PSS

04 Αυγούστου, 2023

Άννα Παππά - ΝΕΑ ΠΟΛΗ --- ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

 



Για μένα, τους συνεργάτες μου και όλους εσάς, τους συνοδοιπόρους μας σε αυτή την προσπάθεια η διεκδίκηση του Δήμου Χαλκιδέων δεν είναι ένα «πυροτέχνημα», κενό περιεχομένου. Αποτελεί συστατικό στοιχείο της προσωπικής και επαγγελματικής πορείας όλων των μελών της παράταξης μας. Το όνομα του συνδυασμού μας, αντικατοπτρίζει ακριβώς το όραμά μας.
Ο Δήμος Χαλκιδέων μπορεί και οφείλει ν’ αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, όπως την εγγύτητά του στην μητροπολιτική περιφέρεια Αττικής, την εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά που διαθέτει, την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης ποικίλων μορφών ποιοτικού τουρισμού.
Με απλούς και ξεκάθαρους στόχους, με λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα σαν νέα παράταξη θα ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας, ανάλογα με τις ανάγκες του τόπου μας μέσα από μια πορεία συνεχούς αξιολόγησης και με ανοιχτές, συμμετοχικές διαδικασίες.
Γνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χαλκίδας και τις δυνατότητές της, διαμορφώνουμε ολοκληρωμένες προτάσεις με ρεαλιστικές λύσεις και δράσεις που θα δώσουν νέα πνοή στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Δήμου
Το Σχέδιο Δράσης μας στοχεύει στην:
● Αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε για την τοπική αυτοδιοίκηση
● Παροχή άμεσων & ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών του Δήμου στον πολίτη ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, παιδείας, αθλητισμού αλλά και της καθημερινής σχέσης του πολίτη με τις υπηρεσίες του Δήμου
● Στήριξη των νέων και των υφιστάμενων επιχειρήσεων με έμφαση στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους, στο άνοιγμα τους σε νέες γεωγραφικές αγορές με έμφαση στην εξωστρέφεια καθώς και στην πρόσβαση τους σε νέες τεχνολογικές λύσεις και σύγχρονες βελτιστοποιημένες παραγωγικές διαδικασίες
● Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός όλων των αναπτυξιακών πολιτικών του Δήμου με στόχο την Πράσινη Ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε τομείς που μπορούν να δημιουργήσουν τοπικές θέσεις εργασίας όπως η Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
● Ανάδειξη των πλούσιων πολιτιστικών χαρακτηριστικών του Δήμου, αξιοποίηση και προστασία τους όχι μόνο για σεβασμό προς την ιστορία μας, αλλά και για να την κάνουμε γνωστή σε ευρύτερο κοινό και να προσελκύσουμε τουρισμό υψηλής ποιότητας.
● Διαφανής, Αποτελεσματική και Συνετή Διαχείριση των Πόρων του Δήμου με στόχο την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς τους πολίτες.
● Ταχύτατη ωρίμανση έργων και προγραμμάτων του ΕΣΠΑ με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση των υποδομών υγείας και την διευκόλυνση της καθημερινότητας.
Αρχές της προσπάθειας μας αποτελούν:
● Η πλήρης διαφάνεια και δημοσιότητα των προγραμμάτων, των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων .
● Η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων και επιχειρηματικών δράσεων είτε αυτές προέρχονται από οργανωμένες δομές (εταιρείες, συνεταιρισμοί, κοινοπραξίες κλπ) είτε από πρόσωπα.
● Η ανάπτυξη μηχανισμών ουσιαστικής παρακολούθηση και υποχρεωτικής δημοσιοποίησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των διαφορετικών επενδύσεων, έργων και δράσεων που θα υλοποιηθούν ή υλοποιούνται και που θα αξιοποιεί υποδομές και δεξιότητες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αλλά και εξειδικευμένων ιδιωτικών φορέων.
● Η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, που όμως έχουν είτε δοκιμαστεί στον Ελλαδικό χώρο είτε κατάλληλα προσαρμοστεί στις τοπικές ιδιαιτερότητες ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι σχετικές αστοχίες και να μεγιστοποιηθεί η απόδοση των επενδύσεων.
● Η οριζόντια τοποθέτηση σε όλες τις δράσεις (επενδύσεις, έργα υποδομών, επιχειρηματικές δραστηριότητες κλπ) των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης
Θέλουμε να μετατρέψουμε τα προβλήματα και ιδιαιτερότητες του Δήμου σε ευκαιρίες για ανάπτυξη μέσα σε ένα ανθρωποκεντρικό και βιώσιμο πλαίσιο.
Επιζητούμε την ενεργό συμμετοχή, τη δική σας συμβολή.
Θέλουμε μια Χαλκίδα με άλλους όρους και κανένας δεν γνωρίζει τα προβλήματα μιας κοινωνίας καλύτερα, από τους ίδιους τους πολίτες της.