PSS

25 Μαΐου, 2022

ΤΟ ΦΑΛΤΣΟ ΤΟΥ ΦΑΛΤΣΟΥ ΒΟΡΕΙΟΕΥΒΟΙΩΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΤΖΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΛΑΪΚΟΥ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ.

 


Συγκεκριμένα, από την αξιοποίηση των πληροφοριών που είχε το Γραφείο Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Στυλίδας, εντοπίστηκε ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΤΖΗΣ με μία φίλη του ΚΕΝΤΡΟΕΥΒΟΙΩΤΙΣΣΑ, να έχουν στο αυτοκίνητό τους 20 συσκευασίες χύμα καπνού των 1000 gr η καθεμιά, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Οι συσκευασίες βρίσκονταν μέσα σε ένα κλειστό συσκευασμένο χαρτοκιβώτιο.

Αρχικά προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο για το λόγο αυτό και στη συνέχεια συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου “περί εθνικού τελωνειακού κώδικα”, καθώς και “περί συναυτουργίας”.

Τα ανευρεθέντα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και πρόκειται να αποσταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας, το οποίο θα προσδιορίσει τους αναλογούντες φόρους και δασμούς.Στο περίπου 4900 ευρω οι αναλογούντες δασμοί και φόροι και με γρήγορο υπολογισμό περί στις 50.000 ευρω το εμπόρευμα στην λιανική. 

Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο διακίνησης και απόκρυψης λαθραίων καπνικών προϊόντων, το οποίο πρόκειται, επίσης, να παραδοθεί στο Τελωνείο Στυλίδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ η σχηματιζόμενη δικογραφία θα υποβληθεί στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας.

Ο Λιμενάρχης ΣΤΥΛΙΔΑΣ πάντα με το επιτελείο του , μην ξεχνάτε ότι και στην Κύμη και στην Χαλκίδα από όπου έχει περάσει , έχει τέτοιες μεγάλες εξιχνιάσεις στην καριέρα του.