PSS

26 Ιουλίου, 2019

Αλλαγές για τα διπλώματα οδήγησης όσων είναι πάνω από 74 ετών

Αλλαγές για τα διπλώματα οδήγησης όσων είναι πάνω από 74 ετών

Τι φέρεται να σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών

Αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με τα διπλώματα οδήγησης για όσους είναι από 74 ετών και άνω, σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση τη ρύθμιση που σχεδιάζει το υπουργείο, στο εξής ο γιατρός που θα κάνει την εξέταση θα είναι ο μοναδικός αρμόδιος για να αποφασίζει εάν κάποιος μεγαλύτερος των 74 ετών μπορεί να οδηγήσει ή όχι.
Το υπουργείο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», φέρεται να θέλει οι οδηγοί άνω των 74 ετών να εξετάζονται λεπτομερώς από τους αρμόδιους γιατρούς, όπως γίνεται και σε χώρες του εξωτερικού. Εν τέλει οι γιατροί θα είναι και αυτοί που θα χορηγούν πιστοποιητικό καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας για τη συνέχιση της οδήγησης. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η αρμοδιότητα για το αν θα ανανεωθεί ή όχι το δίπλωμα οδήγησης κάποιου είναι στους εξεταστές.
Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι και τις 15 Αυγούστου. Με αυτή, αρχικά, θα ανασταλεί για τουλάχιστον έξι μήνες ο νόμος Σπίρτζη και στο διάστημα αυτό θα επιστρέψει σε ισχύ το παλιό καθεστώς στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης. Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών θα επανεξετάσει στο σύνοδό του το νόμο και μέσα σε έξι μήνες θα κάνει τις εισηγήσεις της για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα βασικά σημεία που θα εξεταστούν θα είναι και η ασφάλιση των υποψηφίων οδηγών αλλά και η διαδικασία καταγραφής των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης με κάμερες και μικρόφωνα.