PSS

25 Ιουλίου, 2021

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

 



Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

«Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψη του στη Χαλκίδα από το νέο νοσοκομείο, δημιούργημα αποκλειστικά της ΝΔ. Εκεί, το προσωπικό παρατεταγμένο του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του για όσα έχει κάνει γι αυτό όλο αυτό το διάστημα. 

Στη συνέχεια πήγε στην Περιφέρεια για να ενημερωθεί για όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό. Ως γνωστόν η Εύβοια είναι ένα απέραντο εργοτάξιο απ άκρη σ άκρη. 

Δε θα μπορούσε να παραλείψει μια βόλτα στην παραλία της πόλης, σύντομη ωστόσο, γιατί έγινε δέκτης εκδηλώσεων λατρείας από το ενθουσιώδες συγκεντρωμένο πλήθος. Κατόπιν ο πρωθυπουργός-Μωυσής αποχώρησε από την Ευβοϊκή πρωτεύουσα».

Αυτά πάνω-κάτω άκουσε ή διάβασε όποιος χθες ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ της ομώνυμης λίστας του υπουργού που συνόδευε κι αυτός χθες (κ. Πέτσας).

Όποιοι όμως ξέρουμε, ζούμε ή έτυχε να είμαστε χθες στη Χαλκίδα, μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι

-Για το νοσοκομείο το πλήρως συμβασιοποιημένο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση όταν παρέδωσαν το 2009, δεν είχε καν αποχαρακτηριστεί η έκταση που θα κτιζόταν καθώς ανήκε στο υπ. Άμυνας (πεδίο βολής).

-Οι εργαζόμενοι εμποδίστηκαν να παραστούν για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις συνθήκες εργασίας. Η μετατροπή σε σχεδόν αποκλειστικά νοσοκομείο κορωνοιού άλλωστε είχε όπως και σε άλλα μέρη βαρύτατες συνέπειες από την αδυναμία του πληθυσμού να νοσηλευτεί για άλλα, χρόνια ή μη, νοσήματα. Παράμετρος που ως τώρα δεν έχει εκτιμηθεί επαρκώς. Επίσης η Εύβοια, όχι με ευθύνη του πληθυσμού, είναι στις τελευταίες θέσεις ποσοστού εμβολιασμού πανελλαδικά.

-Αλήθεια, προς τι η επίσκεψη στην περιφέρεια; Ούτε μια νέα ανακοίνωση-εξαγγελία έστω;

-Σ όλα αυτά τα χρόνια δε θυμάμαι ποτέ τέτοια αστυνομοκρατία στους δρόμους της Χαλκίδας. Μα από ποιους ήθελαν να προφυλάξουν το «λαοφιλή πρωθυπουργό» ο οποίος περιορίστηκε σε κάποιες σέλφι κυρίως με (βαριεστημένα) παιδάκια για τις κάμερες; Αν υπάρχει τέτοια διαστρέβλωση και προπαγάνδα για τέτοια θέματα φανταστείτε τι γίνεται με άλλα, ακόμη πιο σοβαρά...

Τι ζούμε!

Συμεών Κεδίκογλου

------------------------------------------------



ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Χαλκίδα 23/7/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν χρειαζόταν η βόλτα του Πρωθυπουργού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας, με την χώρα να βιώνει πολύ μεγάλη υγειονομική και οικονομική επισφάλεια στη χώρα ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και από τα «γαλάζια» πολιτικά στελέχη της περιοχής, επισκεπτόμενος τη Χαλκίδα πέρασε μια βόλτα και από το Νοσοκομείο, αλλά κανείς δεν κατάλαβε γιατί.

Απέφυγε να συναντήσει τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, δεν μίλησε για την εδώ και καιρό συρρίκνωση της τακτικής λειτουργίας του και μετατροπή του ουσιαστικά σε ένα νοσοκομείο Covid, δεν είπε κουβέντα για ενίσχυσή του Νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό, ούτε άνοιξε οποιαδήποτε κουβέντα για παροχή κινήτρων ώστε να στελεχωθεί το νοσοκομείο με κρίσιμες ειδικότητες, δεν μίλησε για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, δεν εξήγησε για ποιο λόγο η Κυβέρνησή του «πάγωσε» τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ανάπτυξη των ΤΟΜΥ και φυσικά δεν δεσμεύθηκε σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ανάπτυξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά και του ΕΣΥ συνολικά στην Εύβοια.

Απέδειξε για ακόμη μία φορά με την βόλτα του στη Χαλκίδα και ειδικά στο Νοσοκομείο ο «καταπληκτικός» Πρωθυπουργός ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτα από την πανδημία. Εξακολουθεί να μην πιστεύει στην αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των ανθρώπων του, περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για την συρρίκνωση του ΕΣΥ, είτε με συγχώνευση νοσοκομειακών δομών, είτε με εκχώρηση κρίσιμων λειτουργιών και υποδομών του στον ιδιωτικό τομέα.

Αφού μας είπε ότι οι εμβολιασμοί πάνε καλά στην Εύβοια καθώς από τους 210.000 μόνιμους κατοίκους έχουν εμβολιαστεί πλήρως οι 80.000 (!) εξήγγειλε κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να κλείνουν περισσότερα ραντεβού εμβολιασμού στους πολίτες. Και με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ο Πρωθυπουργός ότι θα εξαφανιστεί η ανασφάλεια και η αμφιβολία από τους ανεμβολίαστους , που η ίδια η Κυβέρνηση με τις αστοχίες και την αλλοπρόσαλλη πολιτική της εξέθρεψε. Μία Κυβέρνηση που 7 μήνες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού εγχειρήματος δεν έχει οργανώσει κατ’ οίκον εμβολιασμό για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, μία Κυβέρνηση που καλλιεργεί τον διχασμό, προσπαθώντας να παίξει με την ιερή αγανάκτηση των εμβολιασμένων προς τους ανεμβολίαστους

Μία Κυβέρνηση που λίγο πριν την «βόλτα στη Χαλκίδα» ψήφισε διάταξη στην Βουλή, καθιστώντας τον εμβολιασμό υποχρεωτικό αρχικά για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, με ποινή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης την αναίρεση του θεμελιώδους δικαιώματος στην εργασία και στην επιβίωση.

Ο Πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι ο εμβολιασμός - που τον στηρίζουμε απόλυτα ως δικαίωμα και ως πράξη αλληλεγγύης - δεν μπορεί να προωθηθεί με τιμωρητικές λογικές. Ο φόβος και η διστακτικότητα δεν αντιμετωπίζονται με τον φόβο απέναντι στην απόλυση, στην ανεργία και στη φτώχεια. Μέχρι να καταλάβει ας σταματήσει τουλάχιστον τις άσκοπες βόλτες …

--------------------------------------------------------------------

Προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού η κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας


Τον  Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό  Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, τον  Αναπληρωτή  Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.  Στέλιο Πέτσα  και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψή τους στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και αναγνώριση του αγώνα που δίνει όλο το προσωπικό να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Μετά την ξενάγηση σε όλους χώρους της νέας μονάδας του Νοσοκομείου Χαλκίδας και στο εμβολιαστικό κέντρο, έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τη λειτουργία όλων των Δομών Υγείας που λειτουργούν στη Χαλκίδα, στην Κάρυστο, στην Κύμη και στη Σκύρο, όπου δημιουργείται Παιδιατρική Κλινική, καθώς πρώτη φορά στα χρονικά η Σκύρος αποκτά παιδίατρο, ενώ συγκεκριμένη αναφορά έγινε στη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, που είναι- όπως ειπώθηκε-  η πρώτη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που θα λειτουργεί σε Μονάδα Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και παράλληλα προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός προέτρεψε να εντείνουν τις  προσπάθειες να αλλάξουν με την πειθώ τις εστίες καχυποψίας που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι το Νοσοκομείο της Χαλκίδας έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα πρότυπο Νοσοκομείο για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας διαθέτοντας τον κατάλληλο κτιριακό εξοπλισμό και υπερσύγχρονα συστήματα διαχείρισης πληροφορίας εντός των χειρουργείων, ενώ υπήρξε η δέσμευση, ότι ο μακροχρόνιος  προγραμματισμός για το πώς θα καλύψουν τις ελλείψεις σε προσωπικό σε όλη τη χώρα αφορά και το Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Στη συνέχεια ο κ. Κεδίκογλου συμμετείχε στις διαδοχικές συναντήσεις, που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός κ.  Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον  Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη  Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη και την Δήμαρχο Χαλκιδέων κα. Έλενα Βάκα κατά τις οποίες έγινε ενημέρωση για έργα υποδομής στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας με σημαντικότερο την Παράκαμψη Χαλκίδας για το οποίο ο Πρωθυπουργός τόνισε, ότι γνωρίζει πολύ καλά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και επανέλαβε, ότι αποτελεί προσωπική του δέσμευση, ότι θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες και η Παράκαμψη θα γίνει, καθώς αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών.

Επιπλέον, εξετάστηκε σειρά έργων υποδομών που θα αναβαθμίσουν το οδικό δίκτυο και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, όπως και οι άξονες του υπό κατάρτιση master plan του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας με την επισήμανση από την πλευρά του κ. Κεδίκογλου, ότι η Εύβοια είναι ο πρώτος και μόνος Νομός που έχει Οργανισμό Λιμένων.

Για τα θέματα στα οποία στάθηκε ο βουλευτής και αφορούν στην πρόταση που κατέθεσε και εξετάζεται η υλοποίησή της για τη εκπόνηση ενός καινοτόμου σχεδίου ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη του Λιμανιού της Κύμης και της πολυετούς παραχώρησης του Λιμανιού σε αντάλλαγμα για την κατασκευή ενός νέου δρόμου Χαλκίδας-Κύμης, όπως και για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για να γίνει η Εύβοια πρότυπο ηλεκτροκίνησης και να ενταχθούν οι Δήμοι και η Περιφέρεια στο Πρόγραμμα για τους Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Αυτοκινήτων, ο Πρωθυπουργός απάντησε, ότι είναι γνώστης των θεμάτων αυτών και τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον, που υπάρχει για την ηλεκτροκίνηση.

Τέλος, με την Δήμαρχο συζητήθηκαν οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε στις υποδομές των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων η κακοκαιρία «Θάλεια», πέρυσι τον Αύγουστο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα υπό χρηματοδότηση έργα και την υποβολή φακέλων για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έγινε  αναφορά στη δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου στη Χαλκίδα, αίτημα το οποίο έχουν θέσει ο κ. Κεδίκογλου μαζί με την Δήμαρχο κα. Βάκα στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη σε πρόσφατη συνάντησή τους.





 -----------------------------------------------------



Με την χθεσινή επίσκεψη του στην Χαλκίδα , ο Πρωθυπουργός , από ότι πληροφορηθήκαμε ΄΄επιβράβευσε΄΄ και ΄΄παρασημοφόρησε΄΄ τους συντελεστές για την τελευταία θέση Πανελλαδικά στους…… εμβολιασμούς στην Στερεά Ελλάδα. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα… Τι γίνεται με τις δεκάδες χιλιάδες ανεμβολίαστους μετανάστες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι , χωρίς μέτρα προφύλαξης και αποτελούν υγειονομικές βόμβες για τον τοπικό πληθυσμό που δεν τους προσκάλεσε , υφίσταται όμως τα πάντα και ανησυχεί για την πανδημία και την υγεία του.

Το 97% των μεταναστών είναι ανεμβολίαστοι . Το συντονιστικό όργανο για COVID19 της περιφέρειας όφειλε εχθές και όχι αύριο να προβεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό , τόσο για την υγεία των ίδιων των μεταναστών αλλά και την προστασία των περιοχών και των κατοίκων που τους φιλοξενούν , χωρίς να έχουν ερωτηθεί από κανέναν.

Το οφείλετε κύριοι της εξουσίας στον κόσμο που σας τίμησε με την ψήφο του , στην Πατρίδα , ακόμη και για την προστασία αυτών των ανθρώπων για ανθρωπιστικούς και υγειονομικούς λόγους και όχι να κουνάτε μόνο το δάκτυλο στους Έλληνες και να τους απειλείτε.

Νίκος Παπανδρέου

Πρώην Νομάρχης Εύβοιας

Πρώην Βουλευτής Εύβοιας

-------------------------------------------------------


Χαλκίδα, 23/07/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χαλκίδα:

· Με την έναρξη λειτουργίας πριν ένα χρόνο του υπερσύγχρονου νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας ένα όνειρο της Εύβοιας εδώ και 30 χρόνια έχει γίνει πράξη · Το νέο ΓΝΧ είναι ένα νοσοκομείο «πρότυπο» για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας · Από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 έχουν γίνει συνολικά 221 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αυξηθούν κατά 36% · Απαιτούνται και τοπικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της «πανδημίας των ανεμβολίαστων» · Θεσπίζεται πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη, 22 Ιουλίου, το Νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του.

Ο κ. πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στη νέα μονάδα του ΓΝΧ από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη και ιδιαίτερα στους χώρους της ΜΕΘ-ΜΑΦ, των χειρουργείων και του εμβολιαστικού κέντρου.

Στις δηλώσεις του, με τις οποίες ολοκληρώθηκε η επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, ο κ. πρωθυπουργός τόνισε ότι ένα όνειρο της Εύβοιας εδώ και 30 χρόνια έχει γίνει πράξη, ευχαρίστησε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ αλλά και όλους τους εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό για την τεράστια

προσπάθεια που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλουν, εν μέσω πανδημίας και μίλησε για ένα νοσοκομείο «πρότυπο» για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο, βήμα – βήμα, υπό την κατεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, θέλουμε να οικοδομήσουμε.

Ο κ. πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της πανδημίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αυτή τη στιγμή οδηγείται από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία «πανδημία των ανεμβολίαστων», ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά εργαλεία τα οποία έχουμε στη διάθεση μας, όχι μόνο την κεντρική επικοινωνία η οποία εδώ και πάρα πολλούς μήνες είναι πολύ έντονη αλλά και τοπικές πρωτοβουλίες και προανήγγειλε ένα πλαίσιο κινήτρων που θα θεσπιστούν άμεσα για γιατρούς και φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού.

Στη συνέχεια ο κ. πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα έγινε δεκτός από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό και από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, στα γραφεία της Π.Ε. Ευβοίας και στο Δημαρχιακό μέγαρο Χαλκίδας αντίστοιχα, όπου πραγματοποιήθηκαν σύντομες συσκέψες με την παρουσία και των βουλευτών Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Περιφερειάρχη και την κ. Δήμαρχο για τη καταλυτική συμβολή τους στην ολοκλήρωση των έργων του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Κατά τη διέλευσή του από την παραλία της Χαλκίδας, πριν την αναχώρησή του, ο κ. πρωθυπουργός έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες της πόλης, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ευβοίας, της ΔΗΜΤΟ Χαλκίδας, της ΟΝΝΕΔ Ευβοίας και στελέχη της παράταξης.

Γραφείο Τύπου της ΔΕΕΠ Ευβοίας

-----------------------------------------------------------



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ατομική ευθύνη και αντιστροφή της πραγματικότητας η «συνταγή» για να αποποιηθεί τις ευθύνες της η κυβέρνηση

Επικαλούμενος ξανά την «ατομική ευθύνη» και μετατρέποντας τη «νύχτα σε μέρα» όσο αφορά το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας ο κ. Πρωθυπουργός προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες της Κυβέρνησης για τη νέα έξαρση της πανδημίας και να ρίξει το μπαλάκι στο λαό.

Μάλιστα δίνοντας νέο πάτημα στον ανορθολογισμό και την καλλιέργεια σκεπτικισμού απέναντι στον εμβολιασμό έκανε αναφορά σε κίνητρα σε κατηγορίες εργαζομένων που πραγματοποιούν το εμβόλιο. Την ίδια ώρα παραδέχθηκε πως στα νησιά, για τα μάτια των μεγαλοξενοδόχων και των tour operators, τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν πάει περίπατο.

Όσο αφορά το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, θυμίζουμε πως:

§  Το «όνειρο της Εύβοιας», με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, άργησε 30 χρόνια να ολοκληρωθεί. Καλό θα ήταν όσοι έχουν ευθύνη να μην «κοκορεύονται» κιόλας για τα κατορθώματα τα τους.

§  Παρά τις δεκάδες προσλήψεις την τελευταία διετία που επικαλέστηκε ο κ. Πρωθυπουργός, έχει ακόμη το οργανόγραμμα του 2012. Το οργανόγραμμα για το παλιό  Νοσοκομείο καλύπτεται με τους περίπου 260 συμβασιούχους εργαζόμενους. Όμως ένα τριπλάσιο Νοσοκομείο απαιτεί και το τριπλάσιο προσωπικό!

§  Ενώ έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης πολλών νέων τμημάτων που θα δώσουν ανάσα στο λαό της Εύβοιας αυτή υπονομεύεται από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Στα ΤΕΠ επικρατεί συνεχώς πανικός καθώς το λίγο προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσει. Στο χειρουργείο υπάρχουν 6 αίθουσες και λειτουργούν οι 3. Τα 31.000 τετραγωνικά μέτρα του νέου Νοσοκομείου, που ανέφερε ο κ. Πρωθυπουργός, μπορεί να μας πει πως θα καθαριστούν με 36 άτομα στην υπηρεσία καθαριότητας;

§  Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μεταξύ πρώτου και δεύτερου κύματος της πανδημίας πραγματοποίησαν μια μετακόμιση εξπρές χωρίς τη διακοπή της λειτουργίας του, έναν χρόνο μετά δεν υπάρχει συγκοινωνία που να καλύπτει τη μετάβαση για όλες τις βάρδιες καθώς και για τους επισκέπτες. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει το προσωπικό στα όριά του. Χρωστούνται άδειες από το 2020, ακόμη και ρεπό σε συμβασιούχους που έχουν προσληφθεί πριν 8 μήνες!

§  Οι κινητές μονάδες εμβολιασμού ήρθαν στην Εύβοια στις αρχές Ιούλη όταν σε ολόκληρη τη Βόρεια Εύβοια οι μεγαλύτερες ηλικίες ήταν για 6 μήνες, ως τις 28 Ιουνίου, αναγκασμένοι να μετακινούνται μέχρι και 130 χιλιόμετρα ως τη Χαλκίδα για να βρουν διαθέσιμο εμβόλιο.

Βεβαίως ο κ. Πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου με ευθύνη Κυβέρνησης και εργοδοσίας αποτελούν σε φορείς υπερμετάδοσης.

Η Κυβέρνηση επιχείρησε χθες με την αξιοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων να αποκλείσει το Νοσοκομείο Χαλκίδας ώστε να μην ακουστούν οι δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και εργαζομένων από άλλους χώρους δουλειάς. Επιχείρηση που έπεσε στο κενό.

Το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των υγειονομικών που διεκδικούν μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας με μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη της Εύβοια. Στο πλευρό των εργαζομένων που διεκδικούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Παλεύουμε για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού. Με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχών παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Για εμβολιαστική εκστρατεία με ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού.

 

Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ

Χαλκίδα, 23 Ιούλη 2021

----------------------------------------------------


Σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα του Δήμου Χαλκιδέων

Σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα του Δήμου Χαλκιδέων

Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε χθες, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, αφού προηγουμένως τον είχε συνοδεύσει, κατά την επίσκεψή του, στο Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Στο Μέγαρο Κότσικα τον υποδέχθηκαν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Χαλκιδέων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, η Δήμαρχος αρχικά αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης και των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά τα γεγονότα της κακοκαιρίας «Θάλεια», που έπληξαν τον Δήμο Χαλκιδέων την 9η Αυγούστου 2020. «Με τη βοήθειά σας, πραγματοποιήθηκε η άμεση καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 600 ευρώ, μόλις 5 μέρες μετά τα γεγονότα, και προχωρήσαμε στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων υδροδότησης και στις πρώτες αποκαταστάσεις. Από τα έργα υποδομών για τις αποκαταστάσεις των περιοχών που επλήγησαν, κάποια έχουν ολοκληρωθεί και κάποια είναι σε εξέλιξη. Το σημαντικό είναι να μη σταματήσει η ροή των χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα.», ανέφερε σχετικά η Δήμαρχος και πρόσθεσε «επιτακτική ανάγκη αποτελεί η κατασκευή της Γέφυρας των Φύλλων, που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, καθώς και η συντήρηση των γεφυρών του Βασιλικού και του Αφρατίου».

Στη συνέχεια η Δήμαρχος τόνισε το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Δήμου Χαλκιδέων, «ο Δήμος Χαλκιδέων αποτελεί τον μητροπολιτικό Δήμο του Νομού Εύβοιας αλλά και την είσοδο στο νησί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το κυκλοφοριακό, το οποίο θα επιλυθεί με την κατασκευή της παράκαμψης της Χαλκίδας. Αν δεν γίνει η παράκαμψη, το πρόβλημα θα επιτείνεται.».

Επιπλέον, έγινε αναφορά στα έργα που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στην ωριμότητα των μελετών. «Όλοι οι φάκελοι που έχουμε υποβάλλει είναι πλήρεις, με έργα έτοιμα προς δημοπράτηση, που είναι το μείζον για την απορρόφηση των κονδυλίων. Το έργο σε προτεραιότητα είναι η ανέγερση κτιρίου για την μετεγκατάσταση του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στο οποίο οι μαθητές φοιτούν σε υπόγειες αίθουσες, υπό δυσχερείς συνθήκες.», τόνισε η Δήμαρχος, ενώ αναφέρθηκε και στο εμβληματικό έργο της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, το οποίο έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα και προχωράει η διαδικασία, με σκοπό να ξεκινήσει σύντομα.

Έμφαση δόθηκε επίσης στην επείγουσα μετεγκατάσταση των Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και στην εκκρεμότητα της παραχώρησης χώρου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Τα παιδιά φοιτούν σε προκατασκευασμένες αίθουσες, σε άθλιες συνθήκες και πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα το αίτημα της παραχώρησης χώρου, για την προσωρινή μεταφορά τους σε καλύτερες συνθήκες, μέχρι να επέλθει και η οριστική του λύση.», τόνισε η Δήμαρχος.

«Σε μια πόλη, όπως η Χαλκίδα, με μεγάλη ιστορία στο ναυταθλητισμό, εκπονούμε ήδη μελέτη για ένα μεγάλο έργο στον Δήμο, αυτό της κατασκευής Κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ολυμπιακών προδιαγραφών κι ήδη έχουμε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη για το θέμα αυτό. Το σημαντικό είναι η εύρεση τρόπου χρηματοδότησης για την υλοποίησή του.», ανέφερε η Δήμαρχος, σχετικά με την κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου στον Δήμο Χαλκιδέων.

Τέλος, κατά τα συνάντηση, έγινε αναφορά στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και στη διαδικασία των εμβολιασμών. «Παρά τις δυσκολίες των τελευταίων δύο ετών, ο Δήμος Χαλκιδέων είχε ουσιαστικά διακυμάνσεις, αλλά με κοινή προσπάθεια των φορέων, καταφέραμε να έχουμε τα κρούσματα σε κανονικά επίπεδα και συνεχώς προσπαθούμε για την στήριξη των εμβολιασμών και τη διατήρηση του Δήμου σε ένα καλό υγειονομικό επίπεδο.», δήλωσε η Δήμαρχος.

«Πιστεύω ότι αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει σχέδιο και καλή οργάνωση το κράτος μπορεί να στέκεται δίπλα στους πολίτες και δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε σε επίπεδο αποζημίωσης καταστροφών που έχουν γίνει σε νοικοκυριά, είτε σε παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τις υποδομές», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε «παρακολουθώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στον Δήμο Χαλκιδέων».

Όσον αφορά στα τοπικά έργα που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως επεσήμανε, «είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία υπέβαλε το εθνικό πρόγραμμα για το ΕΣΠΑ, πιστεύω ότι είναι ζήτημα ημερών αυτό να εγκριθεί. Διοχετεύουμε ακόμα περισσότερους πόρους στις Περιφέρειες και αυτό φυσικά απαιτεί από τις Περιφέρειες ταχύτητα, επαγγελματισμό, σωστό σχεδιασμό και δυνατότητα απορρόφησης του σημαντικού αυτού χρηματοδοτικού εργαλείου.»

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και οι Βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός.

Η Δήμαρχος προσέφερε στον Πρωθυπουργό έναν αναμνηστικό πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας, του καλλιτέχνη κ. Γατόπουλου, καθώς και κρασιά από τοπικό Οινοποιείο.

----------------------------------------------------------



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Χαλκίδα, 22 Ιουλίου 2021

Β.Αποστόλου: Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας- Παλιές Μεθοδεύσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργου Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας:

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Χαλκίδα είχε ένα χαρακτηριστικό, την πρωτοφανή αστυνομοκρατία σε όλους τους χώρους εργασίας του νοσοκομείου χαλκίδας.

Ο πρωθυπουργός, όπως και τα στελέχη της κυβέρνησής του, αρέσκονται στα εύκολα, της επικοινωνιακής διαχείρισης, όμως αποφεύγουν να απαντήσουν στα ουσιώδη και κρίσιμα ερωτήματα του ελληνικού λαού.

Εν προκειμένω, η προβληματική λειτουργία του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας, έχει απασχολήσει τον ευβοϊκό λαό και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση. Με ερωτήματά μας, δικά μου και άλλων συναδέλφων, έχουμε απευθυνθεί πλειστάκις προς τον Υπουργό Υγείας, χωρίς να έχουμε λάβει απάντηση.

Το νέο, σύγχρονο στα χαρτιά, νοσοκομείο Χαλκίδας, στην πραγματικότητα έχει άμεση αναγκη απο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς, ενώ έχουν αναπτυχθεί τα ανάλογα ιατρικά τμήματα, δεν υπάρχει προσωπικό να τα στελεχώσει! Επιπλέον, η εκβιαστική κίνηση του υπουργείου να μετατρέψει εν τοις πράγμασι το νοσοκομείο Χαλκιδας σε κλινική covid, αυξάνοντας τις κλίνες απο 60 σε 94, ενώ ακόμη και σε μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών, δεν ξεπερνούν τις 50, ουσιαστικά απέκλεισε τη δυνατότητα αντιμετώπισης άλλων ιατρικών περιστατικών, καθώς και εξήντλησε τις δυνάμεις του έμψυχου δυναμικού του νοσοκομειου.

Τόσο οι ασθενείς, όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους.

Και ερχόμαστε πλέον αντιμέτωποι, με βεβαιότητα, με νέο κύμα πανδημίας, λαμβάνοντας υπόψη και το χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της περιφέρειάς μας. Πώς θα προστατευτεί το αγαθό της δημόσιας υγείας;

Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σ' αυτά. Απαθανατίστηκε πάλι, ευδιάθετος και ικανοποιημένος από την κυβερνητική διαχείριση, όντας αποκομμένος και απομονωμένος πλήρως από την πραγματικότητα.

Εμείς όμως; Εμείς στεκομαστε στο πλάι του προσωπικού του Νοσοκομείου. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε απαντήσεις, δεσμεύσεις και ορθολογική διαχείριση.

Δε μένουμε στην εικόνα. Ζητάμε την ουσία. Δε μένουμε στην κριτική. Απαιτούμε άμεσες λύσεις.

---------------------------------------------------------



 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

·         ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και η “φιέστα” που προετοιμάζεται δεν μπορούν να αποκρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας, σε όλες της δημόσιες μονάδες υγεία στο νομό Εύβοιας, την εντατικοποίηση της δουλειάς των υγειονομικών, την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.  

 

Η μεταστέγαση στο νέο κτίριο με πολύ μεγαλύτερες λειτουργικές ανάγκες, δεν συνοδεύτηκε με τροποποίηση του οργανογράμματος και αύξηση των οργανικών θέσεων, με κάλυψη των ελλείψεων σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Παραμένουν μεγάλα κενά σε γιατρούς όπου οι προσλήψεις ειναι “σταγόνα στον ωκεανό”, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για την λήξει και μη ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών.  

Οι προσλήψεις (κυρίως) συμβασιούχων νοσηλευτών δεν επαρκούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις στις συνθήκες της πανδημίας, στη διάρκεια της οποίας γιατροί και νοσηλευτές δίνουν σκληρή μάχη και αναμετριώνται με μεγάλες δυσκολίες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αυτές τις μέρες η Παθολογική κλινική αγγίζει πληρότητα 100%, η Χειρουργική το ίδιο, καθώς το προηγούμενο διάστημα αναβάλλονταν χειρουργεία λόγω COVID, ενώ στα επείγοντα έχουν διπλασιαστεί τα περιστατικά, από 150 μέσα στον χειμώνα σε 300 ανά ημέρα. Το χειμώνα η ΜΕΘ COVID τις περισσότερες φορές λειτουργούσε με αναλογία 3 νοσηλευτών για 12 ασθενείς και στις απογευματινές και βραδινές βάρδιες 2 νοσηλευτών για 12 ασθενείς, ενώ η αναλογία θα έπρεπε να ήταν 4 νοσηλευτής για 1 ασθενή και 1 γιατρός προς 1 ασθενή. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην κλινική COVID. Υπάρχουν εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται μέρες κανονικής άδειας από το 2019 και δεκάδες μέρες χρωστούμενα ρεπό.

Ο λαός της Εύβοιας έχει συγκεντρώσει πολύτιμη πείρα και έχει αντιπαλέψει την αντιλαική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, έχει καταγγείλει την υποχρηματοδότηση, την εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και με αυστηρό κριτήριο θα συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην αντιλαική πολιτική,  στην ιδιωτικοποίηση της υγείας με τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τις επικίνδυνες συγχωνεύσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα Νοσοκομεία Θήβας και Λειβαδιάς αλλά και μονάδες υγείας στην Εύβοια.  

Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και τις κινητοποιήσεις τους. Απαιτεί άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου, στήριξη των Κέντρων Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά,   εξασφάλιση άδειας για όλο το προσωπικό, καμία συγχώνευση νοσοκομείων.

22/7/21                                                                          Γιώργος Μαρίνος

             Βουλευτής                                                                        Ευβοίας του ΚΚΕ 

---------------------------------------------------------



----------------------------------------------

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΥΡΙΟ 22/7 ΣΤΙΣ 17.30μμ,

ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν όμως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ο λαός της Εύβοιας ζουν εδώ και χρόνια τις τραγικές συνέπειες της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Οι πανηγυρισμοί για το νέο σύγχρονο νοσοκομείο δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που αρνείται να το στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό, επαρκή για να καλύπτει τις ανάγκες της Χαλκίδας και συνολικά της περιοχής.

Δυστυχώς, σήμερα λειτουργούμε με Οργανισμό που ήταν κατασκευασμένος να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο 10 χρόνια πριν, με συγκεκριμένες δυνατότητες σε ανάπτυξη κλινών και τμημάτων.

Αυτές τις μέρες η Παθολογική αγγίζει πληρότητα 100%, η Χειρουργική το ίδιο, καθώς το προηγούμενο διάστημα αναβάλλονταν χειρουργεία λόγω covid. Στα επείγοντα έχουν διπλασιαστεί τα περιστατικά από 150 μέσα στο χειμώνα σε 300 ανά μέρα.

Και όλα αυτά μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, που αντιμέτωποι με την πανδημία, λειτουργήσαμε ΜΕΘ COVID με 12 κρεβάτια, 2 κλινικές COVID με 64 κρεβάτια και εμβολιαστικό κέντρο, δουλεύοντας σε συνεχείς βάρδιες, με ένα ή και κανένα ρεπό, χωρίς εφεδρείες και μετρώντας καθημερινά απώλειες.... Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση έκλεινε τα αυτιά της για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Χωρίς ίχνος ντροπής έδιναν “δωράκια” σε μεγαλοκλινικάρχες.

Τα χρωστούμενα ρεπό και οι άδειες είναι νόμος στο νοσοκομείο μας! Ενδεικτικό ότι υπάρχουν εργαζόμενοι με χρωστούμενη άδεια από το 2019 και εργαζόμενοι με 40 χρωστούμενα ρεπό!!!

Οι σκέψεις για συγχώνευση των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, καθώς και περιφερειακών νοσοκομείων της Εύβοιας θα έχει τραγικές συνέπειες για τον κόσμο της Εύβοιας και τους ίδιους τους εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας! Ούτε να το σκέφτονται!

Η κυβέρνηση με μόνο επιχείρημα την ατομική ευθύνη προσπαθεί να πείσει για εμβολιασμό των υγειονομικών και όλου του λαού. Ούτε τυφλοί είμαστε, ούτε χαζοί. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που γίνονται λάστιχο, η κατάσταση στα Κ.Υ. που είναι και εμβολιαστικά κέντρα και που δεν έχουν ούτε καθαρίστριες, όπως αυτό της Χαλκίδας, η ελλιπής ενημέρωση και οι παλινωδίες με τα εμβόλια, μόνο εμπιστοσύνη δεν επιφέρουν. Αν θέλουν να βρουν ποιος υπονομεύει τον μαζικό εμβολιασμό του λαού ας κοιταχτούν στον καθρέφτη!

Είμαστε αποφασισμένοι. Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση! Δεν αρνηθήκαμε ποτέ να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, όμως δε σταματήσαμε ποτέ να διεκδικούμε αξιοπρεπείς όρους δουλειάς και ανεβασμένου επιπέδου παροχές υγείας! Και σε αυτό φαίνεται είστε απέναντι μας! Από φιέστες και μεγάλα λόγια έχουμε χορτάσει από όλες τις κυβερνήσεις! Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Χαλκίδας καλεί όλο το προσωπικό στην κινητοποίηση!

ΑΜΕΣΑ ΚΑΝΤΕ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

• ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

• ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

• ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

• ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

• ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ