PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

04 Σεπτεμβρίου, 2019

∆ΗΜΟΣ ∆ΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ - «Ορισµός Αντιδηµάρχων και Μεταβίβαση Αρµοδιοτήτων»


∆ΗΜΟΣ ∆ΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
 - «Ορισµός Αντιδηµάρχων και Μεταβίβαση Αρµοδιοτήτων»

ΑΠΟΦΑΣΗ 
Ο ∆ήµαρχος ∆ιρφύων - Μεσσαπίων 
Έχοντας υπόψη: 
1). Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης- Πρόγραµµα Καλλικράτης» (Α' 87), όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.1 του άρθρου 68 του Ν.4555/2018 (Α’ 133) Πρόγραµµα Κλεισθένης Ι, αναφορικά µε τον ορισµό των Αντιδηµάρχων και την αναπλήρωση του ∆ηµάρχου και από το άρθρο 5 του Ν.4623/2019 (Α' 134).
 2). Τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 
3). Την υπ' αριθ. 28549/16.04.2019 (ΦΕΚ 1327/17.04.2019 τεύχος B’) απόφαση ΥΠ.ΕΣ. "Πρωτοβάθµιοι και ∆ευτεροβάθµιοι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας, σύµφωνα µε το ν. 3852/2010, όπως ισχύει." 
4). Τις διατάξεις του άρθρου 92 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης- Πρόγραµµα Καλλικράτης» (Α' 87), όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 33 του Ν.4483/2017 (Α’ 107) και της παρ. 3 ε' άρθρου 3 ν.4051/2012 (Α' 40), αναφορικά µε την αντιµισθία. 
5). Τα επίσηµα πληθυσµιακά δεδοµένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 (αποφ. ΓΠ-191/20.3.2014 (Β’ 698)) για τον ∆ήµο ∆ιρφύων - Μεσσαπίων. , σύµφωνα µε τα οποία ο πληθυσµός του ανέρχεται στους 18.800 κατοίκους. 
6). Το γεγονός ότι ο ∆ήµος ∆ιρφύων – Μεσσαπίων έχει δύο (02) ∆ηµοτικές Ενότητες. 
7). Το γεγονός ότι στο ∆ήµο µπορεί να ορισθούν τέσσερις (04) Αντιδήµαρχοι. 
8). Την εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. εγκ.82/59633/20.08.2019:Ορισµός Αντιδηµάρχων. 
9). Τον Οργανισµό Εσωτερικών Υπηρεσιών του ∆ήµου ∆ιρφύων - Μεσσαπίων (ΦΕΚ 525/2-3-2016/τ. Β’ ) 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 
Α. Ορίζει τους δηµοτικούς συµβούλους της πλειοψηφίας κ.κ Ματράκα Παναγιώτη, Κορώνη Πέτρο , Γιαννούτσο ∆ηµήτριο και Φραντζή Ανδρέα, ως Αντιδηµάρχους του ∆ήµου ∆ιρφύων – Μεσσαίων , µε θητεία από 4/9/2019 έως και 3/9/2020, εντός της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου, και τους µεταβιβάζει αρµοδιότητες ή εν µέρει αντικείµενα αρµοδιοτήτων ∆ιευθύνσεων και Υπηρεσιών του ∆ήµου ∆ιρφύων – Μεσσαπίων , ως εξής: 
1. Τον κ. Ματράκα Παναγιώτη του Χαραλάµπους καθ’ ύλην αρµόδιο αντιδήµαρχο και του µεταβιβάζει τις αρµοδιότητες ∆ιοικητικών και Οικονοµικών Υπηρεσιών και ειδικότερα: 
α). Την εποπτεία και ευθύνη της ∆ιεύθυνσης Οικονοµικών Υπηρεσιών του ∆ήµου ∆ιρφύων – Μεσσαπίων και των αντίστοιχων υποκείµενων οργανικών µονάδων της ανωτέρω διεύθυνσης, σύµφωνα µε τον ισχύοντα ΟΕΥ (ΦΕΚ 525/2-3-2016/τ. Β’ ).
 β). Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων , βεβαιώσεων, πιστοποιητικών, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται µε τις αρµοδιότητες της ανωτέρω διεύθυνσης, µε εξαίρεση την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των εγγεγραµµένων στον προϋπολογισµό πιστώσεων, την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάληψης υποχρέωσης καθώς και των τεκµηριωµένων αιτηµάτων του διατάκτη , οι οποίες θα ασκούνται από τον ∆ήµαρχο 
γ). Την εποπτεία και ευθύνη της ∆ιεύθυνσης ∆ιοίκησης, Προγραµµατισµού , Οργάνωσης και Ανάπτυξης του ∆ήµου ∆ιρφύων – Μεσσαπίων και των αντίστοιχων υποκείµενων οργανικών µονάδων της ανωτέρω διεύθυνσης, σύµφωνα µε τον ισχύοντα ΟΕΥ (ΦΕΚ 525/2-3-2016/τ. Β’ ).
 δ). Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων , βεβαιώσεων, πιστοποιητικών, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται µε τις αρµοδιότητες της ανωτέρω διεύθυνσης, µε εξαίρεση την έκδοση των πράξεων που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για το διορισµό, τις κάθε είδους υπηρεσιακές µεταβολές, την σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης και την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου. 
ε). Την τέλεση πολιτικών γάµων στην ∆ηµοτική Ενότητα Μεσσαπίων. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύµατος η τέλεση των πολιτικών γάµων στην ∆.Ε Μεσσαπίων, θα γίνεται από τον αντιδήµαρχο Γιαννούτσο ∆ηµήτριο. 
Στ). Να εισηγείται στα αρµόδια όργανα του ∆ήµου τα θέµατα των αρµοδιοτήτων των υπηρεσιών, των οποίων προϊσταται και να αναλαµβάνει την εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων. 
ζ). Ορίζεται µέλος της Οικονοµικής Επιτροπής. 
2. Τον κ. Γιαννούτσο ∆ηµήτριο του Ευαγγέλου . καθ’ ύλην αρµόδιο αντιδήµαρχο Καθαριότητας και του µεταβιβάζει τις αντίστοιχες αρµοδιότητες και ειδικότερα:
 α). Την εποπτεία και ευθύνη του Γραφείου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και του Γραφείου Πρασίνου του Αυτοτελούς Τµήµατος Ποιότητας Ζωής και Ανακύκλωσης, σύµφωνα µε τον ισχύοντα ΟΕΥ (ΦΕΚ 525/2-3-2016/τ. Β’ ). β). Την εποπτεία και ευθύνη για τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα . 
γ). Την εποπτεία και ευθύνη των κοιµητηρίων. 
δ). Την εποπτεία και ευθύνη της αγροτικής οδοποϊιας. 
ε). Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων , εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται µε τις ανωτέρω αρµοδιότητες, εκτός αν άλλως προβλέπονται από ειδικές διατάξεις. 
Στ). Να εισηγείται στα αρµόδια όργανα του ∆ήµου τα θέµατα των αρµοδιοτήτων των υπηρεσιών, των οποίων προϊσταται και να αναλαµβάνει την εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων.
 ζ). Ορίζεται µέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 
3. Τον κ. Φραντζή Ανδρέα του ∆ηµητρίου καθ’ ύλην αρµόδιο αντιδήµαρχο και του µεταβιβάζει τις αντίστοιχες αρµοδιότητες του Γραφείου Κίνησης και ειδικότερα: 
α). Την εποπτεία και ευθύνη του Γραφείου Κίνησης και Συντήρησης οχηµάτων και µηχανολογικού εξοπλισµού του Αυτοτελούς Τµήµατος Ποιότητας Ζωής και Ανακύκλωσης, σύµφωνα µε τον ισχύοντα ΟΕΥ (ΦΕΚ 525/2-3-2016/τ. Β’ ). 
β). Τον συντονισµό και την εποπτεία όλων των εµπλεκόµενων υπηρεσιών για την εύρυθµη λειτουργία του εργοταξίου του ∆ήµου. 
γ). Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων , εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται µε τις ανωτέρω αρµοδιότητες, εκτός αν άλλως προβλέπονται από ειδικές διατάξεις. 
δ). Να εισηγείται στα αρµόδια όργανα του ∆ήµου τα θέµατα των αρµοδιοτήτων των υπηρεσιών, των οποίων προϊσταται και να αναλαµβάνει την εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων. 
ε). Ορίζεται µέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 
4. Τον κ. Κορώνη Πέτρο του Χαραλάµπους καθ’ ύλην αρµόδιο αντιδήµαρχο και του µεταβιβάζει τις αρµοδιότητες Ύδρευσης και Ηλεκτροφωτισµού και ειδικότερα: 
α). Την εποπτεία και ευθύνη του Γραφείου Ύδρευσης και του Γραφείου Ηλεκτροφωτισµού του Τµήµατος Υποδοµών, Ύδρευσης και Ηλεκτροφωτισµού της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, σύµφωνα µε τον ισχύοντα ΟΕΥ (ΦΕΚ 525/2-3-2016/τ. Β’ ). β). Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων , εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται µε τις ανωτέρω αρµοδιότητες, εκτός αν άλλως προβλέπονται από ειδικές διατάξεις.
 γ). Την τέλεση πολιτικών γάµων στην ∆ηµοτική Ενότητα ∆ιρφύων. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύµατος η τέλεση των πολιτικών γάµων στην ∆.Ε ∆ιρφύων, θα γίνεται από τον αντιδήµαρχο Φραντζή Ανδρέα. 
δ). Να εισηγείται στα αρµόδια όργανα του ∆ήµου τα θέµατα των αρµοδιοτήτων των υπηρεσιών, των οποίων προΐσταται και να αναλαµβάνει την εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων.
 ε). Ορίζεται µέλος της Οικονοµικής Επιτροπής Β. 

Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν µπορούν να εκλεγούν ή να είναι µέλη του προεδρείου του δηµοτικού συµβουλίου. Γ. 
Η ανάκληση του αντιδηµάρχου είναι δυνατή µετά την πάροδο έξι (6) µηνών από τον ορισµό του, µε ειδικά αιτιολογηµένη απόφαση του δηµάρχου, για λόγους που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων του ∆. 
α. Τις αρµοδιότητες του Αντιδηµάρχου κ. Ματράκα Παναγιώτη που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήµαρχος κ Φραντζής Ανδρέας,
 β. Τις αρµοδιότητες του Αντιδηµάρχου κ. Γιαννούτσου ∆ηµητρίου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήµαρχος κ. Κορώνης Πέτρος, 
γ. Τις αρµοδιότητες του Αντιδηµάρχου κ. Κορώνη Πέτρου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήµαρχος κ. Γιαννούτσος ∆ηµήτριος 
δ. Τις αρµοδιότητες του Αντιδηµάρχου κ. Φραντζή Ανδρέα που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήµαρχος κ. Ματράκας Παναγιώτης.
 Ε. Όταν ο ∆ήµαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήµαρχος κ. Ματράκας Παναγιώτης, που αναπληρώνει το ∆ήµαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του ∆ηµάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήµαρχο κ. Φραντζή Ανδρέα 
ΣΤ. Η παρούσα να δηµοσιευτεί µία φορά σε µία ηµερήσια εφηµερίδα και, αν δεν υπάρχει ηµερήσια, σε µία εβδοµαδιαία της πρωτεύουσας του Νοµού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ∆ήµου ∆ιρφύων – Μεσσαπίων και στο πρόγραµµα «∆ΙΑΥΓΕΙΑ»
 Ο ∆ήµαρχος
 Γεώργιος Ψαθάς