Ο Σπύρος Πνευματικός : Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκρουστούμε με το ‘βαθύ’ κράτος
Για την ανάγκη η πολιτική να αφουγκραστεί την κοινωνία και, ιδίως, τους νέους, και να συγκρουστεί με το βαθύ, κομματικό κράτος, μίλησε ο Βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός.
Σχολιάζοντας τους όρους που έθεσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για μία πιθανή συνεργασία, είπε πως το βασικότερο για τη χώρα μας είναι να πετύχουμε μια καλή κυβέρνηση, η οποία θα δώσει ηρεμία και ασφάλεια στον κόσμο, να μπορέσει να βλέπει το μέλλον αισιόδοξα. «Καταναλώνουμε πάρα πολύ χρόνο στην προσπάθεια να δούμε σενάρια, θα δούμε τι θα ψηφίσει ο κόσμος και με αυτό θα προχωρήσουμε» σημείωσε.
Τόνισε, όμως, ότι όλες αυτές οι συζητήσεις απομακρύνουν πολλούς ανθρώπους, που νιώθουν αίσθημα απογοήτευσης, και, αντί να οδηγούν στο να πείσουμε τον κόσμο αυτό να ψηφίσει, τους διώχνουν από το κάδρο. «Αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα ειδικά όταν αφορά τους νεότερους στην κοινωνία μας, γιατί αυτοί είναι το μέλλον της χώρας, και σε αυτούς πρέπει να επικεντρωθούμε. Υποχρέωσή μας είναι να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα τους δώσει σιγουριά και ασφάλεια, μέσα στο οποίο να μπορέσουν να κάνουν μακροπρόθεσμα σχέδια για το μέλλον τους και για το καλό της χώρας μας».
Στο ερώτημα αν η διάχυση ευθυνών στο πολιτικό σύστημα ευνοεί αυτή τη συζήτηση, ο κ. Πνευματικός σημείωσε ότι στη δουλειά του, ως γιατρός, έχει μάθει πως όλοι πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και, ταυτόχρονα, να μπορούν να πείσουν τον ασθενή, ότι θα κάνουν το καλύτερο για να δώσουν λύση στο πρόβλημά του. Ανάλογα αναμένει και από τους πολιτικούς η κοινωνία.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο βουλευτής σημείωσε ότι οι ψηφοφόροι θα δείξουν το δρόμο με την ψήφο τους, εφόσον κανένα κόμμα δεν λάβει αυτοδυναμία.
Επανήλθε στο θέμα της απήχησης στους νέους, λέγοντας ότι «όταν επιμένουμε σε ένα μοτίβο, είναι σαν να μιλάμε και οι νέοι άνθρωποι να μην μας ακούνε. Βλέπουν μόνο το στόμα μας να ανοιγοκλείνει χωρίς να ακούνε ήχο» και ότι δεν έχουμε προσπαθήσει όσο θα έπρεπε να πείσουμε αυτά τα νέα παιδιά ότι θα τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και ειδικότερα στο άρθρο 16 που αφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στο οποίο αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη.
Τέλος, είπε πως είμαστε υποχρεωμένοι να τα βάλουμε με το «βαθύ» κράτος και, ίσως, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να το κάνει αυτό στον βαθμό που έπρεπε. «Αν θέλουμε να μπορέσουμε να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο, να δώσουμε ελπίδα στους νέους ανθρώπους, να φτιάξουμε μια καινούρια χώρα όπως την οραματιζόμαστε, πρέπει να συγκρουστούμε», τόνισε, κλείνοντας την τοποθέτησή του.