PSS

17 Ιανουαρίου, 2024

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΟΝΤΕΡΝΑ DOWNTOWN ΧΑΛΚΙΔΑ......

 


George Kelaiditis είναι με τους Elena Vaka και Φάνης Σπανός.

Η χθεσινή ενημερωτική συνάντηση την οποία πραγματοποίησε ο Δήμος Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της εκκίνησης του μεγάλου έργου ανάπλασης των Λεωφόρων Ελ. Βενιζέλου, 28ης Οκτωβρίου και Αρεθούσης, εκτός από σημαντικές πληροφορίες για το τεχνικό αντικείμενο του έργου και το χρονοδιάγραμμά του, έδωσε στους φορείς και πολίτες της Χαλκίδας ένα ακόμα καλό νέο στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς σε ότι αφορά τη μεθοδική και συλλογική προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση του αστικού ιστού και την αναγέννηση της καρδιάς της Χαλκίδας.
Το σπουδαίο αυτό έργο το οποίο υλοποιείται από το Δήμο Χαλκιδέων, αντλεί τη χρηματοδότηση του από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα από τον άξονα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, για τους σκοπούς του οποίου δεσμεύσαμε στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο για τον Δήμο Χαλκιδέων προϋπολογισμό €10 εκ.
Στη συζήτηση που ακολούθησε είχαμε τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε όχι μόνο την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των παραπάνω έργων από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, αλλά και να επικοινωνήσουμε τη συνειδητή απόφαση του Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανού, να υποστηρίξουμε ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας περαιτέρω την ενδυνάμωση και αειφόρο ανάπτυξη των μητροπόλεων μας, εξασφαλίζοντας στην νέα προγραμματική περίοδο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2021-2027 στον άξονα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης επιπλέον €26 εκ. για το Δήμο Χαλκιδέων.
Καλή αρχή!!