PSS

19 Φεβρουαρίου, 2022

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ MΕ 25 ΠΟΝΤΟΥΣ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ -23 ΚΕΛΣΙΟΥ.... ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΗΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 2-3 ΜΕΡΕΣ. ΤΑΔΕ ΛΕΕΙ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

 


Ξημέρωσε σήμερα στο Μόντρεαλ με 20 εκατοστά χιόνι και θερμοκρασία -20 βαθμούς Κελσίου.
Το βράδυ ακόμη περισσότερο κρύο αφού το θερμόμετρο θα δείξει - 25 βαθμούς Κελσίου.



Μετά από δυο εβδομάδες με θερμοκρασίες καλές..
( από -6 έως +6 ) με εξαίρεση μία ημέρα που από +6 μέσα σε λίγες ώρες έγινε -16 που με τον αέρα αισθανόμαστε σαν -26, άρχισε από απόψε και θα συνεχίσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα, μπόλικο κρύο και μπόλικο χιόνι. κατά τ'άλλα καλά. ένα μήνα ακόμη και μπαίνουμε στην άνοιξη. Με το καλό.
------------------------------


Η κακοκαιρία συνεχίζεται στο Μόντρεαλ

Το καιρικό κοκτέιλ που άφησε ένα στρώμα χιονιού σχεδόν 25 εκατοστών θα μειωθεί σε ένταση στο νότιο Κεμπέκ, ενώ στα ανατολικά τμήματα της επαρχίας η χειμωνιάτικη καταιγίδα θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.

Στο Μόντρεαλ και την κοιλάδα του Αγίου Λαυρεντίου, το ασθενές χιόνι αναμένεται να σταματήσει μέχρι το μεσημέρι, με περιστασιακές χιονοστιβάδες. Το απόγευμα ο ουρανός θα είναι αίθριος, αλλά θα κάνει πολύ περισσότερο κρύο.

Οι θερμοκρασίες που έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κεμπέκ αναμένεται να ανέβουν ελαφρώς προς τις εποχικές κανονικές τιμές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το οποίο αναμένεται να είναι χιονισμένο, αλλά με λιγότερη συσσώρευση.
Κλειστά σχολεία

Οι κακές καιρικές συνθήκες αναγκάζουν το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων σε ολόκληρη την επαρχία.

Τα Κέντρα Σχολικών Υπηρεσιών του Μόντρεαλ, μεταξύ άλλων, αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία τους για την ημέρα.

Το Centre de services scolaires de Montréal (CSSDM) ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων του για την Παρασκευή.

“Δεδομένων των καιρικών συνθηκών και για λόγους ασφαλείας, όλα τα σχολεία, οι υπηρεσίες παιδικών σταθμών και τα διοικητικά γραφεία του CSSDM είναι κλειστά για σήμερα”, ανακοίνωσε το CSSDM.

“Δεν προβλέπονται μαθήματα ή εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλους τους μαθητές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στους ενήλικες”, αναφέρεται.

Από την πλευρά του, το Centre de services scolaires de la Pointe-de-l’Île (CSSPI) ανακοίνωσε επίσης ότι έκλεισε όλες τις εγκαταστάσεις του. “Όλα τα μαθήματα έχουν ανασταλεί και οι εργαζόμενοι δεν αναμένεται να προσέλθουν στην εργασία τους”, ανέφερε η CSSPI σε επιστολή προς τους γονείς.

Σε ολόκληρη την επαρχία, τμήματα του δρόμου είναι καλυμμένα με χιόνι και η ορατότητα είναι μειωμένη σε πολλά σημεία.