PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

17 Φεβρουαρίου, 2019

5 γραπτές ερωτήσεις τους Ευρωβουλευτή Στρατηγού Γ. Επιτήδειου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



http://georgiosepitideios.gr 

Ερώτηση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου: Σχετικά με την παράταση ισχύος που ορίζεται στο άρθρο 37 του ν. 4587/2018

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος με θέμα την παράταση ισχύος που ορίζεται στο άρθρο 37 του ν. 4587/2018.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Η τεράστια οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από το ναυάγιο δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό Κόλπο τον Σεπτέμβριο του 2017, ανέδειξε την ανυπαρξία του κρατικού ελέγχου στα υπό Ελληνική σημαία πλοία. Μετά την οικολογική καταστροφή η κυβέρνηση εφάρμοσε τον ν. 4504/2017 που μεταξύ άλλων προέβλεπε την έκδοση πιστοποιητικών για τα υπό Ελληνική σημαία από τον Κλάδο Ελέγχου Πλοίων έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018. Ο επιδιωκόμενος σκοπός ήταν η απόσυρση των δεξαμενόπλοιων των οποίων η ημερομηνία κατασκευής φθάνει τα 40 έτη και εκ των πραγμάτων η χρήση τους είναι επικίνδυνη. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι την τελευταία στιγμή τροποποίησαν το άρθρο 38 του 4587/2018 παρατείνοντας την εφαρμογή του προηγούμενου νόμου έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Ο τρόπος νομοθέτησης εκ μέρους της κυβερνήσεως αυξάνει τις πιθανότητες να σημειωθεί νέο ατύχημα αντίστοιχο με το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη».

Ερωτάται η Επιτροπή:

Γνωρίζει τι έχει πράξει η Ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα ώστε να διασφαλιστεί η απόσυρση των δεξαμενόπλοιων που δεν τηρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να πραγματοποιούν ταξίδια;

Ποια συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία σχετικά με τα μεγάλης ηλικίας δεξαμενόπλοια παραβιάζει η ελληνική κυβέρνηση με την παραπάνω απόφαση;


Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να παύσει η ελληνική κυβέρνηση να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και την ρύπανση του περιβάλλοντος;
--------------------------------------------------------------------------------------
Ερώτηση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου: Κράτος μέλος της ΕΕ απειλείται με ευρωπαϊκής κατασκευής άρματα

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος με θέμα την παραλαβή των αρμάτων μάχης Leopard 2A4 από τις κατοχικές δυνάμεις.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Η παραλαβή των αρμάτων μάχης Leopard 2A4, γερμανικής κατασκευής και προέλευσης, από το ψευδοκράτος, συνιστά ποιοτική αναβάθμιση των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο. Η Κύπρος, ένα κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απειλείται από την Τουρκία και το ψευδοκράτος, με ευρωπαϊκής κατασκευής άρματα μάχης.

Παράλληλα διαφαίνονται για ακόμη μία φορά οι προθέσεις της Άγκυρας και του ψευδοκράτους περί μη επίδειξης καλής θελήσεως για επίλυση του Κυπριακού. Η Τουρκία κατ' επανάληψη παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, κατέχει παράνομα το 37% του εδάφους της, απειλεί με χρήση βίας στην περίπτωση, που η Κύπρος, αξιοποιήσει τον ορυκτό της πλούτο. Και τώρα η αιχμή δόρατος της απειλής θα είναι άρματα μάχης Ευρωπαϊκής κατασκευής.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Ποια η άποψη της για την παραλαβή των Leopard 2A4 από τις κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο;

Γνώριζε η Γερμανία ότι αυτά τα άρματα που πώλησε στην Τουρκία θα καταλήξουν στο έδαφος ενός μη αναγνωρισμένου διεθνώς κράτους;

Θα ζητήσει να επιβληθεί από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, εμπάργκο πωλήσεων όπλων προς την Τουρκία η οποία υποστηρίζει τις παράνομες δραστηριότητες του ψευδοκράτους οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη;
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ερώτηση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου: Σχετικά με ρίψη ληγμένων χημικών ουσιών από τις ειδικές μονάδες της ΕΛΑΣ

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος με θέμα την ρίψη ληγμένων χημικών ουσιών από τις ειδικές μονάδες της ΕΛΑΣ.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Για ακόμα μια φορά, όπως διαπιστώνεται από τα ευρήματα, η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στο Σύνταγμα (20/01/2019) ασφυξιογόνα αέρια των οποίων η νόμιμη χρήση απαγορεύεται, εφόσον έχει παρέλθει η ημερομηνία που αναγράφεται σε αυτά. Συγκεκριμένα οι Αστυνομικές Δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών ουσιών (GL300/T HYPER), οι οποίες είχαν λήξει ήδη από τον Ιανουάριο του 2017.

Μαρτυρίες που συνοδεύτηκαν από δεκάδες φωτογραφίες οι οποίες αναρτήθηκαν χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν λόγο για απροκάλυπτη ρίψη χημικών και ασφυξιογόνων ουσιών, αδιακρίτως και προς πάσα κατεύθυνση, προκαλώντας λιποθυμίες, σοβαρούς τραυματισμούς και έντονα αναπνευστικά προβλήματα, ιδίως σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΗΕ (2603/16-12-1969) απαγορεύεται η χρήση αυτού του τύπου των χημικών ουσιών από τα κράτη μέλη για πολεμικούς σκοπούς, πόσο μάλλον για αντιμετώπιση ταραχών. Στην Ελλάδα 2019 χρησιμοποιούνται αδιακρίτως εις βάρος πολιτών που εκφράζουν ειρηνικά την άποψη τους

Ποια είναι η άποψη της για την χρήση χημικών που έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους;

Δεδομένου ότι μεταξύ άλλων παραβιάσθηκαν το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και της ελευθερίας της έκφρασης θα εξετάσει την ενδεχόμενη εφαρμογή του άρθρου 7 παράγραφος 1 της Συνθήκης για την ΕΕ, όπως έκανε στις περιπτώσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας;
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ερώτηση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου: Επιπτώσεις από τερματισμό των δασμών σε εισαγόμενα φωτοβολταϊκά από την Κίνα από την Ε.Ε.

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος με θέμα τις επιπτώσεις από τερματισμό των δασμών σε εισαγόμενα φωτοβολταϊκά από την Κίνα από την Ε.Ε..

Ακολουθεί η ερώτηση:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφάτως ανακοίνωσε ότι τερμάτισε τους επιπλέον δασμούς στους ηλιακούς συλλέκτες που εισάγονται από την Κίνα, πέντε χρόνια μετά την πρώτη εφαρμογή τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε την Κίνα το 2013 για τη μαζική εισροή των ηλιακών συλλεκτών τους στην ευρωπαϊκή αγορά, τους οποίους πωλούσαν σε τεχνητά χαμηλές τιμές προκειμένου να τεθούν εκτός ανταγωνισμού οι ευρωπαϊκές εταιρείες. Οι Βρυξέλλες καθόρισαν ελάχιστους δασμούς εισαγωγών για τις ηλιακές μονάδες, για την τιμολόγησή τους μέχρι και 30% πάνω από τα επίπεδα της αγοράς.

Εντούτοις, πριν μερικούς μήνες η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει άμεσα αυτά τα μέτρα, τη στιγμή μάλιστα που οι ΗΠΑ ξεκινούν να εφαρμόζουν αντίστοιχη φορολόγηση στα κινεζικά προϊόντα, μετά από απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποφάσισε ότι «είναι συνολικά προς το συμφέρον της ΕΕ το να αφήσουμε τα μέτρα να λήξουν».

Ερωτάται η Επιτροπή:

Ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της αποφάσεως;

Τι αντίκτυπο έχει η συγκεκριμένη απόφαση στους ευρωπαίους κατασκευαστές ηλιακών συλλεκτών;

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει αυξήσει τις εγκαταστάσεις ηλιακών μονάδων;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερώτηση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου: Σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για παρεμβάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος με θέμα τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για παρεμβάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολουθεί η ερώτηση:


Σε ομιλία του σε τελετή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις 29/01/2019 ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας απείλησε ευθέως δύο κράτη - μέλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Καμιά από αυτές δεν είχε αποτέλεσμα, όλοι να γνωρίζουν ότι η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα πει ‘ναι’ σε κανένα τετελεσμένο, η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα πει ‘ναι’ σε καμιά λύση στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, στην οποία δεν συμμετέχει η ίδια, είτε αφορούν σε θέματα οικονομίας, είτε στρατιωτικά, είτε ασφαλείας, είτε αμυντικά. Σε αυτό το θέμα είμαστε πολύ αποφασισμένοι.»

Ερωτάται η Επιτροπή:

Θεωρεί ότι οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΑΜ εμπίπτουν στα πλαίσια καλής γειτονίας;

Αντιλαμβάνεται ότι η Τουρκία αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου;

Θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις όλες επιθετικές της ενέργειες εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας;