PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

12 Μαρτίου, 2024

ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ - «Βία στα γήπεδα και τρόποι πρόληψης και καταπολέμησης σε μικρές ηλικίες»



 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Βία στα γήπεδα και τρόποι πρόληψης και

καταπολέμησης σε μικρές ηλικίες»

 

Tη Δευτέρα, 04/03/2023 στην Χαλκίδα, (οδός Χαϊνά 93) και ώρα 18.30 στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Εύβοιας διεξήχθη επιστημονική ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: «Βία στα γήπεδα και τρόποι πρόληψης και καταπολέμησης σε μικρές ηλικίες».

Η επιστημονική ημερίδα διοργανώθηκε από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συντονιστής της εν λόγω εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ε. κ. Ιωάννης Ρέτσας.

Χαιρετισμό απηύθυναν η κα Έλενα Βάκα, Δήμαρχος Χαλκιδαίων και ο κ. Ηλίας Καλτσάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ε. κ. Ιωάννης Ρέτσας αναφέρθηκε στον περιορισμένο αριθμό περιστατικών βίας στα γήπεδα της Εύβοιας και τη βελτίωση που έχει επέλθει σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία χρόνια. Τόνισε δε, ότι η Ε.Π.Σ.Ε. καταβάλει σημαντική προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους νέους αθλητές και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι παρακάτω εισηγητές:

-Τα στελέχη ομάδας έργου του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  –  Δομή Γέφυρα (γραφείο Χαλκίδας) με θέμα: «Η βία στο ποδόσφαιρο: μορφές, αιτίες, επιπτώσεις και τρόποι διαχείρισης».

-Χριστίνα Καλαβρή, Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος, MSc, με θέμα: «Αντίκτυπος των συμπεριφορών βίας σε αθλητές και θεατές. Στρατηγικές και ρόλοι όλων των μερών στην πρόληψη».

-Ελεάννα Σπυροπούλου, Ψυχολόγος με θέμα: «Οπαδική Βία και Χουλιγκανισμός: Το ψυχολογικό προφίλ του δράστη».

-Βασιλική Σιδέρη, Εκπαιδευτικός, MSc με θέμα: «Παιδαγωγικές προσεγγίσεις πρόληψης οπαδικής βίας».

-Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς, Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέλος Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Ε. με θέμα: «Καλές πρακτικές διαχείρισης της βίας στο ποδόσφαιρο. Ο ρόλος των γονέων, των προπονητών, των παραγόντων και των δημοσιογράφων».

Την επιστημονική εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος διαιτητών, προπονητών, παραγόντων, νέων αθλητών, γονέων, παραγόντων και δημοσιογράφων.

Από την πλευρά της Ε.Π.Σ.Ε. συμμετείχαν οι κ.κ. σύμβουλοι:

Γεώργιος Πίσχινας, Κυριάκος Καλυβίτης , Ιωάννης Λάμπρου ,Γεώργιος Αλαφάκης, Γεώργιος Ευαγγελινός και το αναπληρωματικό μέλος Δημήτριος Χαρμαντάς.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Εύβοιας κ.  Αθανάσιος Παπακυριάκος , λοιπά μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας κ.κ. Καρατζάς Χαράλαμπος, Στυλιανός Φώτης και Χρύσα Μαργαρίτη.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κατέβας Γεώργιος, αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ερετρίας, ο κ. Παλιβάκης Κωνσταντίνος, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαλκίδας και η κα Βαρσαμά Μαρία, εκπρόσωπος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό τις οποίες απάντησαν ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ε. και οι εισηγητές και πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ του κοινού και των εισηγητών.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε καφές και ελαφρύς μπουφές και στους συμμετέχοντες δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Χρέη γραμματειακής υποστήριξης ανέλαβαν τα στελέχη της Ε.Π.Σ.Ε.:

-κα Αγγελική Κοκκίνου.

-κα Μαρία Ιωάννου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Π.Σ.Ε. ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξή της, τη Δήμαρχο κα Έλενα Βάκα και τον κ. Ηλία Καλτσά, Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το κοινό που παρακολούθησε τις εργασίες της επιστημονικής ημερίδας, τους εισηγητές και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την εκδήλωση αυτή.