PSS

16 Δεκεμβρίου, 2022

Σπύρος Πνευματικός: «Στόχος της Κυβέρνησης είναι κανένας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ στο ταμείο ανεργίας»

 


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σπύρος Πνευματικός

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

15/12/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σπύρος Πνευματικός: «Στόχος της Κυβέρνησης είναι κανένας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ στο ταμείο ανεργίας»

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να μη ενταχθεί κανένας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ στο ταμείο ανεργίας. Αυτό επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κώστα Χατζηδάκη με αντικείμενο το μέλλον των εργαζομένων στην εταιρεία και την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε για τους εργαζόμενους άνω των 54 ετών θα προβλεφθούν ειδικά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, επίσης, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της δυνατότητας δημιουργίας ενός ειδικού καθεστώς μετατάξεων σε άλλους φορείς του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της απορρόφησης των υπόλοιπων εργαζομένων, που είναι κάτω των 54 ετών και προτάθηκε, να διερευνηθεί, εάν υπάρχει ενδεχόμενο πρόσληψής τους από τον ειδικό διαχειριστή αρχικά και ακολούθως από τον επενδυτή και όχι από εργολάβο.

Αυτό που επανέλαβαν είναι ότι σε κάθε περίπτωση στόχος τους είναι να μη δημιουργηθεί νέα γενιά ανέργων και για το λόγο αυτό οι προσπάθειες της Κυβέρνησης εστιάζονται στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ εν λειτουργία.