PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

21 Μαρτίου, 2019

Παρέμβαση σε φιλοτουρκική εκδήλωση από τον Ευρωβουλευτή Στρατηγό Επιτήδειο

Παρέμβαση σε φιλοτουρκική εκδήλωση από τον Ευρωβουλευτή Στρατηγό Επιτήδειο

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έλαβε χώρα σήμερα, 20 Μαρτίου 2019, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Θεμελιώδη προβλήματα στην εκπαίδευση που αντιμετωπίζουν οι μειονότητες στην Ευρώπη: Συγκρίνοντας τις περιπτώσεις των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και της Γερμανικής Μειονότητας στη Δανία», δόθηκε για άλλη μία φορά βήμα στην Τουρκική προπαγάνδα, η οποία εξέθεσε την, κατά τη γνώμη της, δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου και της Ομοσπονδίας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF), σε μία προσπάθεια να παραλληλιστεί η κατάσταση της Γερμανικής μειονότητας στη Δανία με την «Τουρκική» μειονότητα στη Θράκη, αναφορικά με τις ευκαιρίες και δυνατότητες συμμετοχής τους στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ, όπως ελέχθει, ενημερώθηκε και κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης, αυτός έλαμψε δια της απουσίας του, σε μία τόσο σημαντική για τα Ελληνικά συμφέροντα σύσκεψη.
            Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Ευρωβουλευτής Στρατηγός Γ. Επιτήδειος, ο οποίος επεσήμανε ότι η εκδήλωση στρέφεται κατά των συμφερόντων της Ελλάδος διότι αποσκοπεί να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα η οποία παραβιάζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων, κατόπιν κατέδειξε το ανεδαφικό της σύγκρισης των δύο μειονοτήτων, καθώς στη μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια εθνική μειονότητα (των Γερμανών της Δανίας), ενώ στη δεύτερη περίπτωση με μία θρησκευτική μειονότητα (των Μουσουλμάνων της Θράκης), η οποία έχει αναγνωριστεί ως τέτοια από τη Συνθήκη της Λοζάνης. Στη συνέχεια της παρέμβασής του, απευθυνόμενος προς το σύνολο των ομιλητών ξεκαθάρισε ότι ζήτημα «Μακεδονικής» ή «Βλάχικης» μειονότητας αλλά και γλώσσας στην Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε, ενώ τόνισε ότι αυτές οι θέσεις παρουσιάζονται από εξωγενείς παράγοντες προκειμένου να δυναμιτίσουν την εθνοτική ομοιογένεια της χώρας.
            Τέλος, επειδή στη σύσκεψη παρεβρίσκετο και ένα άτομο αλβανικής καταγωγής το οποίο δήλωσε ότι είναι «Τσάμης» και ανέφερε ότι οι ομοεθνείς του διώκονται στη Β. Ελλάδα, ο Στρατηγός  ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι οι «Τσάμηδες» συνεργάστηκαν με τους κατακτητές της Ελλάδας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και με την λήξη του, αποχώρησαν οικειοθελώς για να μην διωχθούν από τη δικαιοσύνη για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν.