PSS

14 Σεπτεμβρίου, 2021

Το λιμάνι Μαντουδίου μπαίνει στο πιο σημαντικό στάδιο αναβάθμισης του (ΚΟΙΤΑ ΒΙΝΤΕΟ)

 



Το λιμάνι Μαντουδίου μπαίνει στο πιο σημαντικό στάδιο αναβάθμισης του, με την εκκίνηση της Γ’ φάσης επέκτασης που θα το καταστήσει πιο ασφαλές, πιο λειτουργικό, πιο φιλικό προς τους χιλιάδες επιβάτες που ήδη το επιλέγουν στην έξοδο τους προς Σποράδες.
Η επέκταση του προσήνεμου μόλου μήκους 220 μ. και η θωράκιση του από τους ισχυρούς κυματισμούς που δέχεται από το Αιγαίο, θα μας επιτρέψουν να ξεκλειδώσουμε τον αναπτυξιακό και στρατηγικό χαρακτήρα του λιμένα Μαντουδίου τόσο για την περιοχή όσο και για την Εύβοια κατ’ επέκταση.
Μέσα στις πρώτες μας εργασίες, και η ασφαλτόστρωση του προβληματικού τμήματος που συνδέει το λιμάνι με τον κεντρικό οδικό μας άξονα, δίνοντας άμεσα προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των επιβατών.
Έπειτα από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας και της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Γ΄ΦΑΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 10.000.000€, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την άμεση έναρξη των εργασιών.
Αντικείμενο του έργου είναι η συνέχιση της κατασκευής του λιμένα, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη. Ειδικότερα προβλέπεται:
➢ Κατασκευή του εναπομείναντος τμήματος του προσήνεμου μόλου Π2-Π3 μήκους 220μ περίπου με το ακρομόλιο προστασίας του
➢ Κατασκευή του παραλιακού κρηπιδώματος Κ2-Κ3, μήκος 110μ περίπου
➢ Αποκατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου σε συνέχεια και του μικρότερου ειδικού για το σκοπό αυτό έργου