PSS

26 Αυγούστου, 2023

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου του 2023 , κάτοικοι του παλιού κάστρου....................

 


Λένε, ότι τα φεγγάρια ήταν δώδεκα, ένα για κάθε μήνα. Μετά οι θεοί αποφάσισαν, να χαρίσουν στους ανθρώπους ακόμη ένα. Το δέκατο τρίτο φεγγάρι……..
Εκείνο το βράδυ ,την πανσέληνο του Αυγούστου ,βγαίνουν σεργιάνι οι αναμνήσεις .
Τότε που στις γειτονιές του κάστρου , πάνω στους χωμάτινους δρόμους και στον αέρα που μύριζε γιασεμί,οι μεγαλύτεροι χάζευαν το φεγγάρι στα πεζούλια και τα ανοιχτά παράθυρα , τα κορίτσια τραγουδούσαν και οι μικρότεροι παίζανε βόλους και κουτσό κάτω από την πανσέληνο …..
Την Πέμπτη 31 Αυγούστου του 2023 , κάτοικοι του παλιού κάστρου ,ανασύρουν μνήμες και θύμισες κάτω από το ίδιο φεγγάρι και μας καλούν όλους στη γειτονιά τους , έξω από το τζαμί του Εμίρ Ζαδε , να μάθουμε , να θυμηθούμε , να καταγράψουμε τις ιστορίες τους και να ζήσουμε μια συγκινητική βραδιά .
Κρασί , μουσική όπως παλιά, σπιτικά εδέσματα όλα κάτω από αυτό το ίδιο φεγγάρι .

Ο σύλλογος πολιτών «Το Κάστρο» θέλει να ευχαριστήσει το υπουργείο πολιτισμού και την ΕΦ.Α.Ν.Εύβοιας που θα έχει ανοιχτό το μνημείο (τζαμί Εμίρ Ζαδε) ,τον ΔΑΕΠΠΕΧ για την πολύτιμη συμπαράσταση του ,και όλους όσους βοήθησαν για να υλοποιηθεί αυτη η βραδιά κάτω από το δέκατο τρίτο φεγγάρι στην ωραιότερη γειτονιά της πόλης .