PSS

26 Ιουνίου, 2024

Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

 



Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ως καθιερώθηκε η 26η Ιουνίου από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., αποτελεί ημέρα σοβαρού προβληματισμού και κοινωνικού διαλόγου, διότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών αποτελεί διαχρονικά μάστιγα για την κοινωνία μας και την παγκόσμια κοινότητα.

Το μείζον αυτό πρόβλημα, είναι συνυφασμένο με τα συνολικότερα ζητήματα που ταλανίζουν το κοινωνικό σύνολο, όπως η χαλάρωση των συνεκτικών δεσμών στα μέλη του, η αύξηση των ακραίων μορφών βίας, η ανεργία, οι ανισότητες, ιδιαίτερη ανησυχία δε, προκαλεί η παρατηρούμενη αύξηση τα τελευταία χρόνια, των υποθέσεων όπου καταγράφεται η χρήση ναρκωτικών και νέων ψυχοδραστικών ουσιών από ανήλικους.

Ταυτόχρονα, τα εγχώρια και διεθνή εγκληματικά δίκτυα καλλιέργειας, παρασκευής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, προσαρμόζουν τη μεθοδολογία δράσης τους στις γεωπολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις και τείνουν να αποτελέσουν μία σημαντική απειλή για τη διασυνοριακή ασφάλεια.

Υπ' αυτές τις συνθήκες, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, η συντονισμένη δράση των Αρχών επιβολής του νόμου, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας του προβλήματος και συναισθανόμενη το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί έναντι της ελληνικής κοινωνίας, έχει εκπονήσει και υλοποιεί μεθοδικά, Επιχειρησιακό Σχέδιο, στα πλαίσια εφαρμογής του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τα έτη

2021-2025, του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής (2020-2024), σε πλήρη εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Ναρκωτικά (2021-2025).

Η στόχευση της ενιαίας στρατηγικής μας είναι η συμβολή στη μείωση της διάθεσης ναρκωτικών στην παράνομη αγορά, καθώς και η παροχή συνδρομής στους συναρμόδιους Φορείς της Πολιτείας, στην κοινή προσπάθεια για μείωση της ζήτησης και τον περιορισμό των κινδύνων και των βλαβών που προκαλούν τα ναρκωτικά, στο πλαίσιο μιας ολιστικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ήδη το έτος 2024, η Ελληνική Αστυνομία με επαγγελματισμό και αυστηρή προσήλωση στην αποστολή της, καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα στον αγώνα της για την καταπολέμηση του φαινομένου, αποτελεί δε, ισχυρή μας βούληση τα επόμενα έτη, να επιτύχουμε περισσότερα καίρια πλήγματα στα παράνομα κυκλώματα, που οδηγούν τους νέους κυρίως ανθρώπους στη χρήση ναρκωτικών, στην κοινωνική περιθωριοποίηση, στη σωματική και ψυχική φθορά ή και στο θάνατο.

Συναισθανόμενος, ότι το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών ουσιών και την αποτροπή χρήσης από ευάλωτες στις ουσίες αυτές πληθυσμιακές ομάδες, είναι η ευαισθητοποίηση των αρμόδιων Αρχών του Κράτους και της κοινωνίας των πολιτών, σας προτρέπω όλους μέσω αυτού του μηνύματος, να γίνει η αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών, καθημερινή μας υπόθεση επιστρατεύοντας οποιοδήποτε πρόσφορο και νόμιμο μέσο, με ειδική στόχευση τη νεολαία μας, στην οποία ουσιαστικά στηρίζεται το μέλλον της χώρας μας.

20 Ιουνίου, 2024

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ . ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΒΟΙΑΣ 2024.

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ..........

 


ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΒΟΙΑΣ

01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2024

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 

ΤΗΣ ΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ 

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΣΕΤ

ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ



**Αύξηση Φ.Π.Α. στον Καφέ: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη Γυρίζει την Εστίαση στα Χρόνια των Μνημονίων**

 


Δελτίο Τύπου

Σωματείο καταστηματαρχών εστίασης Εύβοιας ο Ξένιος Ζεύς

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση που ανατρέπει την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου όλα τα καταστήματα που σερβίρουν καφέ θα πρέπει να καταβάλουν Φ.Π.Α. 24% για κάθε καφέ που σερβίρουν. Αυτή η απόφαση κατατάσσει τον καφέ επίσημα στα είδη πολυτελείας, δημιουργώντας σοβαρές ανησυχίες για την προσβασιμότητα και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

Η φθηνή διασκέδαση των Ελλήνων, η οποία αποτελούσε μέχρι σήμερα ένα προσιτό καταφύγιο από την καθημερινή πίεση, μπαίνει πλέον στο άρμα της ακρίβειας. Αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του 2019 για ενιαίο Φ.Π.Α. 13% στην εστίαση, προκαλώντας αγανάκτηση και απογοήτευση στους πολίτες.

Η αύξηση αυτή πλήττει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της εστίασης, έναν κλάδο που αποτελεί την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Η ευθύνη για αυτήν την κατάσταση βαρύνει αποκλειστικά την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να μην έχει λάβει το μήνυμα των πρόσφατων ευρωεκλογών και συνεχίζει να καταστρέφει επαγγελματικούς κλάδους και να μειώνει κι άλλο την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η απόφαση αυτή αναδεικνύει μια τάση της κυβέρνησης να θεωρεί την εστίαση και τον καφέ ως πολυτέλεια. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συνέπεια λόγων και πράξεων αποτελεί την ελάχιστη αρετή για κάθε πολιτικό και ότι η εστίαση δεν είναι απλά μια μορφή πολυτέλειας, αλλά μια βασική πτυχή της κοινωνικής ζωής.

**Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτήν την απόφαση και να λάβει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των επαγγελματιών. Η εστίαση δεν πρέπει να γίνει προνόμιο των λίγων. Είναι αναγκαίο να διατηρηθεί η προσβασιμότητα και η προσιτότητα του καφέ για όλους, ώστε να μην οδηγηθούν οι πολίτες στα παγκάκια και τα πάρκα για την καθημερινή τους ανάγκη.**

ΓΙΑ ΤΥΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

 


Ελεύθερος ο μεσοεπιθετικός Σούλας Γαβριηλ

 


Ένας από τους καλυτερους παίχτες  στην Εύβοια  με μεγάλη εμπειρία στα πόδια του από ομάδες όπως ο Αθηναικος Ηλιούπολη, Πανιώνιος Καισαριανής, Εθνικός Αστέρας, Εθνικός Νέας Μακρης, Κάρυστος λήγει την συνεργασία του με την ΑΟ Μαρμαρίου  και είναι έτοιμος να αγωνισθεί ξανά με επιτυχία. Ακολουθώντας το επόμενο ποδοσφαιρικό του βήμα 

18 Ιουνίου, 2024

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ..........

 


ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΒΟΙΑΣ

01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2024

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 

ΤΗΣ ΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ 

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΣΕΤ

ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ

17 Ιουνίου, 2024

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ..........

 




ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΒΟΙΑΣ

01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2024

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 

ΤΗΣ ΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ 

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΣΕΤ

ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ


13 Ιουνίου, 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ 14/6 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ!

ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την Παρασκευή 14/6/24, 10:00πμ, στο Υπουργείο Εργασίας.

Αναχωρήσεις λεωφορείων:

Ψαχνά: 8:00πμ - Δημαρχείο

Ν. Αρτάκη: 8:15πμ – Κεντρική Πλατεία

Χαλκίδα: 8:30πμ – Πάρκο Βούρκου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η κυβέρνηση προχωρά πιο αποφασιστικά την προσπάθειά της να απολύσει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ!

Με κυβερνητική εντολή η ΔΥΠΑ καλεί τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις απολύσεις τους και τα προγράμματα ανεργίας πριν καν εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κάνει τα Σωματεία των εργαζομένων και έχουν οριστεί για την Τρίτη 18 Ιούνη στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Δε θα τους περάσει!

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους!

Τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα, όλη η εργατική τάξη, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την έμπρακτη – μαχητική μας αλληλεγγύη όπως το κάνουμε εδώ και πάνω από 4,5 χρόνια!

Όλοι μαζί θα τσαλακώσουμε και αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης!

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή 14/6/2024 και ώρα 10:00πμ στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εργασίας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ..........


 
01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Προσοχή στον καύσωνα.

 

Προσοχή στον καύσωνα.






11 Ιουνίου, 2024

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. ΕΥΓΕ !!!

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ Ε’ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ (ΟΙΚΟΠΕΔΟ & ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΤΕΛ) 

Η διοίκηση της «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΕ» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως με το από 17.04.2024 (ΦΕΚ Δ’ 238/18.4.2024) ΠΔ εγκρίθηκε η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της συνοικίας Ε΄Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων (οικόπεδο και κτιριακό συγκρότημα ΚΤΕΛ Ευβοίας), τροποποιήθηκαν οι ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές και καθορίστηκαν οι χρήσεις γης στα ΟΤ που αναφέρονται στην ως άνω τροποποίηση. 

Με την έκδοση του ως άνω ΠΔ λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα για την αξιοποίηση και βελτίωση των υποδομών της «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΕ».

 Πλέον δίνεται η δυνατότητα για την αισθητική αναβάθμιση της εισόδου της πόλης της Χαλκίδας καθώς και την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, των διερχομένων και των επισκεπτών στην πόλη της Χαλκίδας. 

Η διοίκηση της εταιρείας με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας δεσμεύεται για την αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων σε συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης Β΄και Α΄βαθμού για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για την πόλη και την εξυπηρέτηση των πολιτών της και των επισκεπτών. 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό για τη διαρκή και ενεργή υποστήριξη στην προσπάθεια αυτή και το αμέριστο ενδιαφέρον τους για την αίσια έκβασή της. 

Ευχαριστούμε επίσης τα δικηγορικά γραφεία Στέφανου Δ. Ζλακώνη και Νικολάου Δ. Γεροκωνσταντή – Σοφίας Γ. Αποστόλου που με μεθοδική και επιστημονικά άρτια εργασία πέτυχαν το ως άνω αποτέλεσμα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάθεση της σχετικής εντολής.

 Για την «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΕ» 

 Ο πρόεδρος 

 Νικόλαος Σμπιλίρης