PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

27 Ιουλίου, 2018

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
Εγκύκλιο Σημείωμα προς τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προκειμένου, αφ' ενός να διαβιβάσει την υπ' αριθμ. 2994 Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα αναγνωσθεί την ερχόμενη Κυριακή σε όλους τους Ιερούς Ναούς και αφ' ετέρου να ζητήσει την ενεργοποίηση του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Ι. Μητροπόλεώς μας, για την όσο το δυνατόν συντομότερη συγκέντρωση χρημάτων και ανθρωπιστικού υλικού, τα οποία θα προωθηθούν, διά της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, προς τους πυροπλήκτους της Αττικής.
Οι κατευθύνσεις του Σεβασμιωτάτου είναι οι εξής:
  1. Η περιαγωγή Δισκοφορίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ι. Μητροπόλεώς μας, κατά την Θεία Λειτουργία της προσεχούς Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, προκειμένου να συλλεχθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα αποσταλεί άμεσα για την ενίσχυση των πυροπλήκτων.
  2. Η συγκέντρωση του απαραίτητου ανθρωπιστικού υλικού, σε όλες τις Ενορίες, από την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, το οποίο για την παρούσα περίσταση είναι:
    ΓάζεςΒetadineFucidinπαιδικές πάνεςμωρομάντηλα και τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κλπ).
    Την προσπάθεια αυτή θα ενισχύσει και το Κοινωνικό Φαρμακείο της Ι. Μητροπόλεως σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας, όπως και οι 3 Τράπεζες Τροφίμων της Ι. Μητροπόλεως.
  3. Απευθύνει έκκληση προς τους χριστιανούς, ιδίως τους νέους και τις νέες, για την εθελοντική προσφορά αίματος υπέρ των πυροπλήκτων, είτε στό Νοσοκομείο Χαλκίδος, είτε στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας, ενώ την προσπάθεια αυτή θα συνδράμουν και οι λειτουργούσες Ενοριακές Τράπεζες Αίματος.