PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

18 Μαρτίου, 2019

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.... --- ΦΩΤΟΣ --- (((((( ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ -- ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ))))))))











 Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ....




 Η EVRIPOS TV
ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ 
ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 











Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 η εκδήλωση-ομιλία του Συνδέσμου των εν Ευβοία Πελοποννησίων με θέμα «Τη ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και το έργο του ως διαχρονική εθνική κληρονομιά» και ομιλητή τον κύριο Γιώργο Πραχαλιά, Τακτικό μέλος της εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο γεμάτο από κόσμο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Την ομιλία του κύριου Πραχαλιά πλαισίωσε το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Δαλιάνη» με συμμετοχή στο τραγούδι της Σταυρούλας Δαλιάνη. Το χορευτικό του Συνδέσμου συμμετείχε χορεύοντας τους μωραΐτικους σκοπούς.
Νωρίτερα το μεσημέρι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Χορευτικού του Συνδέσμου με δύο άλογα και τους αναβάτες προώθησαν και ενημέρωσαν τους περαστικούς για την εκδήλωση σε κεντρικό σημείο της παραλίας της Χαλκίδας.
Αργότερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (3 Απριλίου 1770 – 4 Φεβρουαρίου 1843) στην ομώνυμη πλατεία στην πόλη της Χαλκίδας. Έγινε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο της πόλης, κύριο Χρήστο Παγώνη και το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Παιδείας, κύριο Κωνσταντίνο Βαρδακώστα. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης εκπρόσωποι του Στρατού και του Λιμενικού. Για τον ήρωα Νικόλαο Παπαγεωργόπουλο κατέθεσε στεφάνι ο πρωήν Υπουργός και μέλος του Συνδέσμου Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος και για τον ήρωα Θεόφιλο Καρδαράκο ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, κύριος Κωνσταντίνος Τζίφας . Ο Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κύριος Θάνος Παλαιολόγος κατέθεσε επίσης στεφάνι. Το παρόν έδωσαν και κατέθεσαν στεφάνι με μεγάλη μας τιμή οι παρακάτω πολιτιστικοί και λαογραφικοί σύλλογοι: από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ευβοίας ο κύριος Νέστορας Βαρυτιμήδης, το Σύλλογο Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης» ο κύριος Αθανάσιος Κούτος , το Σύλλογο Ποντίων Ν.Ευβοίας «Οι Κομνηνοί» ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραγιάννης, το Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης «Το Αλωνάκι» ο πρόεδρος Δημήτρης Λιανοστάθης, το Σύλλογο Κυπρίων Ευβοίας ο κύριος Χριστόδουλος Κύρου, το Λαογραφικό Όμιλο Ψαχνών «Ευ ζην» η Βασιλική Τσοκάνη, το Σύλλογο Πελοποννησίων Βοιωτίας «Η Αγία Λαύρα» ο κύριος Κωνσταντίνος Πεθένος και τον Πολιστιτικό Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Αρτάκης «η Παντάνασσα» ο κύριος Μιχάλης Τσιριγώτης.
Από το επιμελητήριο Ευβοίας, ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Σταθόπουλος κατέθεσε στεφάνι.
Οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή και εν συνεχεία ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.
Επίσης ευχαριστούμε τους κυρίους Γεώργιο Νταντή και Ιωάννη Μπαγιάτη που με τα άλογά τους έδωσαν άλλο τόνο στην εκδήλωση
Μετά το πέρας του τρισάγιου μεταβήκαμε στον χώρο της εκδήλωσης ώστε να παρακολουθήσουμε το αφιέρωμα στο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κύριο Φάνη Σπανό που χωρίς τη βοήθεια τους δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η επιτυχημένη αυτή εκδήλωση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό και λίγα λόγια από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο Χρυσοβαλάντη Φίλντιση, τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κύριο Σπανό, το Δήμαρχο Χαλκίδας, κύριο Παγώνη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Εν Ευβοία Πελοποννησίων, κύριο Γεωργουλόπουλο, την Ταμία του Συνδέσμου, κυρία Πολυζωγοπούλου, που μίλησε εκ μέρους του Συνδέσμου μας, τον κύριο Κακούρη, πρόεδρο ιχθυοπωλών Αττικής και μέλος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, τον κύριο Γιαννακάρα από το εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη» και τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων που προαναφέρθηκαν που με τους λόγους τους εκφράστηκαν για το Γέρο του Μοριά.
Η πρόεδρος του επιμελητηρίου Ευβοίας, κυρία Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κύριος Παναγιώτης Τζαφέρος, ο πρόεδρος Ο.Π.Σ.Ε., κύριος Αναστάσιος Δημητρίου, η υποψήφια Δήμαρχος Χαλκίδας , κυρία Ελένη Μιτζιφίρη, η υποψήφια Βουλευτής ΚΙΝΑΛ, κυρία Μαρία Παλαιολόγου, o πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων , κύριος Αθανάσιος Ζεμπίλης και οι προηγούμενοι Πρόεδροι του Συνδέσμου η κυρία Γεωργία Χαϊνά και ο κύριος Νεκτάριος Λαμπρόπουλος τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση
Στους επίσημους προσκεκλημένους της εκδήλωσης, τον κύριο Γιώργο Πραχαλιά και τον κύριο Γιώργο Δαλιάνη δόθηκαν ενθύμια δώρα, προσφορά του Επιμελητηρίου Ευβοίας.
Μετά το χαιρετισμό του ο κύριος Πραχαλιάς ξεκίνησε την ομιλία του. Το περιεχόμενο του λόγου του, το φωτογραφικό υλικό και το πάθος που συνόδευε την παρουσίαση παρέσυρε συναισθήματα υπερηφάνειας στο κοινό που με ενδιαφέρον παρακολουθούσε. Γνωρίσαμε άγνωστες πτυχές της ιστορίας και της ζωής της ηγετικής μορφής της επανάστασης του 1821, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Μας μίλησε για τη γέννηση, την ενηλικίωσή του, τη φυγή του Αντιστράτηγου στη Ζάκυνθο, την επιστροφή του στο Μοριά, την Επανάσταση, την Απελευθέρωση, το θάνατό του και την αναγωγή στο σήμερα. Μωραΐτικοί σκοποί και τραγούδια αναφερόμενα στη ζωή του Κολοκοτρώνη ακούστηκαν στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου από το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Δαλιάνη» με συμμετοχή στο τραγούδι της Σταυρούλας Δαλιάνη.
Το χορευτικό του Συνδέσμου των Εν Ευβοία Πελοποννησίων έκλεψε την παράσταση χορεύοντας και ο χοροδιδάσκαλος Δημήτρη Τσοκάνης συγκίνησε με το λεβέντικο τσάμικο. Στο πέρας της εκδήλωσης ο κόσμος και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές μπήκαν στο χορό.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Πραχαλιά και το συγκρότημα «Δαλιάνη» που μας έβαλαν στο πνεύμα της εκδήλωσης.
Μια τόσο επιτυχημένη εκδήλωση που χάρηκαν οι διοργανωτές, οι συμμετέχοντες και το κοινό μας γεμίζει ικανοποίηση και ευχόμαστε με υγεία να συνεχίσουμε όλοι το έργο μας με αγάπη, κουράγιο και τόλμη, αρετές που μας έμαθε ο ήρωας του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Με τιμή,
τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου των εν Ευβοία Πελοποννησίων
ο Πρόεδρος: Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος
ο Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Τζίφας,
η Γενική Γραμματέας: Δήμητρα Παρασκευοπούλου,
η Ταμίας: Χριστίνα Πολυζωγοπούλου
Τα μέλη
Δέσποινα Δημοπούλου
Έφη Κοτταρίνου
Ουρανία Παπαγεωργίου










 Η EVRIPOS TV
ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ 
ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 











Η EVRIPOS TV
ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ 
ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗΝ EVRIPOS TV TO ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΣ..

ΣΥΝΤΟΜΑ

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ EVRIPOS TV

ΟΛΟ  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αυτό το άλμπουμ εχει    340 FOTOS
 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..........

EVRIPOS TV 
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
///////////////
ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ.
-------------------------------------------------------------
ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ GYROMANIA ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΗΡΘΑΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ........... 















































































































































































































































































































































EVRIPOS TV 
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
///////////////
ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ.
-------------------------------------------------------------
ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ