PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

26 Οκτωβρίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η Θάλασσα του Αζόφ αποτελεί τη μόνη νότια ναυτική πρόσβαση της Ρωσίας»


http://georgiosepitideios.gr 

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η Θάλασσα του Αζόφ αποτελεί τη μόνη νότια ναυτική πρόσβαση της Ρωσίας»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την κατάσταση στην Αζοφική Θάλασσα.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, για μια ακόμη φορά, υπάρχει ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία, λόγω των γεγονότων που συμβαίνουν στην Αζοφική Θάλασσα. Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι με ελέγχους παρεμποδίζει την πρόσβαση προς τους λιμένες της Αζοφικής Θάλασσας, τους ουκρανικούς λιμένες, των εμπορικών πλοίων που διέρχονται τα Στενά του Κέρτς. Βεβαίως και αυτή, από την δική της πλευρά, έχει κρατήσει ένα ρωσικό αλιευτικό και ένα δεξαμενόπλοιο. Παράλληλα, έχει αυξήσει τη ναυτική της παρουσία στην Αζοφική Θάλασσα με δύο κανονιοφόρους και μέχρι τέλος του έτους σχεδιάζει να δημιουργήσει και μια ναυτική βάση στην περιοχή.

Αυτή η ένταση μοιραίως εμπλέκει και τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες, θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα, προσπαθούν να περιορίσουν τη Ρωσία και να μην της επιτρέψουν να τροφοδοτεί με ενέργεια και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εύκολα από τον έλεγχο, διότι ας μην ξεχνάμε ότι η Θάλασσα του Αζόφ αποτελεί τη μόνη ναυτική πρόσβαση της Ρωσίας προς τον Νότο.