PSS

04 Μαρτίου, 2019

Η δημοκρατία κι η νομιμότητα του δημοσιογραφικού επιτηδεύματος....




Η δημοκρατία κι η νομιμότητα του δημοσιογραφικού επιτηδεύματος.

Κάθε επάγγελμα έχει τα προαπαιτούμενα του, όπως απαραίτητες άδειες, γνώσεις, δεξιότητες, έδρα κλπ, ανάλογα με ότι απαιτεί ο νόμος ανά περίσταση.
Έτσι και η δημοσιογραφική ιδιότητα, ενώ φαίνεται απλή - κι ο καθείς κατά την κρίση του μπορεί να αρθρώσει, ή για τα γραπτά να συντάξει δημόσιο λόγο - δεν είναι ακριβώς έτσι.

Με το διαδίκτυο και τα blogs η διάχυση της γνώμης του κάθε πολίτη γίνεται ταχύτατα και με το digital marketing μπορεί να προωθηθεί σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού.
Έτσι με αυτόν τον τρόπο έχουν παρεισφρήσει στον δημοσιογραφικό χώρο πολλοί πονηροί* κι ίσως άσχετοι άνθρωποι. Ορισμένοι  που πιθανά να εκμεταλλεύονται είτε την διάθεση προβολής, είτε και την έλλειψη ενημέρωσης πολλών πάνω σε αυτό το αντικείμενο - ούτε λίγο, ούτε πολύ αντιποιούνται του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, επιχειρώντας να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Πολλές φορές με ψεύτικα νέα ή και δημοσιεύματα που στερούνται ηθικής, ενώ  με μεγάλη ευκολία χαρακτηρίζουν ή και κατηγορούν ανθρώπους, επιχειρήσεις, δράσεις. Κι όταν κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη δε διστάζουν να κατεβάσουν επίμαχες αναρτήσεις!

Πάνω σε αυτό το κομμάτι το Υπουργείο Τύπου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έδωσε πιστοποιήσεις σε ιστοσελίδες,  δημιουργώντας το Online Media , δηλαδή έγκριση  και άδεια λειτουργίας σε ιστότοπους και δημοσιογράφους που έχουν όλα τα νόμιμα προσόντα για να εργάζονται.Μια διαδικτυακή εφαρμογή, ένα Μητρώο Online Media, ένα Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Άρθρα 52, 53 και 54 του Νόμου 4339/2015 ΦΕΚ Α' 133). 

Αντίστοιχα  η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση κάθε Περιφέρειας της χώρας –στην περίπτωσή μας της Στερεάς Ελλάδας - έδωσε διαπιστεύσεις ελέγχοντας ακόμη και την ασφαλιστική ενημερότητα πολιτών που δηλώνουν ως κύριο επάγγελμα την δημοσιογραφία.
Ως εκ τούτου αυτό που προέκυψε από τον έλεγχο που έγινε ήταν πως από τα 200 και πλέον «αυτοχρηζόμενα μέσα», μετά τον έλεγχο έμειναν 20 (!) σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στην Εύβοια 3 (!!!) και μέσα στη Βόρεια Εύβοια η μόνη  διαπιστευμένη δημοσιογράφος με όλες τις νόμιμες άδειες είναι η υπογράφουσα!

Αυτό σημαίνει ότι όταν συζητήθηκε αυτό το θέμα με παρέμβαση του κ.Χριστοφάκη, εν μέσω ψηφοφορίας, το μόνο που θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να εστιασθεί είναι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας σε κάθε περίπτωση ασφαλώς ( για τον κ.Σταματίου) σε κοινή βάση για όλους. Ακόμη κι αν υπήρξε καθυστέρηση ( για την κ. Παπανδρέου) κάποια στιγμή αν υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις θα πρέπει να υπερκεραστούν προς όφελος της νομιμότητας και του δημόσιου συμφέροντος. Αν αυτό επιθυμείτε κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης σημερινοί και αυριανοί.

*πονηροί γιατί φέρονται να εργάζονται αφιλοκερδώς -χωρίς άλλη εργασία για επιβίωση- σε μια εποχή που η εργασία για όλον τον κόσμο είναι το ζητούμενο και ένα αξιοπρεπές εισόδημα για πολλούς δύσκολο επιχείρημα, λόγω οικονομικής κρίσης.
Πάρη Ντελκή

--------------------------------------------
Tsis POPIS έγινε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο στη Βόρεια Εύβοια.
Επιτέλους οι κόποι μας , όλων εμάς ανά την Ελλάδα (Μέλη της ΕΣΕΤ) , έχουν φέρει αποτελέσματα.
Η συνάδελφος Πάρη Ντελκή στην Βόρεια Εύβοια με την αγωνιστηκότητά της έφερε τα πρώτα άσχημα μαντάτα στους ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ / ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ / ΡΕΠΟΡΤΕΡ της περιοχής.
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο .
Δηλώσου στην εφορία και ασφαλιστικό ταμείο γιατί μέχρι εδώ η παράνομη παρουσία σου και η δικαιολογία ότι το κάνω από χόμπι ή δεν αμείβομαι γι'αυτό που κάνω.
Οι έλεγχοι σε λίγο θα είναι πολύ αποτελεσματικοί και μην κοκορευόσαστε άλλο.
Όσο βέβαια για αυτούς που τους σιγοντάρουν και εθελοτυφλούν είναι ανόητοι / βλάκες / και εξίσου παράνομοι έναντι στο νόμο και την καλά ενημερωμένη κοινωνία .
Όπως είναι αντιληπτό δεν είναι μόνο ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ που γίνεται κακός όταν σας φέρνει στην αντίληψή σας ότι πρέπει να απομακρύνετε από οποιαδήποτε δραστηριότητα/εκδήλωση αυτούς που χρόνια τώρα αρμέγουν το σύστημα και ζουν στην δική μας πλάτη και από την δική μας τσέπη.

Σας γνωστοποιούμε ότι μόνο μέσα στην πόλη μας (Χαλκίδα) υπάρχουν ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ / ΑΡΘΡΟ περί των 25 τέτοιων ανθρώπων οι οποίοι χωρίς να είναι δηλωμένοι / ασφαλισμένοι , δρουν υποδυόμενοι τον/την δημοσιογράφο , κάμεραμαν , ρεπόρτερ , ηχολήπτη , εκφωνητή , παρουσιαστή , ανταποκριτή και κυκλοφορούν ανάμεσά μας πάντα με την μάσκα της νόμιμης παρανομίας.
Που το θες ;;; 
Σε όλους τους αθλητικούς χώρους ;;
Σε θεατρικές παραστάσεις ;;
Σε συναυλίες ;;
Σε συνεντεύξεις ;;
Σε κοινωνικές εκδηλώσεις ;;
Σε Δημοτικά / Περιφερειακά / ΝΠ Συμβούλια ;;
Σε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ;;
Σε κατ'ιδίαν συναντήσεις με το μαρκούτσι* στο χέρι ;;
Που αλλού το θες ;;

Και ας μην έφτανε αυτό , έχουμε και όλους τους άσχετους να παραπονιούνται για το δημοσιογραφικό επίπεδο που επικρατεί.

'Οσο κυρίες και κύριοι εσείς τους σιγοντάρετε , ανέχεστε και κάνετε τίποτα για την αδήλωτη , ανασφάλιστη  εργασία και προωθείτε την μαύρη εργασία και οικονομική συναλλαγή ,  ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Η δική σας συμπεριφορά και συναίνεση στην παρανομία μας έχει φέρει στο αδιέξοδο και στις δυσκολίες επιβίωσης.
Η ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Δεν μπορεί ο άλλος με το super jeep , συνταξιούχος ,  να να δηλώνει ρεπόρτερ όταν δεν μπορεί να πάει για ψάρεμα με το σκάφος γιατί ο καιρός δεν το επιτρέπει , την στιγμή που νεαροί απόφοιτοι σχολών του κλάδου ψάχνουν για ένα μεροκάματο. Και όλα αυτά με την παράτυπη ευγενή αδειοδότηση / διαπίστευση του φίλου του κουμπάρου του θείου του .....

Δεν μπορεί ο άλλος να μοστράρει τη φάτσα του ως δημοσιογράφος γιατί έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα και του αρέσει να πιέζει καταστάσεις και να τον ανέχεστε και να τον χρηματοδοτείτε με διαφημίσεις , μαύρο χρήμα ή τσάμπα πράγμα.....

Δεν μπορεί ο άλλος να πιάνει μία κάμερα και να τραβά φωτογραφίες ή / και βίντεο σε χώρους όπως reception halls , θέατρα , συνεδριακά κέντρα μέχρι και εκκλησίες και να έχει την κάλυψη του άγιου ποιμενάρχη και την δική σας ,  γιατί μπορεί ο μπαμπάς του , αδερφός του , θείος του να θεωρείται κάτι τηηηηηιιις στην κοινωνική αλυσίδα και δεν θέλετε να στραβομουτσουνιάσουν.

Δεν μπορεί ο άλλος να πιάνει ένα μικρόφωνο είτε στο στούντιο , είτε δια μέσω κινητού και να παριστάνει τον σπορτκάστερ με μια διαπίστευση ΝΑΑΑΑΑΑ από τους "αρμόδιους" και να κυκλοφορεί στους αγωνιστικούς χώρους , ποδόσφαιρο λέγεται , μπάσκετ λέγεται , futsal λεγεται , κλασικός αθλητισμός λέγεται , sports gala λέγεται .........

Δεν μπορεί ο άλλος Δημόσιος Υπάλληλος;; και να βρίσκεται εν ώρα υπηρεσίας 9 - 5 σε εκδηλώσεις και να το παίζει φωτορεπόρτερ.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα. 
Υπάρχουν και άλλοι.......

Και όλοι αυτοί να δουλεύουν τάχαμας " ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ " .

ΕΛΕΟΣ.

Γι'αυτό σας παρακαλώ τσιμουδιά από όλους σας ότι :
Εχουμε ανεργία.
Εχουμε φορολογία.
Εχουμε ανεπαρκή ιατρική κάλυψη
Εχουμε χαμηλούς μισθούς.
Εχουμε μειωμένες συντάξεις.
Εχουμε 
Εχουμε

Εάν αυτά που διαβάζετε δεν σας είναι αρεστά τότε είστε άξιοι της μοίρα σας.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον κλάδο μας με ότι κόστος....

ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΜΑ ΤΟ ΘΕΣ

                                                     Ευριπίδης Κορώνης

* Μαρκούτσι = μικρόφωνο,κάμερα,μαγνητόφωνο ή και μεταμφιεσμένο portofolio.....