PSS

21 Αυγούστου, 2024

ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣ... ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ EVRIPOS TV.......

 


Λίγες μόνο θέσεις απομένουν στα πιο δημοφιλή τμήματα της αγοράς. 

Μην καθυστερήσεις, εξασφάλισε τη θέση σου σήμερα!

Έναρξη σύγχρονων ειδικοτήτων στο ΣΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ για το διδακτικό έτος 2024-2025:

1. ΒΟΗΘΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

2. ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

6. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Καταληκτική Ημερομηνία Αιτήσεων & Δικαιολογητικών: 

31 Αυγούστου 2024. 

Εγγραφείτε στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/.../eggraphe.../eggraphe-se-saek-tis-dypa

Κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε ηλικίας έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ:

· Πρακτική εμπειρία: Εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων σε πραγματικά έργα και ενίσχυση των δεξιοτήτων.

· Δικτύωση: Δημιουργία επαφών με καταξιωμένους επαγγελματίες και προοπτικές για μελλοντικές συνεργασίες.

· Εξειδίκευση: Δυνατότητα εμβάθυνσης σε τομείς του κλάδου.

· Προσωπική ανάπτυξη: Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της κριτικής σκέψης και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

· Βελτίωση του βιογραφικού τους: Ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε επαγγελματική διαδρομή.

· Ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη: Δημιουργία νέων δυνατοτήτων καριέρας και δυνατότητα απόκτησης πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ – ΕΠΙΠΕΔΟ 5 (ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ).

· Φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον μάθησης: Ευκαιρία για συνεργασία με ομότιμους και εκμάθηση από έμπειρους καθηγητές.

· Επιδοτούμενη πρακτική άσκηση: Οικονομική στήριξη και ευκαιρία για εφαρμογή των γνώσεων σε επιχειρησιακό περιβάλλον για το πέμπτο εξάμηνο.

· Διδασκαλία από καταξιωμένους επαγγελματίες: Πρόσβαση σε εξειδικευμένες γνώσεις και πληροφορίες από κορυφαίους εκπαιδευτές στον τομέα τους.

· Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Διαφοροποίηση από άλλους υποψηφίους στην αγορά εργασίας, υπό την αιγίδα της ΔΥΠΑ και του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.

· Δικαίωμα αναβολής στράτευσης

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

 https://schools.dypa.gov.gr/schools-cat/saek/







19 Αυγούστου, 2024

Αποκατάσταση και ανάδειξη του ιερού Αυλιδείας Αρτέμιδος στην Εύβοια


Το Υπουργείο Πολιτισμού δρομολογεί τις εργασίες προστασίας, συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Ιερού της Αυλιδείας Αρτέμιδας στην Εύβοια, οι οποίες θα επιτρέψουν να καταστεί ο αρχαιολογικός χώρος επισκέψιμος.

Η Αυλίδα, γνωστή από τον Τρωικό Πόλεμο και τη θυσία της Ιφιγένειας, της κόρης του Αγαμέμνονα, του αρχηγού των Ελλήνων, βρίσκεται στη βοιωτική ακτή, στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο, απέναντι από την πηγή της Αρέθουσας. Οι μελέτες για την υλοποίηση του έργου εκπονήθηκαν στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποβλέποντας στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, επισκέψιμου, προσβάσιμου αρχαιολογικού χώρου, με την κατάλληλη ανάδειξη των μνημείων και τις βασικές λειτουργικές υποδομές για τη διευκόλυνση των επισκεπτών.Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δήλωσε: «Οι γραπτές μαρτυρίες, για το ιερό της Αυλιδείας Αρτέμιδος, χρονολογούνται από τα ομηρικά έπη και τους Αθηναίους τραγικούς, ενώ οι αρχαίοι γεωγράφοι και περιηγητές, όπως ο Στράβων και ο Παυσανίας, αφιερώνουν μέρος της αφήγησής τους.

Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, ιστορικού τόπου διεθνούς εμβέλειας, που μέχρι σήμερα παραμένει κλειστός, θα ενισχύσει την πολιτιστική φυσιογνωμία της περιοχής, καθώς βρίσκεται κοντά στην είσοδο της πόλης της Χαλκίδας, στο σημείο σύνδεσης της Εύβοιας με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Εδώ, είχε συγκεντρωθεί ο στόλος των Ελλήνων, πριν από τον απόπλου του για την Τροία. Ηταν η Αυλιδεία Αρτεμις που απαίτησε την θυσία της Ιφιγένειας, της κόρης του Αγαμέμνονα, επειδή αυτός είχε σκοτώσει, κατά λάθος, ένα ιερό ελάφι της θεάς, προκαλώντας την οργή της, με συνέπεια η απόλυτη άπνοια να ακινητοποιήσει τα καράβια.Στόχος της μελέτης είναι αφενός να διαμορφωθεί προσβάσιμος, σύγχρονος και επισκέψιμος, αρχαιολογικός χώρος, με μνημεία ευανάγνωστα και με τις βασικές λειτουργικές υποδομές για τη διευκόλυνση των επισκεπτών και αφετέρου η προβολή της ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας του και η σύνδεσή του με την κοινωνία. Η αρχιτεκτονική μελέτη παρουσιάζει τις προτάσεις ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου με τη μετατόπιση της οδού που τον διχοτομεί, ώστε ο επισκέπτης, κατανοώντας τον χώρο, να αποκομίζει την πλήρη εικόνα του. Περιλαμβάνοντας στον σχεδιασμό της διαμόρφωσης την δημιουργία δικτύου μονοπατιών και εναλλακτικών διαδρομών επίσκεψης, η περιήγηση θα καθίσταται φιλική για όλους, με δυνατότητα προσέγγισης όλων των σημείων ενδιαφέροντος, προσφέροντας έτσι μία πλούσια βιωματική εμπειρία».

Προβλέπονται η εγκατάσταση δικτύων ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας, ύδρευσης καθώς και υπογείωσης των δικτύων στη χάραξη της παλαιάς οδού, εδαφικές διαμορφώσεις και έλεγχος απορροής ομβρίων -σημαντικό έργο για την προστασία και ανάδειξη των μνημειακών ενοτήτων. Επίσης, χωροθετούνται φυλάκιο, χώρος στάθμευσης, χώρος στάσης και αναψυχής, εγκατάσταση χώρων υγιεινής. Για τη δημιουργία φιλόξενων σκιασμένων θέσεων στάσης και αναψυχής φυτεύονται πλατιά ελαιόδενδρα.Τα αρχαία κατάλοιπα χωρίζονται σε τρεις μνημειακές ενότητες. Στη μνημειακή ενότητα 1, στην οποία, σύμφωνα με τη μελέτη, επικεντρώνεται το πρόγραμμα ανάδειξης και αναστήλωσης, αντιστοιχούν τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα του ναού και το συγκρότημα του λουτρού. Ο ναός αποτελεί το κεντρικό μνημείο αναφοράς του αρχαιολογικού χώρου και έτσι η ανάδειξή του αποτελεί προτεραιότητα. Η μετατόπιση της οδού που διέρχεται των αρχαιοτήτων δημιουργεί το πλαίσιο για την ανάδειξη του μνημείου. Στη μνημειακή ενότητα 2, σώζονται ερείπια συγκροτήματος βοηθητικών κτηρίων του ιερού, τα οποία συντηρούνται. Η μνημειακή ενότητα 3 περιλαμβάνει υπόγεια φρεατόσχημη κατασκευή που έχει ερμηνευθεί ως η Ιερή Κρήνη του ιερού.

Η αρχαιολογική έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1956 - 1962, φώτισε το μύθο της Ιφιγένειας και τη λατρεία της Άρτεμης, καθώς αποκαλύφθηκε ναϊκό οικοδόμημα του 5ου αιώνα π.Χ., το οποίο ταυτίστηκε με το ιερό της Αυλιδείας Αρτέμιδας. Πρόκειται για επιμήκη άπτερο ναό, ο οποίος έχει υποστεί τουλάχιστον δύο μεταβολές. Αρχική είναι η φάση της κλασικής περιόδου που περιλαμβάνει το σηκό και το άδυτο. Ο πρόναος προστέθηκε κατά την ελληνιστική περίοδο, ενώ τα κατάλοιπα των κιόνων και των βάσεών τους στο σηκό είναι της ρωμαϊκής περιόδου. Γύρω από το ναό έχουν εντοπιστεί, επίσης, η Ιερή Κρήνη, οικήματα που εξυπηρετούσαν τη λειτουργία του ιερού και έχουν ερμηνευθεί ως ξενώνες και εργαστήρια κεραμικής, καθώς και αρχαία οδός που οδηγούσε από το λιμάνι στον όρμο του Μικρού Βαθέος στον χώρο του ιερού. Στα ανατολικά του ιερού δεσπόζει βραχώδης λόφος με την ονομασία Νησί ή Βεσαλάς όπου σώζεται οχύρωση κυκλώπειας τοιχοποιίας πιθανότατα μυκηναϊκής περιόδου, ενώ στα βορειοδυτικά του ιερού υψώνεται το Μεγάλο Βουνό, στην κορυφή του οποίου υπάρχει οχυρωμένη ακρόπολη του 4ου αι. π.Χ. Εκεί κατέληγε το τείχος του Ανηφορίτη που, ουσιαστικά, λειτουργούσε, ως γραμμή μεθορίου, ανάμεσα στην Εύβοια και στη Βοιωτία, αποσκοπώντας στον έλεγχο οποιασδήποτε εχθρικής κίνησης από τη Βοιωτία προς την Εύβοια και το στρατηγικής σημασίας στενό του Ευρίπου.

15 Αυγούστου, 2024

Εορτολόγιο: Κοίμηση της Θεοτόκου – Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 15 Αυγούστου

 


Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου σήμερα και το εορτολόγιο περιλαμβάνει όσους φέρουν το όνομα Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Τάκης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Νάγια, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος, Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Μαριάντζελα, Μαρινέλα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Καθολική, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια, Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά.

Όπως είναι γνωστό, επάνω από το Σταυρό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, έδωσε εντολή και την Παναγία μητέρα του παρέλαβε ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τη μητέρα του Σαλώμη, συγγενή της Θεοτόκου. Όταν δε ήλθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος Κυρίου (η παράδοση λέει ότι ήταν ο Aρχάγγελος Γαβριήλ) της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πριν.

Η χαρά της Θεοτόκου υπήρξε μεγάλη, διότι θα συναντούσε το μονογενή της Υιό και Θεό όλων των ανθρώπων. Πήγε, λοιπόν, και προσευχήθηκε στο όρος των Ελαίων, όπου συνήθιζε να προσεύχεται και ο Κύριος Ιησούς. Έπειτα, γύρισε στο σπίτι του Ιωάννη, όπου έκανε γνωστή την επικείμενη κοίμηση της.

Η παράδοση αναφέρει ότι την τρίτη ήμερα από την εμφάνιση του αγγέλου, λίγο πριν κοιμηθεί η Θεοτόκος, οι Απόστολοι δεν ήταν όλοι στα Ιεροσόλυμα, αλλά σε μακρινούς τόπους όπου κήρυτταν το Ευαγγέλιο. Τότε, ξαφνικά νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε όλους μπροστά στο κρεβάτι, όπου ήταν ξαπλωμένη η Θεοτόκος και περίμενε την κοίμηση της. Mαζί δε με τους Aποστόλους ήλθε και ο Aρεοπαγίτης Διονύσιος, ο Άγιος Iερόθεος ο διδάσκαλος του Διονυσίου, ο Aπόστολος Tιμόθεος, και οι λοιποί θεόσοφοι Iεράρχες.

Όταν εκοιμήθη, με ψαλμούς και ύμνους την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανή. Eπειδή, κατά θείαν οικονομίαν, ένας από τους Aποστόλους (ο Θωμάς όπως λέει η παράδοση) δεν ήταν παρών στην κηδεία της Θεομήτορος, ζήτησε να ανοιχτεί ο τάφος ώστε να προσκυνήσει και αυτός το Σώμα της Θεοτόκου.

Σύμφωνα με το saint.gr, μετά από τρεις ήμερες, άνοιξαν τον τάφο και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η Παναγία αναστήθηκε σωματικά και ανελήφθη στους ουρανούς. Και βέβαια, όλη η ανθρωπότητα, με ευγνωμοσύνη για τις πρεσβείες της στο Σωτήρα Χριστό, αναφωνεί: «Χαίρε, ώ Μήτερ τής ζωής».

08 Αυγούστου, 2024

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ..... ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..... ΕΔΩ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ..... 

ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..... 

ΕΔΩ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ 

ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΝΕΑ .....

ΕΧΕΙΣ ;;;

03 Αυγούστου, 2024

SOS : Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας σας ενημερώνει ότι......

 



Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας σας ενημερώνει ότι:

1. Απαγορεύεται η κυκλοφορία - διέλευση - αγκυροβολία πλοίων, σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή «Μπουρνώντα» Β. Ευβοϊκού κόλπου και ειδικότερα σε ακτίνα των πενήντα (50) μέτρων περιμετρικά από το στίγμα φ= 38ο 30’ 24’’ και λ= 23ο 33’ 05’’, λόγω εύρεσης πυρομαχικού υλικού.

2. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι νεωτέρας.

3. Παρακαλείστε για την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού.-