PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

06 Φεβρουαρίου, 2019

Τα υδατοδρόμια, μοχλός ανάπτυξης για την Εύβοια



Τα υδατοδρόμια, μοχλός ανάπτυξης για την Εύβοια

Η προσεχής αδειοδότηση υδατοδρομίων για την Εύβοια είναι η αρχή ενός κομβικής σημασίας έργου που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα των μεταφορών στον τόπο μας και όχι μόνο. Το υδροπλάνο μπορεί να συνεισφέρει στον τουρισμό και στην ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας λόγω της εντυπωσιακής ταχύτητας μεταφοράς επιβατών αλλά και αγαθών που επιτυγχάνει συγκριτικά με τις εναλλακτικές του. Υπολογίζεται ότι μειώνει το χρόνο μετακίνησης του επιβάτη τουλάχιστον στο ένα πέμπτο συγκριτικά με τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.
Με δεδομένο ότι το οδικό δίκτυο στην περιοχή μας βρίσκεται σε κατάσταση που δεν ευνοεί ούτε τον τουρισμό, ούτε τη μεταφορά αγαθών, δημιουργείται μία μοναδική ευκαιρία για τις εμπλεκόμενες αρχές να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό δίκτυο μεταφορών που μπορεί πραγματικά να είναι αντάξιο του μοναδικού τουριστικού προϊόντος που η Εύβοια μπορεί να προσφέρει. Δευτερευόντως, το υδροπλάνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μεταφορά αγαθών, ακόμα και επείγουσας ανάγκης όπως υγειονομικό υλικό ή φάρμακα. Πέρα από τον τοπικό χαρακτήρα που μπορεί να έχει η δημιουργία ενός τέτοιου μέσου, υπάρχει και η δυνατότητα διασύνδεσης του τοπικού δικτύου με αντίστοιχο εθνικό, με τεράστιες δυνατότητες και με πολλαπλάσια οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους.
Για να πραγματοποιηθεί όμως ένα φιλόδοξο σχέδιο όπως το παραπάνω, χρειάζεται ειλικρινές ενδιαφέρον και προσήλωση στο σκοπό, η δυνατότητα να αίρονται τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, όπου εμφανίζονται, να υπάρχει η φιλοσοφία του αποτελέσματος και όχι της διαδικασίας.

Σταύρος Σαράφης, MA in Marketing Advertising and Public Relations
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
με το συνδυασμο «Στερεά Υπεροχής» του Δημήτρη Αναγνωστάκη.