PSS

25 Ιανουαρίου, 2022

Συνελήφθη ο δράστης της ρατσιστικής επίθεσης στον ηλεκτρικό

 


To Σάββατο 22/01/2022 στο συρμό της Γραμμής 1 του Μετρό ένας άντρας δέχεται ρατσιστική, άνανδρη επίθεση από έναν άλλον επιβάτη.

Στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο απεικονίζεται ο μετανάστης να προσπαθεί να σταματήσει την αιμορραγία στο πρόσωπό του, ενώ η κοπέλα που τραβάει το βίντεο εξηγεί ότι η επίθεση έγινε «χωρίς λόγο, αυτός ο τύπος εδώ, γιατί τον πείραξε πώς κοιτάζει».

Με παρέμβαση του Ελεγκτή Ασφαλείας, καθώς και του Υπεύθυνου Σταθμού στο Μοσχάτο, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και ομάδα ΔΙΑΣ, που κατέφθασε στο σταθμό και προχώρησε στη σύλληψη του άνδρα, εμπλεκόμενου στο εν λόγω περιστατικό.

Στην συνέχεια η ΣΤΑΣΥ έκανε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας μας και ως εκ τούτου η ΣΤΑ.ΣΥ. προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του φερόμενου ως δράστη. Συγχαίρουμε το προσωπικό μας για την άμεση αντίδρασή του στο εν λόγω συμβάν, όπως και σε κάθε συμβάν που εμποδίζει την ομαλή μετακίνηση του συνόλου των επιβατών μας».

Στην Ελλάδα της «ανάπτυξης» υπάρχουν φασίστες που δέρνουν μετανάστες. Ας μας πει ο Βορίδης και ο Πλεύρης την γνώμη τους για το συμβάν…