PSS

05 Αυγούστου, 2023

Ελένη Αλ. Μιντζιφίρη Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων


Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες,
Άνθρωποι του μόχθου, της εργατιάς, της αγροτιάς, του μεροκάματου.
Όλοι εσείς, που ξυπνάτε από τα άγρια χαράματα για να φύγετε για τις δουλειές σας και να επιστρέψετε αργά το βράδυ στις εστίες σας και πάλι, ο χρόνος να μην ‘’φτάνει’’.
Παρακολουθώντας όλον αυτόν τον καιρό, τις εξελίξεις στον δήμο μας και ούσα μέλος του δημοτικού συμβουλίου περί των οχτώ τελευταίων ετών, διαπίστωσα ότι, η παρούσα δημοτική αρχή, πέρα των έργων βιτρίνας, περιτυλίγματος όπως συνηθίζω να τα λέω, σε τίποτα δεν έχει προωθήσει τον δήμο σαν ενιαίο, πόσο μάλλον την κάθε ενότητα ξεχωριστά.
Αυτό που πραγματικά έχει πετύχει σε πανελλήνιο επίπεδο είναι, το ‘’βολτάρισμα’’ των σκουπιδιών μας, διασχίζοντας κυριολεκτικά τη μισή Ελλάδα.
Τον άσχημο τρόπο που θέλησε να το κάνει αυτό, απευθείας ανάθεση, ακύρωση, διαγωνισμό με επικύρωση πάλι! στον ίδιο εργολάβο , κοροϊδία μέσα στα δημοτικά συμβούλια μπροστά μας, με αναγραφή δύο φορές του ποσού των εννιακοσίων και χιλιάδων ευρώ, αλλά προσπαθούσε να μας πείσει ότι ήταν μια φορά κοκ.
Στα έργα βιτρίνας, κυριολεκτικά στα σχολεία, βλέπε 1ο δημοτικό Ν. Αρτάκης, που έπεσε η γυψοσανίδα, σε χρόνο διαλείμματος, ευτυχώς. Στο δημοτικό Βατώντα, φτιάξανε την πρόσοψη και στο πίσω μέρος, το σχολείο καταρρέει. Τη δε περίφραξη, γύρω στα 10-15 μέτρων, την έβαλαν και στα έργα της Δ.Ε.Ν. Αρτάκης! Το δε νηπιαγωγείο, σε ένα υπόγειο και μια προκάτ! Το 4ο σε αποθήκες στοιβαγμένα τα παιδιά , αλλά το βάψανε! Στο 2ο και στο 3ο , τίποτα ουσίας έργο! Τα νηπιαγωγεία, 1ο-2ο σε προκάτ, από το 2007, το 3ο σ’ ένα νοικιασμένο σπίτι, το δε 4ο διεκδικούν την « πατρότητα» πολλοί!
Έτσι, σε όλες τις σχολικές μονάδες που έχουν κάνει κάποια είδους παρέμβαση. Προχειρότητα, βάψιμο μόνο σε ότι φαίνεται και δουλειές του «ποδαριού» που λένε και στο χωριό μου.
Ότι έχουν φτιάξει δε, διαμέσου κάποιου προγράμματος, πχ γήπεδα σε αυλές σχολείων, έχουν χαλάσει στα περισσότερα. Δεν τους βγήκε η μπογιά!
Φυσικά η αλαζονεία που τους διακρίνει, η υπεροψία , η υποτίμηση προσωπικοτήτων και θεσμών, είναι κάτι στο οποίο έχουν διαπρέψει, από της κεφαλής έως τέλους.
Αγαπητοί μου,
Είναι πολλά αυτά που δεν έχουν γίνει, αυτό όμως που εγγυόμαστε εμείς ότι, όχι Θα κάνουμε αλλά, από τα γεγονότα διαφαίνεται ότι, γίνεται είναι ότι, θα σταματήσουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με την καταστρατήγηση του δημόσιου χαρακτήρα, υπηρεσιών και εργασιών, βλέπε την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού. Την εισχώρηση εργολάβων στην καθαριότητα. Ήμασταν οι πρώτοι, που αντιδράσαμε όταν, ακόμη το θέμα θέλανε να το «περάσουν», από την Οικονομική Επιτροπή. Την εύνοια ως προς κάποιους υπαλλήλους ή εργάτες του δήμου, βλέπε ορισμούς αναπληρωτών δ/ντων σε υπηρεσίες ατόμων , τα οποία είναι με λιγότερα ή και καθόλου προσόντα σε σχέση με αυτά που πρέπει να είναι. Ο θετικός σχολιασμός και ο εκθειασμός στα ΜΜΕ, φαίνεται ότι δίνει πολλά μετρήσιμα «μόρια», σε σχέση με τις πραγματικές γνώσεις. Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε τους συμβασιούχους της καθαριότητας, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και δεν θα χρησιμοποιούμε τη μισθοδοσία τους για κάλυψη της μισθοδοσίας των μονίμων .
Θα επιδιώξουμε μόνιμους διορισμούς και όχι στην αβεβαιότητα των συμβάσεων για τις σχολικές καθαρίστριες, τις οποίες βάση μορίων και μόνο, θα τις εντάσσουμε στο πλήρες ωράριο, όταν χρειαστεί, από το μερικής και όχι εάν είναι υποψήφιες-οι, μαζί μας, όπως γίνεται και έχουμε τονίσει σε δημοτικά συμβούλια.
Θα βοηθήσουμε, όπως αποδεδειγμένα έχει γίνει, όλους τους κυλικειάρχες, θα παραστούμε όπου χρειαστεί και θα είμαστε σε όλους ανεξαρτήτως δίκαιοι, ως προς τη μείωση πχ του μισθώματος και όχι σε υποψήφιους-ες.
Και όσο δεν θα αρέσει, επιτέλους θα επιβληθεί το νόμιμο . Δηλαδή, νερό, ρεύμα να πληρώνεται από τους ιδιοκτήτες των κυλικείων, με μετρητές που θα τοποθετηθούν. Σε κανένα νόμιμο μίσθωμα ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνει το ρεύμα και το νερό του ενοικιαστή του! Είναι μια παρατυπία, που σαν πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής, δεν με άφησαν να την καταργήσω. Είναι κάτι όμως, που «βαραίνει» τον εκάστοτε πρόεδρο του ΝΠΔΔ και όχι τον/τη δήμαρχο, μαζί με την είσπραξη των μισθωμάτων. Δεν υπάρχει διαγραφή χρεών εδώ! Υπάρχει διακανονισμός και διευκόλυνση, ναι.
Όλοι ίδιοι και ίσοι! Δεν θα υπάρχει ψηφοφόρος μου, υποψήφιος μου! Προσοχή σε αυτό και σε κάθε παραπλανητική υπόσχεση που θα σας δοθεί. Και αυτό έχει να κάνει με διαδικασίες που κινούνται αυτεπάγγελτα.
Στη θητεία μου, με τη δημοτική αρχή Παγώνη, κυνηγήθηκα όσο κανένας άλλος. Δικαιώθηκα όμως , πάλι όσο κανένας άλλος. Αναφέρομαι σε αυτούς που στα «πηγαδάκια» ακούγονταν πράγματα, τα οποία ποτέ δεν αποδείχθηκαν αν όντως έγιναν ή όχι καλώς. Είναι αυτοί που παραιτήθηκαν, δήθεν για προσωπικούς λόγους για να είναι έρμαιοι των επόμενων που τους θέλουν υποτελείς τους και να τους «κρατάν» υποχείριά τους.
Σε αυτή τη δημοτική αρχή κι ενώ μου ζητήθηκε η συνεργασία μας, σαν παράταξη πλέον, χρησιμοποιήθηκε το γνωστό «δόλωμα», στο οποίο όχι μόνο δεν «τσίμπησα» αλλά και αυτή τη φορά, περιμένω υπομονετικά, να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και μόνο.
Το να κατηγορείς όμως έναν πρόεδρο ΝΠΔΔ, για έναν πχ προμηθευτή, να τον καταγγέλλεις στον εισαγγελέα, να εκπίπτει η καταγγελία σου και μετά εσύ, ο καταγγέλλων, να παίρνεις υποψήφιό σου τον προμηθευτή που εσύ ο ίδιος, η ίδια μάλλον κατήγγειλες, γιατί θεωρούσες τις διαδικασίες μη νόμιμες, Ε αυτό δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω. Υπάρχει φυσικά επιστήμη που εξηγεί τέτοιου είδους συμπεριφορές!
Για όλα τα λίγα πιστέψτε με παραπάνω, δηλώνω ΠΑΡΟΎΣΑ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές Α’ βαθμού, του Οκτωβρίου του 2023.
Καλώ, όλες τις υγιείς ομάδες, Άμεσα, για μια Νέα Πόλη, για ένα Νέο Ξεκίνημα, να συ στρατευθούμε και να συμπορευθούμε μαζί και με τη ΔΎΝΑΜΗ της ΕΥΘΥΝΗΣ, που μας διακατέχει, να ολοκληρώσουμε το ξε βρώμισμα του δήμου μας, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά.
Με εκτίμηση
Ελένη Αλ. Μιντζιφίρη Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων