PSS

08 Μαρτίου, 2022

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ή Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

8 Μαρτίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ή Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Όμως η γυναίκα γιορτάζει όχι μόνο στις 8 Μαρτίου, αλλά κάθε ημέρα, επειδή αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται, να διεκδικεί για ίσα δικαιώματα στην εργασία, στην κοινωνία, στην οικονομία καθώς και να μάχεται κατά της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας στους χώρους εργασίας αλλά και οπουδήποτε αυτή υπάρχει.

Δυστυχώς η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη χώρα μας στιγματίζεται από το χαμό 17 γυναικών, που μέσα στο 2021 έχασαν τη ζωή τους, καθώς υπήρξαν θύματα εγκληματικής ενέργειας από μέρους των συντρόφων τους, θύματα γυναικοκτονίας. Ενώ για όλα τα κράτη έρχεται να γιορταστεί μέσα στην εξέλιξη ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Ο άδικος πόλεμος που διεξάγεται έχει τη σφραγίδα των μεγάλων δυνάμεων, της Ρωσίας που τον διεξάγει και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ που έβαλαν το λιθαράκι τους για να ανάψει το φυτίλιΚαι για άλλη μια φορά θύματα στο βωμό των συμφερόντων είναι οι απλοί άνθρωποι!

Εμείς ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Ομάδας Γυναικών Χαλκίδας και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 8 Μάρτη, στις 7μμ στην πλ. Ταχυδρομείου.

Οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ!

Δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας όχι μόνο δεν νιώθουμε πιο ασφαλείς, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε η ζωή μας, αλλά νέα δεινά, νέες εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα.

Η εμπλοκή της Ελλάδας, η αποστολή όπλων, η αξιοποίηση των λιμανιών της Σούδας και της βάσης της Αλεξανδρούπολης μόνο ανησυχία μπορεί να μας προκαλεί.

Καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντιταχθούν στον πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, με όλους τους τρόπους.

Το ΔΣ