PSS

15 Φεβρουαρίου, 2018

Αντικατάσταση των παλιών (με αμιαντοτσιμέντο) δικτύων Ύδρευσης και των περιορισμών διαρροών τους

Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση, μέσω των Υπουργείων Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομίας και ανάπτυξης, στα ώριμα αιτήματα των ΔΕΥΑ και Δήμων της χώρας, για την αντικατάσταση των παλιών (με αμιαντοτσιμέντο) δικτύων Ύδρευσης και των περιορισμών διαρροών τους.
Έτσι αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης, επιλέχθηκαν οι 71 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία και συνολικό προϋπολογισμό 88,6 εκατ. Ευρώ. Μεταξύ αυτών, είναι η ΔΕΥΑ του Δήμου Χαλκιδέων και ο Δήμος Ερέτριας.
Στρατηγικός στόχος του προγράμματος, είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων, καθώς και η διασφάλιση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων, με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της Χαλκίδας και της Ερέτριας μέσω αυτής της Δράσης του ΕΣΠΑ 2014-2020, για την ΔΕΥΑ Χαλκίδας, ύψους 1.816.893,88 ευρώ και για τον Δήμο Ερέτριας, 1.187.096,77 ευρώ.
Αυτή η κυβέρνηση, μέσα σε δύσκολα μνημονιακά πλαίσια, καταφέρνει, με σωστή διαχείριση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αλλά και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να αλλάζει σταθερά την χώρα.
Δείχνει έμπρακτα την υποστήριξή της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Α’ και Β’ βαθμού.
Χαλκίδα 14 Φεβ. 2018
Από το Γραφείο Τύπου