PSS

15 Ιουνίου, 2022

Σπύρος Πνευματικός: «Αντιπλημμυρικό έργο ύψους 14.260.000,00 € στο Δήμο Καρύστου»


 Σπύρος Πνευματικός: «Αντιπλημμυρικό έργο ύψους 14.260.000,00 € στο Δήμο Καρύστου»

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στο Δήμο Καρύστου που αφορά σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης προϋπολογισμού 14.260.000,00 €. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργείων, το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του Δημάρχου Καρύστου, κ. Λευτέρη Ραβιόλου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αλκιβιάδη Βόσσου, όπου - μεταξύ άλλων - τονίστηκε η ανάγκη ταχείας έναρξης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Όπως επισημάνθηκε, η άριστη συνεργασία της Κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση οδήγησαν στην δέσμευση για έγκαιρη χρηματοδότηση και όσο το δυνατόν πιο άμεση κατασκευή των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και παρεμβάσεων που αποτελούν έργα ζωτικής σημασίας για τον βαριά πληττόμενο νομό της Εύβοιας, και που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει θέσει ως προτεραιότητα.

Ο κ Πνευματικός επεσήμανε ότι επιδίωξη όλων είναι, με στοχευμένες ενέργειες, να υλοποιηθούν άμεσα τα «ώριμα» έργα, τα οποία έχουν δρομολογηθεί από τις Δημοτικές Αρχές και θα συμβάλλουν στη βελτίωση των υποδομών, στην αναβάθμιση της

ποιότητας ζωής των πολιτών και σαφώς στην αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής.

Το εν λόγω έργο έχει στόχο την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης της Καρύστου, ενώ θα γίνουν και σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία των Κοινοτήτων Νέων Στύρων και Μαρμαρίου