PSS

28 Αυγούστου, 2022

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ - Άρχοντες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου επιτέλους!... αρχίστε να "ξεκολλάτε"

 



Άρχοντες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου επιτέλους!... αρχίστε να "ξεκολλάτε"

(ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΤΟ ΠΟΛΕΜΑΜΕ)

Όλοι παρατηρούμε ότι ολόκληρη η πόλη του Αλιβερίου έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο ….καρνάβαλο! Αυτό το χάλι, το τριτοκοσμικό «κιτς» θέαμα, με την αφισσορύπανση και τα κηδειόχαρτα ολοένα φουντώνει ανεξέλεγκτα, δεν έχει τέλος και οι αρμόδιοι άρχοντες του δήμου θα πρέπει κάποτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.



Παθογένεια χωρίς γιατρειά, διότι οι αρμόδιοι δεν έχουν την ικανότητα να τη γιατρέψουν. Ας ντραπούμε όλοι μαζί γι αυτό το χάλι.

Διάφοροι φορείς και ιδιώτες, αφού θεωρούν ότι η πόλη τους ανήκει και χωρίς να τους ελέγχει κανείς ρυπαίνουν ολόκληρο το Αλιβέρι και το δήμο με αφίσες, κηδειόχαρτα, λάβαρα, πανό, αυτοκόλλητα, χαρτόνια, για συναυλίες, παραστάσεις, και άλλα καλλιτεχνικά και μη γεγονότα, σε κολώνες, κάδους απορριμμάτων, φωτιστικά, πίνακες ηλεκτροφωτισμού (πίλαρς), στάσεις λεωφορείων, βιτρίνες άδειων καταστημάτων, ακόμα και στις πινακίδες οδικής σήμανσης.

Διαπιστώνουμε ότι σχεδόν όλοι οι κοινόχρηστοι, δημοτικοί χώροι είναι αφιερωμένοι για τα …. “πανηγύρια”, κάνουν χρέη διαφημιστικών πλαισίων και φιλοξενούν κάθε πανηγύρι και κλαρινογαμπρό δώθε και κείθε σε ολόκληρο το νησί.

Για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά η παραδοσιακή μουσική, το κλαρίνο και κάθε καλλιτεχνική πράξη είναι πολιτισμός. Πολιτισμός σημαίνει ότι σέβομαι και την πόλη μου και ότι η κάθε καλλιτεχνική πράξη δεν αφήνει πίσω της το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του διαφημιζόμενου, που οικειοποιείται το δημόσιο χώρο με σκοπό το κέρδος.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι όσο δεν γίνεται τίποτα η αυθαιρεσία συνεχίζεται και η εικόνα αυτή της κουρελαρίας, επαναλαμβανόμενη έχει οδηγήσει τους δημότες να έχουν συνηθίσει την αφισορύπανση και να αδιαφορούν για αυτή την αθλιότητα.

Το σοβαρό ερώτημα είναι που βρίσκονται οι υπεύθυνοι αυτού του δήμου και τι κάνουν γι αυτό το θλιβερό γεγονός. Tην αυξημένη ευθύνη στην τήρηση της καθαριότητας και στην εφαρμογή των νόμων και των κανόνων «περί παράνομης αφισοκόλλησης», έχει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα: Εισπράττει ο Δήμος χρήματα από την αφισοκόλληση και τι πρόστιμα βάζει σε αυτούς που δεν σέβονται τίποτε; Αυτό το μαύρο χάλι (κυριολεκτικά) δεν θα διορθωθεί ποτέ; Η αδιαφορία και η ανικανότητα των αρχόντων του Δήμου θα εξακολουθεί να συνεχίζεται; Πως αντί για «τάξη» επικρατεί το «χάος»; Πως το «χάος» θα επανέλθει στην «τάξη»;

Άρχοντες του Δήμου επιτέλους! … αρχίστε να «ξεκολλάτε», έχετε την υποχρέωση να διασφαλίσετε την προστασία και την αισθητική του δημόσιου χώρου της πόλης του Αλιβερίου και του Δήμου γενικότερα, προς όφελος του περιβάλλοντος και των δημοτών.

Έχετε υποχρέωση να υλοποιείτε τους κανόνες και όσα ορίζουν οι νόμοι για να δημιουργηθεί η «τάξη». Αποφασίστε να καθορίσετε συγκεκριμένα σημεία με επαρκείς και πρόσφορους χώρους, για την προβολή διαφημίσεων και κάθε υλικού αναγγελίας. Έτσι, θα δημιουργήσετε και ανταποδοτικά έσοδα για το δήμο από κάθε διαφημιζόμενο, αφού για την ανάρτηση κάθε υλικού αναγγελίας, θα εφοδιάζεται από το δήμο με σχετική άδεια, για ορισμένο χρονικό διάστημα, καταβάλλοντας και το ανάλογο τέλος διαφήμισης. (Η μη έκδοση απόφασης συνιστά παράβαση των καθηκόντων).

Έχετε υποχρέωση να εφαρμόσετε τη νομοθεσία, διότι στην αφισσορύπανση σχεδόν πάντα ο δράστης έχει ονοματεπώνυμο και «φάτσα».

Έχετε υποχρέωση διότι εσείς έχετε αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου τη φράση: «…Η διαχείριση της καθημερινότητας και η καλύτερη ποιότητα ζωής είναι υπόθεση όλων και υποχρέωση του Δήμου να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση».

Οι δημότες απαιτούν μια πόλη καθαρή και καλλωπισμένη, τόσο για τους δημότες, όσο και για τους επισκέπτες.

Είναι κρίμα και άδικο, όταν σήμερα που διανύουμε την εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας και μας δίνεται η δυνατότητα με περισσότερο οικολογικούς τρόπους να δημοσιοποιήσουμε κάθε δραστηριότητα, να προκαλούμε τέτοια αισθητική υποβάθμιση της πόλης του Αλιβερίου και των χωριών μας.

(Προχωρώ και πάρα πέρα): Θα μπορούσε π.χ. ο δήμος Κύμης Αλιβερίου να μεριμνήσει ώστε να τοποθετηθούν σε ορισμένα κεντρικά σημεία, αρχίζοντας από την παραλία του Καράβου και το κέντρο της πόλης του Αλιβερίου, ηλεκτρονικοί πίνακες στους οποίους θα παρέχεται ενημέρωση για όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται. Έτσι θα αποφεύγαμε την αφισορύπανση και την αυθαίρετη ανάρτηση των πανό. Οι δημότες, ακόμα και οι ξένοι, να ενημερώνονταν από τους πίνακες για τα πάντα, γρήγορα, έγκυρα και χωρίς την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Όσον αφορά τα «κηδειόχαρτα» μπορούν να εξευρεθούν εναλλακτικές δυνατότητες, να εξετασθεί από τη δημοτική αρχή το ζήτημα αυτό, σε συνεργασία με τα γραφεία τελετών, ώστε να καθοριστούν συγκεκριμένοι τρόποι -πλαίσια- διαχείρισης των ανακοινώσεων των γραφείων τελετών.

Επειδή όλοι προσδοκούμε στην ανάπτυξη της περιοχής μας, ώστε να ωφεληθεί ο τόπος μας οικονομικά, πρέπει στη πράξη να δείχνουμε ότι θέλουμε τον πολιτισμό και την αισθητική αναβάθμιση. Όλοι οι δημότες έχουμε ευθύνη και δεν πρέπει να είμαστε αδρανείς παρατηρητές στο ζήτημα αυτό, πρέπει να πάρουμε θέση στη πρώτη γραμμή, ώστε να πετύχουμε την ανατροπή ελπίδας. Επιβάλλεται η αλλαγή της νοοτροπίας και της περιβαλλοντικής συνείδησης της τοπικής κοινωνίας μας. Χρειάζεται να οραματιστούμε ένα Αλιβέρι με όλη τη γύρω περιοχή σε «βελτιωμένη έκδοση». Όλα «μετράνε!».

Όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στη περιοχή του Αλιβερίου, επιβάλλεται να δείχνουν εμπράκτως το σεβασμό τους στην πόλη, από την παράνομη αφισοκόλληση – ρύπανση. Ο σεβασμός του αστικού περιβάλλοντος αποτελεί ζήτημα πολιτισμού.

Κύριε Δήμαρχε και άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης! Κάντε λοιπόν μια σοβαρή προσπάθεια για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου. Κάντε κάτι! Ζούμε την πολιτιστική απομόνωση στο δήμο μας. Σας παρακαλώ να σηκωθείτε από την καρέκλα σας και να επιμεληθείτε την αισθητική της πόλης του Αλιβερίου και του δήμου γενικότερα. Με δεδομένη την διαπιστωμένη γενικότερη εικόνα της αισθητικής υποβάθμισης και τα προβλήματα του τόπου, ένας καλός δήμαρχος με τη βοήθεια των άξιων συνεργατών του, είναι αυτός που βλέπει αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι, που βλέπει μακρύτερα από τους άλλους και που βλέπει πριν από τους άλλους.
Αναμένουμε!!!

Γιάννης Ντούρμας
----------------------------------------------------
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ
 ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΡΜΑ 
Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΟΦΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ..... 
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.
Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2022 ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ