PSS

26 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΑΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ - ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ;;;;; ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΤΑ ΤΕΠ ;;; ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΑΝΑ ΚΛΙΝΙΚΗ;;;;;

 



ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΑΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Τον τελευταίο καιρό πολλά σχόλια και αναφορές υπάρχουν σε σχέση με τα αίτια που οδήγησαν στην μεγάλη φυγή περίπου των μισών γιατρών που πλαισιώνουν το νοσοκομείο Καρύστου και που στήριξαν την λειτουργία του ως νοσοκομείο με πλήρη και υπεύθυνη αντιμετώπιση πολλών και βαρέων περιστατικών 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 12 μήνες τον χρόνο για πολλά χρόνια. Όπως πλέον όλοι καταλαβαίνουμε αυτό δεν θα συνεχίσει να συμβαίνει για τον παρακάτω λόγο.

Μαζική αποχώρηση ιατρών την τελευταία τριετία 7 στον αριθμό και αναμένονται άλλοι 2 μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ υπάρχουν αναφορές για άλλους 2 τον επόμενο χρόνο.

Τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ενδονοσοκομειακές και εξωνοσοκομειακές χωρίς να αναφερθώ στο πενιχρό μισθολόγιο των ιατρών.

Οι ενδονοσοκομειακές αιτίες είναι οι παρακάτω:

1. Νοσηλευτικό προσωπικό μη επαρκές για να καλύψουν τις ανάγκες των κλινικών.

2. Έλλειψη εκπαιδευμένου νοσηλευτικού προσωπικού σε νευραλγικά τμήματα όπως στον χειρουργικό τομέα.

3. Έλλειψη ιατρών μικρότερης βαθμίδας για να διευκολύνουν το έργο των χειρουργών τόσο κατά την λειτουργία των κλινικών όσο και κατά την διάρκεια των χειρουργείων.

4. Ανύπαρκτη γραμματειακή υποστήριξη για την διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών εργασιών που προκύπτουν στα ιατρεία που επιβαρύνουν το ήδη βαρύ έργο των ιατρών.

5. Ανευθυνότητα, καθυστέρηση, και απροθυμία από την μεριά του βοηθητικού προσωπικού στο να υποστηρίξουν το έργο των γιατρών.

6. Έλλειψη αντιμετώπισης και κατανόησης των προβλημάτων των ιατρών από την διοίκηση που έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στην εργασία τους.

7. Έλλειψη χώρων, έλλειψη γραφείων να στεγάσουν αξιοπρεπώς τους ιατρούς για την εργασία τους.

8. Έλλειψη χώρου οργανωμένης βιβλιοθήκης που να μπορούν οι ιατροί να ανατρέξουν σε ιατρικά αρχεία.

9. Μείωση κλινών και αποδιοργάνωση του χειρουργικού τομέα ειδικά μετά την αναδιοργάνωση χώρων που έγιναν κατά την διάρκεια της πανδημίας και που ποτέ δεν επανήλθε στην πρότερη κατάσταση.

10. Ελλείψεις χώρων ανάπαυσης αξιοπρεπών και να επαρκούν για όλους τους ιατρούς που πρέπει να μένουν εντός νοσοκομείου.

11. Ως εκ του συνόλου των προαναφερθέντων οι Ιατροί έχουν την άποψη ότι η επαγγελματική τους εξέλιξη, η καρίερα τους για την οποία μόχθησαν αυτοί και οι οικογέννειές τους από μικρά παιδιά βρίσκετε σε μια επ¨ αορίστου αναστολή και εκμηδένιση.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΥΡΙΟ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ

Αυτή την στιγμή δεν καλύπτονται οι εφημερίες με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων.


---------------------------------------------------------------