PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

26 Οκτωβρίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook»



http://georgiosepitideios.gr 


Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την χρήση των δεδομένων των χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica και ο αντίκτυπος στην προστασία των δεδομένων.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, το σκάνδαλο της Cambridge Analytica απέδειξε ότι τα στοιχεία των προσωπικών δεδομένων 50 περίπου εκατομμυρίων χρηστών που είχε κατορθώσει να εξασφαλίσει, φέρεται ότι τα χρησιμοποίησε για να ενισχύσει την εκστρατεία του προέδρου Τραμπ. Βεβαίως, αυτή η πρακτική δεν είναι άγνωστη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το Bloomberg, το 2012 κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Πρόεδρος Ομπάμα. Το βαθύτερο, όμως, ζήτημα το οποίο προκύπτει από το σκάνδαλο αυτό είναι η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Κάθε άνθρωπος, χωρίς δυστυχώς να λαμβάνει υπόψη το θέμα του απορρήτου, παραχωρεί τα προσωπικά του δεδομένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ελπίζοντας ότι αυτά δεν θα αναλυθούν. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν συμβαίνει, διότι με τους αλγορίθμους που έχουν δημιουργήσει αυτά τα μέσα, αναλύουν τα προσωπικά δεδομένα για να εκτιμήσουν τις εμπορικές, κυρίως, προτιμήσεις αλλά και τις πολιτικές και να μπορούν να τις επηρεάσουν. Γι’ αυτό τα κράτη πρέπει να λάβουν μέτρα ούτως ώστε να πάψει να γίνεται αυτό, χωρίς όμως να παραβιάζεται και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης του χρήστη.