και των Τοπικών Ομάδων Υγείας Δροσιάς και Βασιλικού. 

Στη γιορτή, που είναι επισκέψιμη από το πρωί στις 9 μέχρι τις 9μμ, συμμετέχουν τοπικοί σύλλογοι, και η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται από το Σωματείο Αρτοποιών Εύβοιας και άλλα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Εύβοιας, καθώς και από την τοπική αυτοδιοίκηση. 
Η Γιορτή περιλαμβάνει ξενάγηση σχολείων και κοινού στο «Μουσείο Εμβολίων», και σε διάφορες θεματικές γωνιές που προάγουν υγιεινά πρότυπα διατροφής, αλλά και διαδραστικές παρουσιάσεις σε σχολεία της περιοχής που αφορούν γενικότερα ζητήματα πρόληψης και προαγωγής Υγείας. 
Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν σχετικές ομιλίες και δράσεις ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών και τις Πρώτες Βοήθειες, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες και χορευτικά δρώμενα.  
Στη Γιορτή παρερεύθη νωρίς το πρωί ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο οποίος συνεχάρη τους επαγγελματίες Υγείας των δημόσιων δομών, τονίζοντας ότι με τέτοιες δράσεις υλοποιείται το πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αναδεικνύεται το νόημά της που είναι η Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας με παρεμβάσεις στην κοινότητα.  
Προφανώς δράσεις όπως η σημερινή αποδεικνύουν τη χρησιμότητα των ΤΟΜΥ στις τοπικές κοινωνίες –λειτουργούν 125 μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα-, ενώ η εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι σε αυτές, όταν χαρακτηρίζεται ως φιάσκο από εκπροσώπους της ΝΔ (σημερινή τοποθέτηση στη Βουλή του Β. Οικονόμου), αφενός απαξιώνεται το προσωπικό των ΤΟΜΥ, αφετέρου υπονομεύεται συνολικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.