PSS

19 Απριλίου, 2023

SOS εκπέμπουν οι εργαστηριακοί γιατροί και της Εύβοιας.

 

SOS εκπέμπουν οι εργαστηριακοί γιατροί και της Εύβοιας. 🆘
🔶 Έλαβα πριν λίγες ημέρες μια τεκμηριωμένη επιστολή από τον ιατρικό σύλλογο Εύβοιας η οποία επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαστηριακοί γιατροί.
🔶 Σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι πολλοί ιατροί που διατηρούν εργαστήρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης που θα χειροτερεύσει, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για κίνδυνο χρεοκοπίας τους .
🔶 Rebate και claw back ,τους έχουν εξαθλιώσει , ενώ διαμαρτύρονται για τη μη εφαρμογή των νομοθετημένων διαγνωστικών πρωτοκόλλων και τον έλεγχο επί συνταγογράφησης.
🔶 Ζητούν διαγραφή του τεχνητού χρέους που τους έχει επιβληθεί , real time έλεγχο που θα αποτρέψει την πλασματική συνταγογράφηση , συλλογικές συμβάσεις για τους ιατρούς , αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία, ενώ επισημαίνουν και πολλά άλλα ειδικότερα ζητήματα.
🔶 Είναι προφανές ότι ως νέος άνθρωπος είμαι υπέρμαχος του διαλόγου , έτσι θλίβομαι που ένας επιστημονικός κλάδος της χώρας μου δεν εισακούγεται .
🔶 Σε κάθε περίπτωση, εγώ προσωπικά αλλά και στο κίνημα μου είμαστε διαχρονικά υπέρ της ανάπτυξης ενός Δημόσιου, Εθνικού Συστήματος Υγείας με καθολική κάλυψη του πληθυσμού.

🔶Επιδιώκουμε την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών με ενιαίες παροχές και εγγυημένη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες για τον πολίτη.
🔶 Η αξιοποίηση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του ΕΣΥ, της περιουσίας του ελληνικού λαού, αποτελεί προτεραιότητα. Τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος, όμως, τον εξασφαλίζει η εγγύηση της κάλυψης του κόστους νοσηλείας με δημόσια δαπάνη όπως προφανώς δημόσια δαπάνη θα πρέπει να καλύπτονται και οι απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις.
🔶 Στέκομαι στο πλευρό του ιατρικού συλλόγου Εύβοιας , και δηλώνω ότι είμαι έτοιμος να διεκδικήσω κάθε τι που προάγει τη δημόσια υγεία , και εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση όλων όσων στηρίζουν το Ε.Σ.Υ.
🔶 Υποστηρίζω σθεναρά την αύξηση της
χρηματοδότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αύξηση της χρηματοδότησης με τη διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία και τις κοινωνικές υποδομές, όπως διακηρύσσει εξάλλου και η παράταξή μας.
===================================
ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΟΜΙΛΟΣ EVRIPOS COMMUNICATIONS.
TV - RADIO - WEBSITE .
ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
(22210) 26106 Κιν. 69 9700 9700
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ