PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

01 Μαρτίου, 2024

Σε συνέχεια της προσπάθειας που έχω ξεκινήσει για την ενίσχυση των δομών υγείας στην Εύβοια και τη Σκύρο .......

 



Σε συνέχεια της προσπάθειας που έχω ξεκινήσει για την ενίσχυση των δομών υγείας στην Εύβοια και τη Σκύρο κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση στον Υπουργό Υγείας σχετικά με την ανάγκη αποτελεσματικότερων κινήτρων προς τους ιατρούς που υπηρετούν σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές.
Αυτό που ζητώ είναι να επανεξεταστεί το νομικό πλαίσιο που οριοθετεί τα προνόμια των ιατρών που υπηρετούν σε άγονες, απομακρυσμένες, νησιωτικές και προβληματικές περιοχές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στελέχωσης του Διόκλειου Νοσοκομείου Καρύστου, του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, αλλά και αλλού.
Υπάρχει προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος των ιατρών να καλύψουν θέσεις σε άγονες περιοχές, διότι αφενός το χρονικό διάστημα των πέντε ετών της προβλεπόμενης θητείας τους είναι μεγάλο και αποτρεπτικό, ενώ τα οικονομικά ανταλλάγματα ειναι μη επαρκή για την κάλυψη των αυξημένων εξόδων της μετακόμισης τους στις περιοχές αυτές.
Η υφιστάμενη όμως κατάσταση, με αρκετές περιοχές να παραμένουν χωρίς ιατρούς, και τις ιατρικές δομές να υπολειτουργούν δε μπορεί να συνεχιστεί.