PSS

07 Μαρτίου, 2023

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ - ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

 



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

 

24ωρη Πανελλαδική Απεργία και συμμετοχή στη συγκέντρωση,

 στην Πλ. Ταχυδρομείου

Τετάρτη 8 Μάρτη και ώρα 12:00

 

 

Συμμετοχή και στην

καθιστική σιωπηρή διαμαρτυρία με άναμμα κεριών

 την Τρίτη 7 Μαρτίου και ώρα 20.00, στην Πλ. Ταχυδρομείου.

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΣΙΩΠΗΣ!

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

 

Το έγκλημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση των 2 αμαξοστοιχιών που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους μας έχει γεμίσει θλίψη και οργή. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες.

Όλοι οι υγειονομικοί ξέρουμε πολύ καλά τι είναι ο ανθρώπινος πόνος, ο πόνος της απώλειας της ανθρώπινης ζωής, γιατί είναι η φύση της δουλειάς μας .

Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ τη μάνα που θα παραλαμβάνει νεκρό το παιδί της και ειδικά με άδικο τρόπο, για αυτό αναρωτιόμαστε:

Ø Τον 21ο αιώνα είναι δυνατόν να μην υπάρχουν φωτοσημάνσεις, να εξαρτάται όλη η ασφάλεια των επιβατών από 1 άνθρωπο, να μην λειτουργούν συστήματα ελέγχου, να είναι υποβαθμισμένος ο ΟΣΕ και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 10 και ώρες και πολλές φορές χωρίς ρεπό;

Ø Είναι δυνατόν κάθε χρόνο να δίνονται 50 εκ στη Hellenic train, την εταιρία που πουλήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2017 και από την άλλη οι σιδηρόδρομοι και η ασφάλεια να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα;

ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ!!

Και αυτό γιατί υπηρετείται διαχρονικά μια πολιτική που κατακερμάτισε τον ΟΣΕ, σε ιδιωτικό και κρατικό, που τον υποστελέχωσε, μια πολιτική που έχει σα κριτήριο το κόστος – όφελος και καθορίζει τα δρομολόγια, τις “άγονες και γόνιμες γραμμές”, την ασφάλεια των επιβατών και όλα όσα χρειάζονται με βάση το κέρδος!!!

  Μας είναι αρκετά οικείες οι προειδοποιήσεις της παράταξης στα τρένα σχετικά με τις εγκληματικές ευθύνες, είναι οικείες οι προειδοποιήσεις των εργαζόμενων εκεί, σχετικά με μηνυτήριες αναφορές, αμέλειες, υποβαθμίσεις. Για αυτό και απεργούσαν και αγωνίζονταν.

Μας είναι οικείες γιατί και εμείς τα ίδια αντιμετωπίζουμε στο χώρο δουλειάς μας! Έχουμε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους για την υποστελέχωση, την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, την παραπέρα εμπορευματοποίηση που βάζει την υγεία στη ζυγαριά κόστους – οφέλους. Για τις εγκληματικές ευθύνες τόσο κατά την περίοδο του covid όσο και τώρα.

 

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 

        Όσο και αν προσπαθήσουν να κρύψουν τις ευθύνες τους, αυτές δεν συγκαλύπτονται.

        Δεν θα ανεχτούμε άλλο να παίζουν με τις ζωές μας, με τους όρους δουλειάς, με τις ανάγκες μας!

 

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

 

       Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπρος σε αυτό το έγκλημα, οργανώνουμε τον αγώνα μας και αντιδρούμε.

      Την Τετάρτη 8 Μάρτη ''Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας'', συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

      Ενώνουμε τις φωνές μας με τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους ….!

 

Παλλαϊκός Ξεσηκωμός!

Τετάρτη 8 Μάρτη και ώρα 12:00, στην Πλ. Ταχυδρομείου

 

    Διεκδικούμε μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής μας, σύγχρονες, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, ζωή και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες.

 

Το ΔΣ