PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

28 Δεκεμβρίου, 2018

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει ιδιαίτερους λόγους να θλίβεται για την απώλεια του Θόδωρου Αντωνίου (1935-2018).......................

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2019




Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει ιδιαίτερους λόγους να θλίβεται για την απώλεια του Θόδωρου Αντωνίου (1935-2018), ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη διάδοση της σύγχρονης μουσικής στον τόπο μας και υπήρξε τακτικός και πολύτιμος συνεργάτης του Μεγάρου από καταβολής του, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην εξέλιξη και την προσφορά του ως κορυφαίου πολιτιστικού φορέα της χώρας μας.

Ο πολυβραβευμένος συνθέτης, μαέστρος, δάσκαλος και ακαδημαϊκός, με την αστείρευτη δημιουργικότητά του, άσκησε καθοριστική επιρροή στη διαμόρφωση της νεότερης γενιάς των ελλήνων συνθετών και αρχιμουσικών. Ίδρυσε το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, με το οποίο είχε παρουσιάσει επανειλημμένα σε πρώτη εκτέλεση έργα ελλήνων αλλά και ξένων δημιουργών του καιρού μας, ενώ υπήρξε πολυγραφότατος, με την εργογραφία του να αριθμεί περισσότερες από 450 συνθέσεις (συμφωνίες, όπερες, μουσική δωματίου, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο κ.ά.). Διετέλεσε επί 30 έτη πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Το ΜΜΑ, τιμώντας τον Θόδωρο Αντωνίου, θα αφιερώσει μία από τις μεγάλες προσεχείς εκδηλώσεις του στη μνήμη του και θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με μουσικούς φορείς, με τους οποίους είχε συμπράξει ο σπουδαίος δημιουργός.