PSS

03 Νοεμβρίου, 2023

ΕΕΕΕΕΕΕ ΤΡΙΠΛΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ..... Κατολισθήσεις στο Δερβένι.....ΠΕΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΙΑΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ...

 


ΕΕΕΕΕΕΕ ΤΡΙΠΛΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ..... ΠΕΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΙΑΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ...

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ Η ΤΡΕΛΗ Η ΜΑΡΙΩ.....



Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 9 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας, σημειώθηκε στις 8.26 το πρωί. 

Το εστιακό βάθος ήταν 14,2 χλμ.

Στις 8:33 ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους μεγέθους 3,7 βαθμών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας δήλωσε ότι η περιοχή είναι γνωστή για σεισμούς τέτοιου μεγέθους ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι νωρίς για να εκτιμήσουμε την κατάσταση.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι οι μαθητές της περιοχής παραμένουν στον προαύλιο χώρο των σχολείων προληπτικά έως τις 11 το πρωί, ενώ δήλωσε ότι υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις στο Δερβένι.

---------------------------

Δεν υπάρχουν μεγάλες ζημιές από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που συγκλόνισε το πρωί την περιοχή του Δήμου Λίμνης-Αγίας Αννας –Μαντουδίου ,στη βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Δημοτική αρχλη, όπως δήλωσε στη Ναυτεμπορική ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αρβανίτης.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν πάντως κοντά σε εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή Γερόρεμα και τα συνεργεία του δήμου κατευθύνονται εκεί για να δουν την κατάσταση, τόνισε ο κ. Αρβανίτης.

«Η πρώτη δόνηση ήταν πολύ ισχυρή και είχε μεγάλη διάρκεια, με αποτέλεσμα να βγουν οι κάτοικοι στους δρόμους. Ολα τα σχολεία της περιοχής έκλεισαν επίσης και οι μαθητές επέστρεψαν στα σπίτια τους», τόνισε ο αντιδήμαρχος Λίμνης-Αγίας Αννας –Μαντουδίου.

«Από μια πρώτη ματιά, υπήρξαν κάποια προβλήματα σε καταστήματα, έπεσαν προιόντα από τα ράφια σε σούπερ μάρκετ και έσπασαν βιτρίνες», πρόσθεσε

«Μετά τον πρώτο σεισμό ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί αλλά με μικρότερη ένταση. Τα συνεργεία του Δήμου έχουν κινητοποιηθεί για να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειαστεί», τόνισε τη «Ν» ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αρβανίτης.