PSS

16 Νοεμβρίου, 2023

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ ;;

 


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ.ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

Μ.ΦΡΙΖΗ 10, ΤΚ.34133, ΧΑΛΚΙΔΑ–ΤΗΛ:2221020808–FAX:2221082116, e-mail:ergkev@gmail.com, ergkev@otenet.gr

ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.:2408 ΧΑΛΚΙΔΑ 15/11/2023

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ - 18:30 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας τιμά τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και καλεί όλα τα Σωματεία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό εορτασμό.

Η εξέγερση του λαού και της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην στηριζόμενη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απριλιανή δικτατορία, η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, άφησαν αγωνιστική παρακαταθήκη, αποδεικνύοντας ότι ο λαός έχει τεράστια δύναμη που μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτή η παρακαταθήκη εμπνέει τη σημερινή μας δράση, τις διεκδικήσεις μας για τη ζωή που μας αξίζει. Τα οράματα, οι στόχοι και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για ριζικές ανατροπές, αποτελούν σήμερα πολύτιμα διδάγματα για κάθε νέο, για κάθε εργαζόμενο. Μας διδάσκουν ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο και δυσκολία. Με πίστη στο δίκιο μας, κόντρα στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.

Τα συνθήματα «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ» - «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» που ήταν γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου είναι τραγικά επίκαιρα και σήμερα, με τη συνεχιζόμενη σφαγή που διαπράττει το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ενάντια στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης που ματώνει ξανά αυτές τις μέρες αγωνιζόμενος με κάθε μέσο ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Το εργατικό κίνημα στέκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα μόνο πόνο, δυστυχία και εξαθλίωση φέρνει. Την ώρα που αιματοκυλιέται ο πλανήτης και επαναχαράσσονται σύνορα, που δημιουργούνται νέα κύματα φτώχειας και προσφυγιάς, την ίδια στιγμή το εργατικό-λαϊκό εισόδημα θερίζεται από την ακρίβεια, ο λαός μας βρίσκεται ανυπεράσπιστος σε κάθε φυσική καταστροφή, η ζωή μας συμπιέζεται στις μηχανές των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Το σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που ακουγόταν στα χρόνια της μαύρης επταετίας δεν ξεθώριασε ποτέ! Δε μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση. Τώρα χρειάζεται οργάνωση του αγώνα για την αύξηση του εισοδήματος, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που λεηλατεί το εισόδημα.

Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος, ο δρόμος της σύγκρουσης με όσους μας θέλουν στη γωνία με σκυμμένο το κεφάλι είναι η μοναδική επιλογή. Τα οράματα και η πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τους σημερινούς αγώνες, να δυναμώσουν οι φλόγες σε κάθε χώρο δουλειάς. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας και σε αυτή τη ρότα συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στα 50 χρόνια από τον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

--------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (ΔΗΜΟΣΙΟΥ) ΕΥΒΟΙΑΣ Αποστόλη 16 Χαλκίδα Τηλ.22210 27160 Mail: posyevias@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκίδα 15/11/23

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ(πίσω από τα Δικαστήρια) ώρα 18:30

Τιμάμε την 50η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία 1967-1974. Η ιστορία πρέπει να παραμείνει ζωντανή. Να παραδειγματίζει και να φωτίζει το μέλλον…

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, σωματείων και φορέων της Χαλκίδας και καλούμε τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά.

Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε από τους μεγάλους φοιτητικούς – εργατικούς αγώνες και συνεχίζουμε να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε! Γι’ αυτό και εμείς οι συνταξιούχοι είμαστε στο δρόμο του αγώνα με την πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 24 Νοέμβρη.

Τα συνθήματά του Πολυτεχνείου παραμένουν και σήμερα επίκαιρα …

«Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ»: Ιδιαίτερα φέτος που πρέπει να καταδικαστεί το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) που ευθύνονται για την σφαγή το Παλαιστινιακού λαού.

Να σταματήσει το μακελειό του λαού της Παλαιστίνης. Να μην είναι η χώρα μας ορμητήριο πολέμων και στόχος αντιποίνων, Να μην γίνουμε συνένοχοι στη δολοφονία άλλων λαών.

«Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία»: Απαιτούμε μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι να μας τσακίζει η ακρίβεια, η φτώχεια, η ανασφάλεια . Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν παιδεία, σχολεία ασφαλή για τα εγγόνια μας. Απαιτούμε Δημόσια δωρεάν υγεία, στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ.

Το Δ.Σ.

----------------------------------------------------------------------------------------------

.